Onko kasvipohjaisuus oikotie onneen?

Vastuullisesti hyvää -podcastin neljännessä jaksossa puhutaan kasvipohjaisesta ruoasta ja sen ilmastovaikutuksesta. Kasvipohjaisten tuotteiden eroista ja ilmastoviestinnän vaikeudesta keskustelevat Kotipizza Groupin Antti Isokankaan kanssa Orkla Suomen innovaatio- ja vastuullisuusjohtaja Katja Salminen ja Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Juha-Matti Katajajuuri.

Hyönteisproteiinia elintarviketuotannon sivuvirroista: VTT:ltä spinnaavalle Volare Oy:lle 0,7 miljoonan euron rahoitus Maki.vc:ltä

Hyönteisproteiineilla voidaan pienentää merkittävästi rehu-, lemmikkieläinruoka- ja kosmetiikkateollisuuden ympäristökuormitusta. VTT:n spin-off-yritys Volare Oy tuottaa elintarviketuotannon sivuvirroista, esimerkiksi viljojen syömäkelvottomista osista, laadukkaita proteiineja ja öljyjä korvaamaan muita eläinproteiineja, soijaa ja palmuöljyä. Ensitöikseen yritys keräsi Maki.vc:ltä 0,7 miljoonan euron rahoituksen. Kyseessä on tähän mennessä suurin hyönteisalan yritykselle myönnetty rahoitus Suomessa. VTT sijoittaa yritykseen teknologiaa.