VTT ja EIT FAN kutsuvat startupeja ruoka-alan kiihdyttämöön – Kannustimena viime vuoden erinomaiset saavutukset

Kymmenen ruoka-alan startupia haki eväitä kansainväliseen menestykseen ensimmäisestä kiihdytysohjelmasta, joka järjestettiin viime kesänä VTT:n vetämässä FAN Nordic Hubissa. Haku tämän vuoden ohjelmaan on nyt auki. Tiimejä valmentavat VTT:n ja Helsingin yliopiston rinnalla lukuisat asiantuntijat kansainvälisillä markkinoilla toimivista yrityksistä.

Vähähiilisten muovikalvojen tutkimusympäristöt nyt valmiina yritysten tuotekehityskäyttöön Pirkanmaalla

Uudet muovikalvoratkaisut kiinnostavat yrityksiä: Miten ja mistä hyvä muovikalvo valmistetaan? Täyttääkö se kiertotalouden vaatimukset? Voiko kompostoituva muovikalvo olla myös hyvänlaatuinen ja ominaisuuksiltaan riittävä? VTT, Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) ja Ekokumppanit Oy ovat muodostaneet osaamiskeskittymän Pirkanmaalle, jonka avulla yritykset saavat vastauksia vähähiilisten kalvoratkaisujen tuotantoon liittyviin haasteisiin. Yrityksillä on nyt mahdollisuus nopeuttaa tuotekehitystään PIHI-hankkeessa (Pirkanmaan vähähiiliset kalvoratkaisut) kehitetyissä tutkimusympäristöissä.

Valio ja Telia tuovat leivontareseptit käden ulottuville

Korona-aika on lisännyt leipomisen ja ruoanlaiton suosiota ilmiömäisesti. Samalla toimivat yhteydet ovat nousseet elintärkeiksi ja yhteiskunta on ottanut digiloikan. Leipojat ja ruoanlaittajat elävät vahvasti digimaailmassa, ja nyt Valio ja Telia inspiroivat leipojia lisätyn todellisuuden keinoin. Leivontatuotteisiin tuodaan lisätyn todellisuuden eli AR (Augmented Reality) -kokemus, jossa älypuhelimen kautta voi katsoa tuotteelle sopivia reseptejä jo kaupassa.

Uudet myöntämisperusteet tekevät Avaimenreikämerkistä entistä ekologisemman

Vihreä Avaimenreikämerkki (Nyckelhålet) on helpottanut terveellisten elintarvikkeiden valintaa jo useita vuosia. Tänään esitellään pohjoismaisen merkintäjärjestelmän uudet myöntämisperusteet, jotka helpottavat kasvipohjaisten ja kasvisruokatuotteiden merkintää, kokojyvän, vihannesten ja palkokasvien saantia sekä Avaimenreikämerkin saaneiden tuotteiden löytämistä ruokakaupasta.

Arla Suomen maitotilojen hiilijalanjälki laskettu, 447 tilaa aikoo pienentää hiilipäästöjään 30 % vuoteen 2025 mennessä

Hieman yli vuosi sitten Arla Suomi päätti selvittää kaikkien sille maitoa tuottavien tilojen hiilijalanjäljen. Tavoitteena oli saada yksityiskohtainen laskelma jokaiselta tilalta vuoden 2020 aikana. Kaikki Arla Climate Check -ilmastokartoitukset on nyt saatu valmiiksi. Tämän myötä Arlasta tuli Suomen ensimmäinen meijeri, jolla on käytössään yksityiskohtainen hiililaskelma kaikilta sen maidontuottajilta.