Vegemi-sovellus tuo ruokakasvatuksen perheiden ulottuville ja herättää kasvisten supervoimat eloon

Ravitsevan ruuan puolesta toimiva yhteiskunnallinen yritys Venner julkaisee lapsille suunnatun veloituksettoman sovelluksen innostamaan lapsia hedelmien ja kasvisten runsaampaan syöntiin. Sovellus on ladattavissa sovelluskaupoista veloituksetta 15.6 alkaen. Tuote lanseerataan innovatiivisessa yhteistyössä Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n kanssa, jossa tuodaan Vegemi sekä kasvisten supervoimat osaksi myymäläkokemusta Prismojen, S-marketien ja Salejen hedelmä- ja vihannesosastoilla.

Esedulla avattu uusi tuotekehitystila Leevi

Etelä-Savon ammattiopisto Esedun Otavankadun toimipisteeseen on rakennettu uusi tuotekehitystila. Tuotekehitystila Leevi on elintarvikkeiden ja erityisesti luonnontuotteista jatkojalostettavien elintarvikkeiden tuotekehitystila, joka…

Paulig ja Lantmännen etenevät yhteistyössään kestävämpien viljelymenetelmien edistämiseksi 20 ruotsalaisella maatilalla

Kansainvälinen elintarvikealan yritys Paulig ja ruotsalainen maatalousosuuskunta Lantmännen ovat edenneet toiseen vaiheeseen yhteistyössään kestävän maanviljelyn edistämiseksi. Seuraavaksi noin 20 Lantmännenin sopimusviljelijää Ruotsissa toimittaa Pauligille 17 000 tonnia Ilmasto & Luonto -ohjelman mukaisesti viljeltyä vehnäjauhoa. Tämän odotetaan pienentävän ruotsalaisen vehnän ilmastovaikutusta jopa 30 prosenttia (2 300 tonnia hiilidioksidia). Vehnäjauhoista valmistetaan vuosittain Pauligin hiilineutraalissa tehtaassa Ruotsissa 400 miljoonaa Santa Maria -tortillaa Pohjoismaiden ja Baltian markkinoiden tarpeisiin.

Datavetoisia toimintatapoja mikrolevätuotannon ja CO2-talteenoton tehostamiseksi

Mikrolevät ovat lupaava raaka-aine monille tuotteille, kuten polttoaineille, elintarvikkeille ja materiaaleille. Kasvaessaan levät pystyvät sitomaan suuria määriä hiilidioksidia. Noin 50 % levien biomassasta on hiiltä, joten niillä on mahdollista tukea ilmastonmuutoksen torjuntaa. Laajamittaisessa leväviljelyssä on kuitenkin teknisiä haasteita, jotka rajoittavat taloudellisesti kannattavan käytön yleistymistä. VTT koordinoi kaksivuotista tutkimushanketta, jossa ovat mukana Jyväskylän yliopisto, Neste sekä seitsemän suomalaista pk-yritystä. Hankkeessa haetaan yhdessä ratkaisuja laajamittaisen leväviljelyn pullonkauloihin.

Maitotiloilla kehitetään alkiotoimintaa

Parasta laatua alkioilla -hankkeessa lähdetään parantamaan Etelä-, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan maitotilojen taloudellista tulosta kehittämällä alkionsiirtotoimintaa. Tavoitteena on nopeuttaa karjojen geneettistä edistymistä alkionsiirron avulla.