Paikallinen ilmasto, maaperä ja ruokakulttuuri ohjaavat elintarvikkeiden kehittäjiä. Perinteisiä raaka-aineita jalostetaan entistä maukkaammiksi, terveellisemmiksi ja vastuullisemmiksi. Aiemmin energiaksi menneistä jakeista kehitetään…
Saharan eteläpuolisessa Afrikassa on maailman heikoin tilanne lasten koulunkäynnissä. Yhdeksän miljoonaa 6−11-vuotiasta tyttöä ja kuusi miljoonaa poikaa ei pääse kouluun…
ABB:n saksalainen tutkija Thomas Gamer julkaisi kollegoidensa kanssa ScienceDirectissa vuonna 2019 artikkelin The Autonomous Industrial Plant ‒ Future of Process…
Maailmassa on 194 valtiota, joissa asuu yhteensä lähes 7,8 miljardia ihmistä. Karkeasti yleistäen heistä miljardi asuu Euroopassa, miljardi Amerikoissa, miljardi…
Hätätilanteessa ihminen taistelee, pakenee tai jähmettyy, eikä välttämättä koe esimerkiksi kipua tai kylmää, ja voi löytää uskomattomia voimia. Yrityksillä on…
Mitä tiesinkään koronapandemian vaikutuksista ihmiskuntaan Kiinan eristäessä kaupunkeja, kun aliarvioiden päivittelin ”vain Kiina voi sulkea ihmisiä noin”. Kirjoitan tätä pääkirjoitusta…
Kuka tietää, minkä maiden talous kasvaa nopeimmin tänä vuonna bruttokansantuotteella mitattuna? The Economist -lehden ennusteiden mukaan niitä ovat eteläamerikkalainen Guayana,…
Monet nykynuoret ovat yrittäjähenkisiä ja suuntautuvat heti kansainvälisiin tehtäviin. Markkinointi- ja vienti-into ei ole ainakaan heistä kiinni. Tämä pätee myös…
Valtioneuvoston kanslian tilaaman Ruoan riskit -tutkimuksen mukaan ruuan ravitsemukselliset tekijät peittoavat muut riskit. Maa- ja metsätalousministeriön elintarviketurvallisuusjohtaja Sebastian Hielm tähdentää…
Ilmastonmuutos on tuonut uutta virtaa pakkaustutkimukseen ja -kehitykseen. Kiivaimman tutkimuksen kohteena ovat kartonki ja muovipakkaukset, joista etenkin jälkimmäisissä riittää työtä…