Tautisalapoliisi eläinten ja ihmisten yhteisen terveyden ytimessä – Ruska Rimhanen-Finne on Vuoden eläinlääkäri 2020

Kukaan ei voi elää ilman ruokaa ja vettä. Elintarvike- ja vesiturvallisuudesta huolehtiminen on tärkeää, sillä taudinaiheuttajilla saastunut elintarvike tai vesi voi sairastuttaa ison joukon ihmisiä. Epidemioiden selvittämisvalmius on yksi yhteiskunnan kriittisistä toiminnoista, jotka säilytetään myös poikkeusoloissa. Rimhanen-Finne palkittiin pitkäjänteisestä työstä elintarvike- ja vesiturvallisuuden sekä eläinten ja ihmisten yhteisten taudinaiheuttajien torjunnan edistämisessä.

PAULIG POP UP -myymälä Vuosaaren paahtimon parkkipaikalle

Poikkeuksellinen kevät on vaikuttanut ravintoloiden arkeen ja Pauligin Foodservice-ruokatuotteiden kiertoon. Paulig haluaa välttää kaikessa toiminnassaan turhaa hävikkiä ja järjestää siksi ainutlaatuisen mahdollisuuden ostaa ja testata ammattikokkien käyttämiä laadukkaita tuotteita nyt kotikeittiössä. Ruokatuotteiden Pop up -myymälä on avoinna Pauligin Vuosaaren paahtimon parkkipaikalla 4.–8.5. klo 12–18.

Vuoden lähiruokateko 2020 -palkinnon saa Pielisen Kalan Luonnonkala-säilyke

Vuoden lähiruokateko -palkinto on myönnetty Pielisen Kalalle heidän alkuvuonna lanseeraamastaan Luonnonkala-säilykkeestä ja pitkäjänteisestä työstään suomalaisen luonnonkalan käytön edistämiseksi. 2000 euron arvoisen palkinnon lahjoittaa Suomen Messusäätiö, ja se luovutetaan Lähiruoka & luomu -messuilla Helsingin Messukeskuksessa elokuussa. Pielisen Kala voitti myös yleisöäänestyksen, joka oli käynnissä tapahtuman nettisivuilla maalis-huhtikuussa.