Vuoden 2023 mehiläistarhaajiksi Marja Komppa ja Ari Seppälä Korpilahdelta

Suomen Mehiläishoitajain Liitto on valinnut Vuoden 2023 mehiläistarhaajiksi Suomen suurimman luomuhunajatilan yrittäjäpariskunnan Marja Kompan ja Ari Seppälän. Korpilahtelaisen Komppa-Seppälän tilan tarhaajat tunnetaan pitkäaikaisina luomun puolestapuhujina ja mehiläisalan kehittäjinä, jotka ovat näyttäneet, että pientilallakin voi luoda koko maassa suosittuja tuotemerkkejä.

K-ryhmän päivittäistavarakauppa jatkaa ympäristötyötään sitoutumalla vähentämään kertakäyttömuovia ja ruokahävikkiä

K-ryhmän päivittäistavarakaupan toimiala teki vuoden 2022 lopussa kaksi ympäristösitoumusta. SUP green deal -sitoumukseen liittymällä K-ryhmä vähentää päivittäistavarakaupassa kertakäyttöisten muovisten annospakkausten kulutusta. Elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumuksen toiselle sopimuskaudelle sitoutumalla K-ryhmän tavoitteena on korottaa kierrätysastetta ja vähentää ruokahävikkiä.

Hyperlokaalia viskiä Helsingistä – myös ohramallasta kotikaupungista

Käsityötislaamo The Helsinki Distilling Company pilotoi paitsi viskin kypsytystä helsinkiläistammesta tehdyissä tynnyreissä, tulee valmistamaan myös viskin pääraaka-ainetta, eli viskitislettä Helsingissä kasvaneesta ohrasta. Tislaamo on hankkinut viljan Helsingin Yliopiston Viikin tutkimustilalta, jossa mallasohralajiketta kasvaa parinkymmenen hehtaarin alalla. Tämän vuoden ohrasato puitiin syyskuun alussa ja se oli edellisvuotta parempi niin kooltaan kuin laadultaan. Viljan kuivauksen, analysoinnin ja mallastuksen jälkeen helsinkiläisohra tislataan, kypsytetään ja pullotetaan Teurastamolla sijaitsevassa tislaamossa ja viskikellarissa.

Joulun ruokapöydistä löytyy yhä enemmän valmiina ostettua – nousussa bataatti- ja punajuurilaatikot

Suomalaisten joulupöydissä maistuvat tutut jouluruoat, kuten kinkku, kalat, laatikot, rosolli ja sienisalaatti. Yhä useammin valitaan valmisvaihtoehto sen sijaan, että tehtäisi ruoat alusta alkaen itse. Perinteisten ruokien joukkoon nousee joka vuosi myös uusia versioita klassikoista, kuten uudenlaiset kasviksista valmistetut laatikot, eri tavoin maustetut piparit sekä makeismaailmasta tutut maut joulutortun täytteiksi.

Vuoden paras K-Citymarket on Oulun K-Citymarket Rusko

Vuoden 2022 paras K-Citymarket on valittu. Ensimmäisen sijan saanutta Oulun K-Citymarket Ruskoa kuvaillaan asiakastoiveiden pohjalta jatkuvasti uudistuvaksi edelläkävijäksi, jossa asiakaspalvelu on erityisen ensiluokkaista. Oulu on vauhdikkaasti kehittyvänä ja vetovoimaisena maakuntakeskuksena yksi K-ryhmän ja K-Citymarket-ketjun investointien painopisteistä. Ouluun saatiin myös muuta menestystä: K-Citymarket-ketjun Vuoden verkkokauppana palkittiin toinen oululaiskauppa, K-Citymarket Kaakkuri.