Gold&Green Foodsin uusin innovaatio tarjoaa oikotien kasvipohjaisen ruoan vallankumoukseen

Suomalainen elintarviketeknologiayritys Gold&Green Foods laajentaa tarjontaansa lihaa korvaavista tuotteista uudenlaisiin proteiineihin. Uudet Gold&Green® Proteiinituotteet tarjoavat elintarvikevalmistajille ravintoarvoltaan ja koostumukseltaan erinomaisen ratkaisun, jolla voi vastata monipuolisesti kasvavaan kasvipohjaisten tuotteiden kysyntään. Gold&Green® Proteiinirakeet ja Proteiinilastut ovat lisäaineettomia ja niiden ainutlaatuinen koostumus sisältää vain kolmea, luonnollisesti ravitsevaa ainesosaa: kauralesettä sekä herne- ja härkäpapuproteiinia. Monipuolisten ominaisuuksiensa ja neutraalin makunsa ansiosta Proteiinirakeet ja -lastut sopivat hyvin moniin ruokiin ja juomiin, jopa makeisiin leivonnaisiin.

PTT:n ennuste: Ruuan hinta lähtee nousuun, mutta maatalousyrittäjien tulot kutistuvat roimasti

Heikko sato ja kustannusten nousu syövät maatalouden kannattavuutta. Pellervon taloustutkimuksen PTT:n ennusteen mukaan maatalouden yrittäjätulo putoaa tänä vuonna jopa viidenneksen heikon sadon ja kustannusten nousun takia. Sen sijaan elintarviketeollisuus toipuu jo koronasta. Ruuan hinta lähtee ensi vuonna selvään nousuun. Kulutuksessa tapahtuu merkittävä muutos, kun siipikarjanlihan kulutus ylittää sianlihan kulutuksen.

Kumppanisisältö: Berner

Berner puolustaa huomista asiakkaidensa aktiivisena kumppanina

Berner on perheyhtiö, joka on kasvanut yli sadan vuoden elinkaarensa aikana sillin maahantuojasta elintarvikealan kokonaisvaltaiseksi asiantuntijaksi. Huomisen puolustaja -missionsa tukemana Bernerin liiketoimintayksiköt Viljelijän Berner, Berner Pro ja Teollisuuden Berner seisovat asiakkaidensa rinnalla ratkomassa tämän päivän ongelmia ja tulevaisuuden haasteita.Lue lisää

Viisi rahanarvoista vinkkiä ruokahävikin vähentämiseksi

Valtakunnallista hävikkiviikkoa vietetään 13.–19.9. Hävikkiviikon viesti ei ole vielä ylittänyt maaliviivaa. Suomalaisissa kotitalouksissa ruokaa lentää roskiin vuodessa 120–160 miljoonaa kiloa. Se tarkoittaa 23 kiloa ruokahävikkiä henkeä kohden. Lompakkoa hävikki verottaa 125 eurolla. Nelihenkisen perheen roskiin heittämä ruoka kurittaa kukkaroa noin 500 eurolla vuodessa. Eniten roskiin lentää leipää ja vihanneksia. EU:n tavoitteena on vähentää ruokahävikkiä 50 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Listasimme viisi konstia, joilla oman arjen ruokahävikkiä pystyy pienentämään.

Tulli havaitsi useissa elintarvikkeissa kiellettyä etyleenioksidia

Tulli on löytänyt elintarvikevalvonnassaan etyleenioksidia useista elintarvikkeista viime vuoden lopulta alkaen. Havainnot terveydelle haitallisesta aineesta lisääntyivät EU-alueella vuonna 2020, minkä jälkeen myös Tulli ryhtyi valvomaan pitoisuuksia tuontielintarvikkeissa. Valvonnassa etyleenioksidia on löytynyt viidestä siemen- ja pähkinätuote-erästä. Tulevaisuudessa valvonta tehostuu entisestään, kun Tullilaboratorion oma tutkimusmenetelmä valmistuu.