Valmistus- ja lisäaineet & Tuotekehitys

Polttavien ruokien äärellä 

Markkinoille ilmestyneet äärimmäisen polttavat ja erittäin korkean kapsaisiinipitoisuuden omaavat tuotteet kuten sipsit ja nuudelit ovat herättäneet kiinnostusta ja huolta. Mitä oikeastaan tiedämme polttavuudesta ja ruoan kokemisesta?

Räätälöityä raaka-ainetta elintarviketeollisuudelle – uusi hanke vahvistaa alan kilpailukykyä ja vientimahdollisuuksia

Luonnonvarakeskus (Luke) ja elinkeino käynnistävät yhdessä tutkimuksen, jossa tunnistetaan eri kasvien lajikekohtaisia ominaisuuksia ja selvitetään niiden soveltuvuutta eri ruokatuotteiden raaka-aineena. Tavoitteena on kehittää kasvilajikkeiden ominaisuuksia uusilla genomisilla jalostusteknologioilla. Elintarviketeollisuuden tarpeisiin räätälöidyt lajikkeet voivat tuoda suomalaisille yrityksille merkittävää kilpailuetua sekä lisätä liiketoiminta- ja vientimahdollisuuksia.