LAB-ammattikorkeakoulun Lahden kampukselle aletaan syksyllä rakentaa elintarvikelaboratoriota. Uudessa toimintaympäristössä tehostetaan elintarviketuotannon sivujakeiden hyötykäyttöä sekä tutkitaan ja kehitetään erityisesti kasvipohjaisia elintarvikkeita yhdessä yritysten kanssa.
Ukrainan sodan aiheuttama poikkeuksellinen tilanne vaikeuttaa eräiden raaka-aineiden saantia Ukrainasta ja Venäjältä. Saatavuusongelmien vuoksi elintarvikealan toimijat voivat joutua tekemään äkillisiä…
Terveystuotteita sekä kosmetiikan ja terveysvaikutteisten elintarvikkeiden raaka-aineita valmistavan Aromtechin tuotanto perustuu marjaraaka-aineisiin, tutkimukseen ja kliiniseen testaukseen.
Päijät-Hämeessä toimii Suomen mittavin ja monipuolisin viljaosaamisen keskittymä. Kuten muihinkin toimialoihin, pandemia on vaikuttanut myös viljaklusteriyritysten myynnin laskuun ja kaupan odotusten mukaiseen tuotekehitykseen. Akuuttiin tarpeeseen vastaisi paikallinen elintarvikelaboratorio, jonka toteuttamisen edellytyksiä selvitetään parhaillaan LAB-ammattikorkeakoulussa.
Maukas ja turvallinen ruoka on ollut perheyritys Bernerille sydämen asia aivan sen alkumetreiltä asti. Bernerin tarina sai alkunsa vuonna 1883 sillin maahantuonnilla Norjasta Helsinkiin. Silli tuotiin myyntiin suoraan pyyntipaikalta, niinpä se oli takuulla tuoretta. Tänäkin päivänä Berner haluaa ratkaisuillaan varmistaa, että elintarviketuotannon raaka-aineet ovat puhtaita: ne hyödynnetään parhaalla mahdollisella tavalla hävikki minimoiden, ja lopputulos on maistuva. Näin Berner toteuttaa Huomisen puolustaja -missiotaan ja puolustaa huomisen hyvää ruokaa, oli lautasella sitten liha- tai kasvisruokaa.Lue lisää
Berner on perheyhtiö, joka on kasvanut yli sadan vuoden elinkaarensa aikana sillin maahantuojasta elintarvikealan kokonaisvaltaiseksi asiantuntijaksi. Huomisen puolustaja -missionsa tukemana Bernerin liiketoimintayksiköt Viljelijän Berner, Berner Pro ja Teollisuuden Berner seisovat asiakkaidensa rinnalla ratkomassa tämän päivän ongelmia ja tulevaisuuden haasteita.Lue lisää