Stabilointiaineilla saadaan jäätelöön kestävä rakenne, miellyttävä suutuntuma ja pitkä säilyvyysaika. Lisäksi stabilointiaineet vaikuttavat jäätelön teknologisiin ominaisuuksiin kuten pursotettavuuteen.
Panimo- ja virvoitusjuomateollisuuden vesiselvitys tarkastelee suomalaisen kokonaisvesiresurssin tilaa, vedenkäyttöä yleisesti sekä toimialalla. Selvityksen on määrä tarjota pohja keskustelulle siitä, miten kansalliset erityispiirteet voidaan huomioida EU:n yhteisessä vesiin ja vesiresurssiin liittyvässä päätöksenteossa. Euroopan komissio on aloittanut työn unionin vesiresilienssin parantamiseksi. Komission strategia julkaistaan keskiviikkona 4.6.
Maa- ja metsätalousministeriön tilaama selvitys luonnonlaidunlihan tuottamisen ja myynnin edistämisestä Suomessa on julkaistu. Valmistunut selvitys antaa suuntaviivoja myynnin edistämiseen Suomessa Ruotsissa saatujen kokemusten pohjalta. Ruotsissa tuottajien ja kauppaketjun välisellä yhteistyöllä on saatu lisähintaa tuottajille.
Maa- ja metsätalousministeriö parantaa kuluttajien tiedonsaantia elintarvikkeiden alkuperästä. Jatkossa yli 15 % lihaa sisältävissä elintarvikkeissa on ilmoitettava lihan alkuperä riittävän suurella kirjasinkoolla pakkauksen etupuolella. Asetus astui voimaan 1. kesäkuuta.
Food service -alan tukkukauppa Valio Aimo® raportoi 27.5. alkaen myymiensä elintarvikkeiden hiilijalanjälkitiedot asiakkailleen. Tiedot julkaistaan maaliskuussa 2025 lanseerattuun Minun Aimo…
Vaikka jauhelihahyllyssä on tyhjää, luomujauhelihaa on melko hyvin saatavilla, ja kuluttajat ovat löytäneet sen sekä ruokakaupasta että suoraan tiloilta. Luomutuotannon esimerkiksi eläinten hyvinvointia parantavat vaatimukset näkyvät luomulihassa hieman korkeampana hintana.
Ruisleipä on suomalaisen ruokavalion perusta ja merkittävin yksittäinen täysjyvän lähde ruokavaliossamme. Vuonna 2024 julkaistujen ravitsemussuositusten mukaisesti suomalaisten tulisi edelleen lisätä täysjyvän määrää ruokavaliossaan. Leipomoalan markkinajohtajana1) Fazer vastaa tarpeeseen lisäämällä valmistuskapasiteettiaan Lahdessa ja ottamalla käyttöön huippumodernia teknologiaa hyödyntävän uuden ruispalaleipälinjan. Uuden ruisleipälinjan kokonaisinvestointi on noin 11 miljoonaa euroa.
The Good Food Institute Europe (GFI Europe) -ajatushautomon uuden analyysin mukaan Suomi on nopeasti nousemassa ruokainnovaatioiden edelläkävijäksi ja vaihtoehtoisten proteiinilähteiden tutkimuksen, kehityksen…
Valio investoi Joensuun tehtaaseen rakennettavaan uuteen kypsytysvarastoon. Investoinnin arvo on noin 30 miljoonaa euroa. Tehtaan yhteyteen rakennettavan varaston laajennuksen rakennustyöt käynnistyvät heti ja valmistuvat vuoden 2027 loppuun mennessä.
Evästeiden hallinnointi
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Asetukset
Tekninen tallennus tai pääsy on tarpeen laillisessa tarkoituksessa sellaisten asetusten tallentamiseen, joita tilaaja tai käyttäjä ei ole pyytänyt.
Tilastot
Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan tilastollisiin tarkoituksiin.Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan anonyymeihin tilastollisiin tarkoituksiin. Ilman haastetta, Internet-palveluntarjoajasi vapaaehtoista suostumusta tai kolmannen osapuolen lisätietueita pelkästään tähän tarkoitukseen tallennettuja tai haettuja tietoja ei yleensä voida käyttää tunnistamaan sinua.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.