Mustapippuri on aikuisten suosikki ja lasten inhokki – Lapsiperheissä ruoka maustetaan usein tavallista miedommin

Meiran maustetutkimuksen mukaan mustapippuri on perheiden selvästi suosituin valinta maustamaan ruokaa. Sen käyttö ruoassa voi kuitenkin aiheuttaa lapsiperheissä keskustelua, sillä mustapippuri on chilin jälkeen lasten toiseksi eniten inhoama mauste. Monissa lapsiperheissä perheen pienimpien ruoka maustetaankin miedommin kuin aikuisten. Erityisesti vältetään ruoan yleistä mausteisuutta tai tulisuutta, ja 25 % lapsiperheistä kertoi välttävänsä myös suolan käyttöä ruoassa.

Suomalaiset suhtautuvat robotteihin ja tekoälyyn aiempaa myönteisemmin

Suomalaisten suhtautuminen tekoälyyn, robotteihin sekä tieteen ja teknologian kehitykseen on muuttunut aiempaa myönteisemmäksi, käy ilmi Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn Arvo- ja asennetutkimuksesta. Suomalaisista 51 prosenttia katsoo, että robotiikka ja tekoäly turvaavat pitkällä aikavälillä työllisyyttä, vaikka ne ensi vaiheessa vähentävätkin työpaikkoja. 20 prosenttia on toista mieltä.

Fazer Leipurit taltuttaa leipähävikkiä

Fazerin myymäläleipomoliiketoiminta on ottanut huiman kasvuloikan ja viidessä vuodessa leipomoiden määrä on kolminkertaistunut. Nyt leipomoita on yli 120 ympäri Suomea. Nyt yhtiö pyrkii vähentämään myymäläleipomoissaan syntyvää ruokahävikkiä optimoimalla leivontamääriä ja valikoimaa entistä tarkemmin. Ruokahävikin pienentäminen on yksi tehokkaimmista keinoista, joilla vähennetään ruuan ympäristövaikutuksia. Fazer Leipureiden tavoitteena on, että kaikki artesaanileipureiden leipoma leipä olisi myyty päivän loppuun mennessä.

Mahdollisuus räätälöidä omaa työtä näkyy suomalaisten työtyytyväisyydessä

Suomalaiset nimeävät monipuoliset työtehtävät ja työn merkityksellisyyden eräiksi tärkeimmistä työtyytyväisyyteen vaikuttavista tekijöistä. Tämä näkyy myös suomalaisten työpaikanvaihtoaikeissa: työpaikan vaihtoa harkinneet kokevat nykyisen työnsä yksitoikkoisemmaksi ja vaikutusmahdollisuutensa rajallisemmiksi verrattuna niihin, jotka eivät ole harkinneet työpaikkansa vaihtoa. Tulokset selviävät Hartwallin teettämästä tutkimuksesta.