Siirry sisältöön
Kehittyvä Elintarvike
  • Artikkelit
    • Teemajutut
      • Ravitsemus & Terveys
      • Talous & Liiketoiminta
      • Tiede & Tutkimus
      • Analytiikka & Valvonta
      • Hygienia, Laadunhallinta & Tuoteturvallisuus
      • Koneet & Laitteet
      • Digitalisaatio & Robotiikka
      • Lainsäädäntö
      • Logistiikka & Energiatehokkuus
      • Valmistus- ja lisäaineet & Tuotekehitys
      • Vastuullisuus & Kiertotalous
      • Pakkaukset & Materiaalitehokkuus
      • Koulutus, Konsultointi & Rekrytointi
      • Vienti & Tuonti
    • Toimialat
      • Juomateollisuus
      • Leipomoteollisuus
      • Kalateollisuus
      • Lihateollisuus
      • Makeisteollisuus
      • Maitoteollisuus
      • Valmisruokateollisuus
      • Ammattikeittiöt
      • Alkutuotanto
    • Uutisia
      • Nimityksiä
      • Tunnustuksia
      • Pääkirjoitus
      • Puheenvuoro
      • Kolumni
      • Pakina
      • Maailma mausteilla
      • Tiedotteet
    • Kumppanisisällöt
      • Kaupalliset artikkelit
      • Kannattajajäsenten esittelyt
  • Lehtiarkisto
  • Tapahtumia
  • Jäsenille
    • Kannattajajäsenet
  • Jaostot
    • Aistinvaraisen tutkimuksen jaosto
    • Elintarvike-analytiikan jaosto
    • Elintarvikealan talous- ja markkinajaosto
    • Elintarvikehygienian jaosto
    • Itä- ja Pohjois-Suomen jaosto
    • Pohjanmaan jaosto
    • Prosessitekninen jaosto
    • Turun Elintarviketutkijain Seura
    • Vilja-alan jaosto
  • Hankintaopas
  • Mediatiedot
  • Yhteystiedot
    • Seuran hallitus
    • Laskutustiedot
Uutisia20.11.2020Tullin tiedote

Tulli havaitsi ekstraneitsytoliiviöljyissä puutteita

Tulli on tänä vuonna tutkinut yhdeksää ekstraneitsytoliiviöljyä. Yli puolet tutkituista öljyistä ei täyttänyt EU:n niille asettamia vaatimuksia.
Analytiikka & Valvonta29.10.2020Noora SalonenJukka RintalaMartti LatvaMatti Järveläinen

Vesiturvallisuus varmistuu tehokkaalla seurannalla

Puhdas vesi on olennainen tekijä erityisesti elintarvikeketjussa.
Analytiikka & Valvonta29.10.2020Jussi Peusa

Kalastustuotteiden jäljitettävyyden valvontaa on tehostettu

Kalastus- ja vesiviljelytuotteiden jäljitettävyyden valvontaa on tehostettu kesäkuusta 2020 alkaen. Merestä kalastetut ja viljellyt kalastustuote-erät pitää jäljittää kalastajasta ja vesiviljelijästä…
Puheenvuoro29.9.2020Heidi Vesterinen

Ruokaturvallisuuden kaksi puolta

Istun Minneapoliksen kotini terassilla USA:ssa lukemassa Deborah Blumin The Poison Squad -kirjaa. Romaani sijoittuu 1800-luvun lopun Amerikkaan, jossa ruokateollisuus kukoistaa,…
Talous & Liiketoiminta8.9.2020Jasmin JoenperäJanne Lundén

Suomalaisilla elintarvikealan toimijoilla on kokemuksia elintarvikepetoksista

Elintarvikepetokset ovat riski alan yrityksille myös Suomessa.
Pääkirjoitus2.9.2020Laura Hyvärinen

Mitä luulemme tietävämme?

Maailmassa on 194 valtiota, joissa asuu yhteensä lähes 7,8 miljardia ihmistä. Karkeasti yleistäen heistä miljardi asuu Euroopassa, miljardi Amerikoissa, miljardi…
Tiede & Tutkimus17.8.2020Itä-Suomen yliopiston tiedote

Väitös 27.8. Hapattamalla turvallisia vegaanisia elintarvikkeita

Filosofian maisteri Kati Väkeväinen tunnisti ja tyypitti väitöstutkimuksessaan uusia, meksikolaisesta maissituotteesta eristettyjä maitohappobakteerikantoja ja testasi niihin perustuvia hapatteita. Tulokset osoittivat,…
Analytiikka & Valvonta12.12.2019Samuel Sorainen

Keittiödatalla tehoa ravintolan arkeen

Älykkäät keittiönjohtamispalvelut automatisoivat ravintoloiden arkirutiineja ja helpottavat keittiöhenkilökunnan työtä.
Hygienia, Laadunhallinta & Tuoteturvallisuus4.10.2019Mari Lukkariniemi

Työkalu elintarvikepetosten torjuntakyvyn arviointiin

Food Fraud Vulnerability Assesment -työkalulla voi arvioida oman työorganisaationsa haavoittuvuutta ja elintarvikepetostentorjuntakykyä. Sen on kehittänyt voittoa tavoittelematon SSAFE -yhteisö, joka…
Tiede & Tutkimus28.2.2019Mirva Saarinen

MAKEA PROTEIINI BRAZZEIINI LABORATORIOSTA LAUTASELLE

Brazzeiini on kiinnostava, ominaisuuksiltaan hyvin käyttökelpoinen ja luonnollinen vaihtoehto sokerille.
Tilaa lehti
Liity jäseneksi
Ilmoita verkossa ja lehdessä
Katso tapahtumat
Tilaa uutiskirje
Valio (4)

Koko elintarvike-alan ammatti- ja tiedelehti

Käyntiosoite: Pasilankatu 2, Helsinki
Postiosoite: PL 115, 00241 Helsinki

  • Yhteystiedot
  • Mediatiedot

Yhdistää elintarvikealan ammattilaiset

  • Rekisteriseloste