Maitohappobakteerin uusi kanta pystyy lisääntymään myös maidossa

Helsingin yliopiston tutkijat ovat kehittäneet Lacticaseibacillus rhamnosus GG -probiootista kannan, joka pystyy käyttämään hyväksi sekä laktoosia että maitoproteiini kaseiinia ja lisääntymään maitotuotteissa. Probioottia ei siis tarvitsisi erikseen lisätä valmiiseen maitovalmisteeseen, ja se saattaisi myös viihtyä paremmin suolistossa tukemassa sen hyvinvointia.

Valio tukee nuorten aikuisten ruoanlaittotaitoja – YouTubeen uusi sisältösarja Fight for Joy

Ruoanlaitto ja leipominen ovat tärkeä osa itsensä ilmaisua, sosiaalisten suhteiden ylläpitoa ja omien arvojen mukaisten valintojen tekemistä. Etenkin nuorissa aikuisissa korostuu uteliaisuus ja innostus uuden kokeiluun. Valio aloittaa YouTube –kanavallaan Fight for Joy –nimisen sisältösarjan, jossa laitetaan ruokaa ja jutellaan ruokaan liittyvistä ilmiöistä some-vaikuttajien johdolla. Sarjan ensimmäinen jakso julkaistaan 28.4. klo 9.00.

Intohimona vastuullisuus

Elintarviketeollisuusliiton johtavan asiantuntijan tehtävästä KPMG Oy Ab:n liikkeenjohdon vastuullisuusasiantuntijaksi siirtynyt Anna Vainikainen tunnustaa vastuullisuuden intohimokseen. Työpaikan vaihto oli hyppy näköalapaikasta…

Matsmart investoi uuteen automatisoituun ja ympäristöystävälliseen logistiikkakeskukseen joka kolminkertaistaa kapasiteetin – palvelee myös kymmeniätuhansia suomalaisasiakkaita

Verkkokauppa Matsmart perustaa uuden, Ruotsin Örebrohon rakennettavan automatisoidun logistiikkakeskuksen. Pinta-ala tulee olemaan 20 000 m2, ja keskuksessa työskentelee 149 robottia, jotka auttavat henkilöstöä keräämään ja pakkaamaan tuotteita. Rakennus saa sähkönsä aurinkopaneeleista. Uusi varasto on tarkoitus ottaa käyttöön keväällä 2022 ja se palvelee myös kymmeniätuhansia suomalaisasiakkaita.