Siirry sisältöön
Kehittyvä Elintarvike

Elintarviketieteiden Seuran ammatti- ja tiedelehti

  • Artikkelit
    • Teemajutut
      • Ravitsemus & Terveys
      • Talous & Liiketoiminta
      • Tiede & Tutkimus
      • Analytiikka & Valvonta
      • Hygienia, Laadunhallinta & Tuoteturvallisuus
      • Koneet & Laitteet
      • Digitalisaatio & Robotiikka
      • Lainsäädäntö
      • Logistiikka & Energiatehokkuus
      • Valmistus- ja lisäaineet & Tuotekehitys
      • Vastuullisuus & Kiertotalous
      • Pakkaukset & Materiaalitehokkuus
      • Koulutus, Konsultointi & Rekrytointi
      • Vienti & Tuonti
    • Toimialat
      • Juomateollisuus
      • Leipomoteollisuus
      • Kalateollisuus
      • Lihateollisuus
      • Makeisteollisuus
      • Maitoteollisuus
      • Valmisruokateollisuus
      • Ammattikeittiöt
      • Alkutuotanto
    • Uutisia
      • Nimityksiä
      • Tunnustuksia
      • Pääkirjoitus
      • Puheenvuoro
      • Kolumni
      • Henkilökuva
      • Pakina
      • Maailma mausteilla
      • Tiedotteet
    • Kumppanisisällöt
      • Kaupalliset artikkelit
      • Kannattajajäsenten esittelyt
      • Uunituore
  • Lehtiarkisto
  • Tapahtumakalenteri
  • Hankintaopas
  • Mediatiedot
  • Yhteystiedot
    • Laskutustiedot
    • Hallitus
  • Elintarviketieteiden Seura
  • Jaostot
    • Aistinvaraisen tutkimuksen jaosto
    • Elintarvikealan talous- ja markkinajaosto
    • Elintarvike-analytiikan jaosto
    • Elintarviketurvallisuusjaosto
    • Itä- ja Pohjois-Suomen jaosto
    • Pohjanmaan jaosto
    • Prosessitekninen jaosto
    • Turun Elintarviketutkijain Seura
    • Vilja-alan jaosto
  • Jäsenille
  • Kannattajajäsenet
    • Kannattajajäsenten esittelyt
Kannattajajäsen17.5.2022Laura Hyvärinen

Analytiikkaa tuotekehityksen suuntaamiseen

Tuotteiden terveellisyydestä on vaikeaa kertoa tuotepakkauksessa juuri mitään. Edelläkävijät haluavat kuitenkin tuntea tuotteensa. Viisi vuotta sitten Itä-Suomen yliopiston tutkimus- ja…
Pääkirjoitus25.4.2022Laura Hyvärinen

Huoli luonnosta, huoli terveydestä

IPCC:n Climate Change 2022 -raportti kertoo madonlukuja ympäristön ongelmista 3 676 sivun verran. Ruokajärjestelmää käsittelevän osion ytimessä ovat ruokaturva, riittävä ravitsemus,…
Valmistus- ja lisäaineet & Tuotekehitys29.4.2021Laura Hyvärinen

Muutosten tuulet puhaltavat tuotekehitykseen

Tuotteiden kilpailukyky on koko yrityksen asia, ruokajärjestelmän läpinäkyvyys koko alan asia.
Pääkirjoitus23.2.2022Laura Hyvärinen

Mitä tapahtuu, kun kantaa vastuun?

Filosofi Søren Kierkegaardin (1813–1855) ajatus elämän voi ymmärtää vain taaksepäin ja kuitenkin sitä on elettävä eteenpäin, sopii tähän aikaan. Vastuullisuus…
Talous & Liiketoiminta25.2.2021Laura Hyvärinen

Yksisoluproteiinia maailman markkinoille

Jo 1960-luvulla NASAn (National Aeronautics and Space Administration) tutkijat keksivät, että astronautteja voisi ruokkia avaruudessa yksisoluproteiinilla, jota bakteerit tuottavat vedestä…
Kannattajajäsenten esittelyt17.1.2022Laura Hyvärinen

Syvällistä tietoa brändin ja pakkausten vetovoimaisuudesta

Vantaan Myyrmannin ostoskeskukseen on rakennettu erityiset tilat tuotepakkausten kuluttajatutkimusta varten. Sense N Insightin perustaja Virpi Korhonen, pakkausasiantuntija Heli Nykänen ja…
Valmistus- ja lisäaineet & Tuotekehitys25.2.2021Laura Hyvärinen

Marginaalituotteista valtavirtaan

Luomuelintarvikkeisiin erikoistunut Foodin Oy avasi uuden tehtaan Vaajakoskelle loppuvuonna 2020. Vuodesta 2013 toiminut yritys työllistää 60 henkilöä. Viime vuonna liikevaihtoa…
Koulutus, Konsultointi & Rekrytointi9.12.2021Laura Hyvärinen

Räätälöityä koulutusta osaajapulaan

Elintarvikealan osaajille on kysyntää ympäri Suomen ja monenlaisiin tehtäviin. Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria kouluttaa niin peruskoulun päättäneitä nuoria, täydennyskoulutusta etsiviä kuin…
Kannattajajäsen9.12.2021Laura Hyvärinen

Tuotteistamisen taitajat

Kamon Oy on vuonna 2016 perustettu ja elintarvikealaan erikoistunut tuotteistus- ja markkinointitoimisto. Yrittäjät Kati Harki ja Monica Jalonen ovat molemmat…
Pääkirjoitus9.12.2021Laura Hyvärinen

Teknologia kilpailukyvyn kärkenä

Helsingin yliopiston Viikin opiskelijat ovat tuottaneet Ständillä-podcastsarjaa. Näillä nuorilla on kyky havaita yhteiskunnan kiinnostavaa pöhinää. Yhdessä jaksoista keksijä ja työelämäprofessori…
Tilaa lehti
Liity jäseneksi
Ilmoita verkossa ja lehdessä
Katso tapahtumat
Tilaa uutiskirje
Sealed Air web banner Cryovac 28.4.22
ETS hankintaopas

Koko elintarvike-alan ammatti- ja tiedelehti

Käyntiosoite: Pasilankatu 2, Helsinki
Postiosoite: PL 115, 00241 Helsinki

  • Yhteystiedot
  • Mediatiedot

Yhdistää elintarvikealan ammattilaiset

  • Rekisteriseloste
  • Copyright