Elintarviketeollisuuden kiinteiden investointien ennakoidaan kasvavan tänä vuonna 616 miljoonaan euroon, jossa olisi kasvua peräti 69 prosenttia vuoteen 2020 verrattuna. Harppaus…
HKScan on asettanut tavoitteekseen yhtiön oman teollisen tuotannon hiilineutraaliuden vuoden 2025 loppuun mennessä ja koko maatiloilta kuluttajille ulottuvan ruokaketjun hiilineutraaliuden viimeistään vuoden 2040 loppuun mennessä. Ilmastotyötä tehdään yhtiön kaikilla kotimarkkina-alueilla Suomessa, Ruotsissa, Baltiassa ja Tanskassa. Tavoitteiden saavuttaminen edellyttää sekä päästöjen merkittävää vähentämistä että hiilinielujen lisäämistä yhdessä sopimustuottajien ja muiden kumppaneiden kanssa. Tätä työtä johdetaan yhtiön oman Zero Carbon -ilmastosuunnitelman mukaisesti.
Brittiläinen, laadukkaaseen elämään erikoistunut LUXLife-aikakauslehti valitsi The Food & Drinks -kategoriassa Kouvolan Lakritsin vuoden 2020 parhaaksi lakritsin valmistajaksi.
Tulevien sukupolvien riittävän proteiinitarpeen tyydyttäminen luonnonvaroja kestävästi käyttäen on maailmanlaajuinen haaste. Öljynpuristusteollisuuden sivutuotteena syntyvällä rypsin puristekakulla on huikea potentiaali arvokkaiden proteiinien, ravintokuitujen ja bioaktiivisten yhdisteiden kestävänä lähteenä ravinnossamme. VTT:n johtamassa yhteistyöhankkeessa kehitettiin menetelmiä, joilla rypsin puristekakkua voidaan hyödyntää elintarvikkeissa ja niiden ainesosissa merkittävänä proteiinin ja ravintokuidun lähteenä.
Iso osa suomalaisista on ylipainoisia, mutta usein toistuvat laihdutuskuurit vain pahentavat tilannetta. Laihdutuskuurien sijaan tarvitaan uusia keinoja pysyvään painonhallintaan.
Maku Brewingin tavoitteena on saavuttaa hiilinegatiivisuus päästöjen vähennystoimenpiteiden ja
päästöhyvityksen avulla. Maku Brewing kompensoi toiminnastaan vuoden 2020 aikana syntyvät 268
tCO2 päästöt yhteistyössä Nordic Offsetin kanssa.
Vuoden 2020 Hyväksi Tuomaaksi on valittu ohranjalostaja Reino Aikasalo. Hyvä Tuomas on Olutliiton vuosittain jakama kiertopalkinto ansiokkaasta työstä olutkulttuurin hyväksi.
Fazer ja pohjoismainen tutkijayhteisö Nordic Rye Forum järjestivät 14.12.2020 virtuaalisen symposiumin rukiin terveysvaikutuksista. Symposiumi kokosi alan huippuasiantuntijat yhteen keskustelemaan pohjoismaisen rukiin ravintoarvoista, terveysvaikutuksista ja mahdollisista tulevaisuuden käyttötavoista.
Helsingin yliopiston Viikin kampukselta lihateknologiksi vuonna 2016 valmistunut Tuijamaija Erämies on nimitetty 9.12.2020 Baba Foods Oy:n tuotantojohtajaksi. Hänen vastuullaan ovat…