Turun yliopiston koordinoimassa PROWASTE -projektissa on kehitetty niin kutsuttuja vihreitä teknologioita yhdistämällä bioprosesseja ja ympäristöystävällisiä uuttomenetelmiä.
Sodexon ravintoloissa on jo pitkään tehty määrätietoista työtä ruokahävikin vähentämiseksi. Jatkossa ruokalistoihin merkitään lounasvaihtoehdot, joiden synnyttämä ympäristökuorma on kaikkein pienin.
DS Smith, Euroopan johtava aaltopahvipakkausten valmistaja, vahvistaa tuotannollista tekemistään Pirkanmaalla avaamalla uuden tehtaan ja palkkaa siihen uutta henkilökuntaa. Uusi Logicentersiltä vuokrattava kiinteistö huomioi kestävän kehityksen, työturvallisuuden ja mahdollistaa kasvun. Alkuvaiheessa työllisyysvaikutus on noin 10 henkilöä. Toiminnan vakiintumisen myötä on mahdollisuus kasvattaa henkilömäärää.
Useampi kuin joka kolmas nuori on vähentänyt alkoholinkäyttöään ja yhä useampi kippistelee myös juhlissa tai tapahtumissa alkoholittomilla juomilla, paljastaa Hartwallin teettämä tutkimus. Silti nuoret kokevat edelleen painetta juoda alkoholia sosiaalisissa tilanteissa ja alkoholittoman juoman valinta herättää ihmettelyä.
Kiihtyvä inflaatio ja kohonneet elinkustannukset ovat kiristäneet kuluttajien kukkaronnyörejä jo hyvän tovin. Tämä näkyy kuluttajakäyttäytymisessä monin tavoin, myös ruokakaupoissa. Vaasan selvitti ostokäyttäytymisen muutoksia viime vuoden aikana, ja selvisi, että kohonneiden hintojen takia ruokaostoksia harkitaan aiempaa tarkemmin, ja osa joutuu tekemään epäterveellisempiä valintoja*. Suomalaisille tärkeä leipä säilyttää kuitenkin paikkansa ostoskorissa, entistä useammin kuitupitoisena ja täysjyväisenä.
Tullin vientitilastojen mukaan elintarvikevientimme on kasvanut vuoden 2022 tammi–lokakuun aikana noin 20 % verrattuna edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon. Suomen elintarvikevienti tulee kasvamaan noin 2,1 miljardiin euroon vuonna 2022. Lisääntyvä vienti kasvattaa elintarvikealan kriisinkestävyyttä, sanoo Esa Wrang Business Finlandista.
Luonnonvarakeskus (Luke) tuottaa yhdessä maa- ja metsätalousministeriön (MMM) kanssa avoimen hiilijalanjälkiaineiston edistämään ruokapalvelusektorin työtä kohti vähähiilisyyttä. Avoimen aineiston avulla pystytään edistämään alan kehitystyötä ja kannustamaan elintarvikkeiden valmistajia tuottamaan myös omille tuotteilleen tarkempia, tuotantoketjukohtaisia hiilijalanjäljen arvioita.