Solar Foods julkisti tiistaina tehdasinvestointisuunnitelman, joka toteutuessaan olisi yhtiön arvion mukaan Euroopan suurin päästövähennyshanke. Suunnitelma sisältää jo aiemmin julkistetun Factory…
Maataloustuotteiden ja elintarvikkeiden viennissä tapahtui positiivinen muutos vuoden 2024 aikana. Viennin arvo kasvoi viisi prosenttia, ollen noin 2,3 miljardia euroa. Voimakkaimmin viennin arvo nousi perunalla, kauralla, alkoholijuomilla ja vihanneksilla. Kauran vientiä vauhditti osaltaan kauran hyvä edellissyksyn sato ja vihannesten vientiä kasvihuonekurkun viennin tuplaantuminen.
Maataloustuotteiden ja elintarvikkeiden viennissä tapahtui positiivinen muutos vuoden 2024 aikana. Viennin arvo kasvoi viisi prosenttia noin 2,3 miljardiin euroon. Voimakkaimmin…
Fazerin Taste the Future -tuotesarjan uutuuksissa on hyödynnetty Solar Foodsin tuottamaa Solein-proteiinia. Tuotteet ovat esillä San Franciscossa Future Food Tech…
Iskulauseeseen ”Vähemmän mutta parempaa” kiteytetty ajatus tähtää lihan kokonaiskulutuksen vähentämiseen ja asettaa kestävästi tuotetut ja laadukkaat tuotteet etusijalle. Tuoreessa tutkimuksessa ei kuitenkaan löydetty mainittavaa näyttöä siitä, että laadukkaamman lihan saatavuus välttämättä vähentäisi lihankulutusta.
Suomen Akatemian vuoden 2024 akatemiapalkinnot saavat tutkimuspäällikkö Emilia Nordlund VTT:ltä ja akatemiatutkija Olle Järv Helsingin yliopistosta. Järv hyödyntää ihmisten liikkuvuutta yhteiskunnan ilmiöiden ja prosessien ymmärtämisen välineenä. Nordlund on ollut luomassa täysin uutta solumaatalouden tutkimuslinjaa VTT:lle.
Helsingin yliopisto sai Ruokaketjun hankehaussa rahoituksen kansainvälisen ruokaviennin ja gastronomian maisteriohjelman suunnitteluun. Tuleva maisteriohjelma on englanninkielinen ja sen ympärille suunnitellaan…
Helsingin yliopiston maatalous- ja metsätieteellinen tiedekunta tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden osallistua kansainväliselle Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutin (EIT Food) järjestämälle EIT Food…
Elintarvikeala kasvaa ja muuttuu voimakkaasti, mutta kärsii osaajapulasta. Siksi Kymenlaakson alan toimijoiden kesken syntyi ajatus uudesta elintarviketekniikan koulutuksesta. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun…
Evästeiden hallinnointi
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Asetukset
Tekninen tallennus tai pääsy on tarpeen laillisessa tarkoituksessa sellaisten asetusten tallentamiseen, joita tilaaja tai käyttäjä ei ole pyytänyt.
Tilastot
Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan tilastollisiin tarkoituksiin.Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan anonyymeihin tilastollisiin tarkoituksiin. Ilman haastetta, Internet-palveluntarjoajasi vapaaehtoista suostumusta tai kolmannen osapuolen lisätietueita pelkästään tähän tarkoitukseen tallennettuja tai haettuja tietoja ei yleensä voida käyttää tunnistamaan sinua.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.