Pauligin pääomasijoitushautomo PINC on yhdessä Rockstartin ja muiden sijoittajien kanssa sijoittanut 2 miljoonaa euroa siemenrahoitusta hollantilaiseen, kasvipohjaisia juustoja tuottavaan Willicroft -start-upiin. Perinteisiä valmistustapoja sekä papujen ja palkokasvien kaltaisia ympäristöystävällisiä raaka-aineita yhdistelevä Willicroft tarjoaa laajan valikoiman kasvipohjaisia juustoja. Koska Pauligin tavoitteena on olla vastuullisuuden edelläkävijä, yritys etsii aktiivisesti sekä ihmisten että planeetan hyvinvointia edistäviä ruoka- ja juomainnovaatioita. Willicroftin kasvipohjaiset juustot sopivat tähän tavoitteeseen hyvin, koska ne ovat saaneet ensimmäisinä alansa tuotteina Euroopassa yrityksen sosiaalisesta ja ympäristövastuusta kertovan B-Corp -sertifikaatin (1). Rahoitus mahdollistaa yrityksen toiminnan laajentamisen uusille markkina-alueille, kuten Pohjoismaihin, Isoon-Britanniaan ja Saksaan.
Uuden tutkimuksen mukaan tietyt suolistomikrobit ennustavat tyypin 2 diabeteksen puhkeamista. Kuusi bakteeriryhmää Lachnospiraceae-heimon lajeista ja sen lähisukulaisista liittyy kohonneeseen sairastumisriskiin.…
Syyskuun puolivälissä järjestettävät Elintarviketeollisuus- ja Logistiikka-messut käynnistävät Tampereen Messut Oy:n ensi syksyn tapahtumat. Messuilla katsotaan tulevaa syksyä toiveikkaana. – Me…Lue lisää
Julkisissa ruokapalveluissa luomu on jo arkipäivää, ja esimerkiksi luomumaitoa käyttää päivittäin kolmasosa ruokapalveluista. Ruokapalvelut myös haluaisivat lisätä luomun käyttöä edelleen. Tärkeimpiä syitä valita luomua ovat maku, laatu, asiakkaiden hyvinvointi ja vastuullisuuden kehittäminen organisaatiossa.
PEKILO®-mykoproteiinia teollisuuden sivuvirroista valmistava eniferBio ja Valio ovat solmineet tuotekehityssopimuksen. Kauppojen hyllyiltä uudesta sieniproteiinista valmistettuja tuotteita voi saada jo vuonna 2025.
Tutkimuksen ja yritysten paremmalla yhteistyöllä voidaan luoda kestävää kasvua. VTT julkaisi vision aidosti vaikuttavasta TKI-rahoituksesta ja lupaavimmista teknologioista Suomelle.
Tulevana sunnuntaina käynnistyvää Sydänviikkoa vietetään 8.-15.5.2022 Iloa ruuasta -teemalla. Sydänliiton yhdessä Sydänmerkin ja Neuvokas Perheen kanssa organisoimaan valtakunnalliseen sydänterveyden teemaviikkoon osallistuu jo…
Elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumuskausi 2019–2021 on saanut jatkoa. Uuden sopimuskauden 2022–2026 teemana on hiilineutraalisuus ja kiertotalous. Elintarviketeollisuuden ja päivittäistavarakaupan lisäksi uudelle…