Numero: 4 / 2021

Korona tarjoaa vientimahdollisuuksia joustaville toimijoille

Jo puolitoista vuotta jatkunut pandemia ja taantuma ovat pitäneet ihmiset enimmäkseen kotona. Rajoitustoimet ovat pysäyttäneet erityisesti horeca -liiketoimintaa ja siirtäneet kulutusta marketteihin ja verkkokauppaan.  Samanaikaisesti vähittäiskauppa ja erityisesti ravintola-ala ovat innovoineet ja uudistuneet enemmän kuin koskaan ennen. Hallitusten massiivinen elvytys on jo…

Kesätyö sytytti kiinnostuksen ruokaan ja asiakaspalveluun

Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtajana kesäkuun alussa aloittanut Mikko Käkelä kertoo kiinnostuksen ruokaan, asiakaspalveluun ja liiketoimintaan kumpuavan nuoruuden kesätöistä torilla. Hän myi 15-vuotiaana torikauppiaan apulaisena muun muassa marjoja, perunoita ja vihanneksia Tampereen Laukontorilla vuonna…

STRATEGIOITA JA TRAGEDIOITA

Liiketoiminta ja yritysten pyörittäminen muistuttaa historian aaltoliikettä. Milloin on toteutettava mitäkin kulloinkin muodissa olevaa strategiaa, jotta vältettäisiin tragedioita. Ensin etsitään…