Julkisen talouden paine lisää kohtuuhintaisten, ravitsemussuositukset täyttävien valmiiden ja puolivalmiiden komponenttien kysyntää. Hyvä suunnittelu, tuotekehitys ja vuoropuhelu asiakkaiden kanssa ovat…
Suomalaisille rypsiöljy on ollut jo muutaman vuosikymmenen terveellisten rasvahappojen kotimainen lähde, mutta muu osa siemenestä on hyödynnetty rehuna. Rypsin ja…
Viranomaiset, yliopistot, tutkimuslaitokset ja teollisuus valmistelevat ruuantuotannon strategioita tähdäten vuoteen 2030 ja siitä eteenpäin. Strategioissa on huomioitava lukuisia ympäristö-, resurssi-,…
Tiesitkö, että Kehittyvä Elintarvike -lehden verkkosivuilla on digitaalinen tuote- ja palveluhakemisto, josta löytyy kasvava määrä alan yrityksiä, nyt jo 60 alan yritystä?
Valion uudet ravitsemussitoumukset tarttuvat ajankohtaisiin ruokatrendeihin. Sitoumuksissa autetaan kohti terveellistä ja ilmastoystävällistä ruokailua kotona ja tarjotaan ratkaisuja sydänystävälliseen joukkoruokailuun. Valion ruokatrendiraportti kertoo, että muun muassa vastuullisuus, terveellisyys ja helppous ohjaavat jatkossa ruokaan liittyviä valintojamme. Poikkeusvuosi 2020 sai monet ruoanlaiton ja leivonnan ensikertalaiset tarttumaan kauhaan ja kattilaan. Valio.fi-reseptipalvelun analytiikka kertoo, mitä suomalaiset erityisesti söivät.
VIP, Val Venosta Osuuskunta, on Euroopan johtava luomuomenoiden tuottaja ja jalostaja. Mutta mikä tekee erityisen tästä etelä-tirolilaisesta omenantuotantoalueesta ja miksi VIP:stä on tullut yksi luomuomena-alan johtajista? Kaikki perustuu perinteikkääseen ja innovatiiviseen omenanviljelyalueeseen.Lue lisää
Vastuullisuus, innovatiivisuus ja kokeilukulttuuri ovat tänä vuonna 130 vuotta täyttävän Fazerin strategian ytimessä. Yhtiössä innovoidaan jatkuvasti tulevaisuuden ruokaan liittyviä ratkaisuja. Nyt Fazer vie leivänsyöjät kohti entistä ympäristöystävällisempää arkea leipäpussillaan, jonka valmistukseen on käytetty kauran tuotannon sivutuotteena syntynyttä kaurankuorta. Kansainvälisestikin ainutlaatuinen pakkausinnovaatio on vaatinut vuosien työn.
Nykyisellään rehuksi tai energian tuotantoon menevistä leseistä ja muista viljateollisuuden sivuvirroista on mahdollista tuottaa proteiinirikkaita ja hyvin toimivia elintarvikkeiden raaka-aineita. Ne voivat sopia esimerkiksi nestemäisiin ja lusikoitaviin tuotteisiin.