Toimialat

Ruoan kotimaisuudesta ei tingitä tiukkoinakaan aikoina – ostoskoriin kirivät nyt kotimaiset oma merkki -tuotteet

Kotimainen ruoka on pitänyt pintansa hintapaineista huolimatta: S-ryhmän myymästä ruoasta yhä noin 80 % on kotimaassa valmistettua. Viime aikoina suosiotaan ovat kasvattaneet etenkin kotimaiset ja hinta-laatu-suhteeltaan houkuttelevat oma merkki -tuotteet. Hitiksi on noussut kymmenen vuotta täyttävä S-ryhmän oma Kotimaista-tuotesarja.

Viking Malt ja Improvin’ yhteistyöhön – tavoitteena päästövähennykset mallasohran alkutuotannossa

Suomalainen maltaiden valmistaja Viking Malt ottaa käyttöön uuden päästövähennystyökalun, jonka on kehittänyt ruotsalainen teknologiayhtiö Improvin'. Uuden tekoälypohjaisen työkalun avulla Viking Malt pystyy laskemaan mallasohran hiilijalanjäljen, vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä ja edistämään luonnon monimuotoisuutta mallasohran alkutuotannossa. Monivuotiseen hankkeeseen osallistuu yli 1200 viljelijää Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Puolassa ja Liettuassa.

Erikan pakastekeksitaikina on uusi Suomalainen menestysresepti – rakas resepti vuosien takaa tulee nyt kaiken kansan saataville

Loppuun asti jännittävä finaali huipentui kilpailun historian nuorimman finalistin, Erika Poussan, voittoon tiistai-iltana. Voitto löi toisenkin ennätyksen, sillä voittaja on ensimmäistä kertaa makea tuote. Pakasteesta löytyviä Bakerikan keksitaikinamakuja Salted Chocolate Chip ja Peanut Butter Chocolate Chip pääsee kokeilemaan heti keskiviikkona 24.1., kun tuotteita saa S-ryhmän ruokakaupoista kautta maan.

Vuoden mehiläistarhaajiksi valittiin Tanja Oreto ja Mika Olsbo Espoosta 

Suomen Mehiläishoitajain Liitto on valinnut vuoden 2024 mehiläistarhaajiksi espoolaiset Tanja Oreton ja Mika Olsbon. Avuliaisuudestaan ja heittäytymiskyvystään tunnettu tarhaajapariskunta on aina valmis levittämään tietoa mehiläisistä ja muista pölyttäjistä niin median kautta kuin vaikkapa päiväkotivierailuilla. Myös moni aloittava tarhaaja on saanut oppinsa Oretolta ja Olsbolta.