Sodexon ravintoloissa on jo pitkään tehty määrätietoista työtä ruokahävikin vähentämiseksi. Jatkossa ruokalistoihin merkitään lounasvaihtoehdot, joiden synnyttämä ympäristökuorma on kaikkein pienin.
Suomen Mehiläishoitajain Liitto on valinnut Vuoden 2023 mehiläistarhaajiksi Suomen suurimman luomuhunajatilan yrittäjäpariskunnan Marja Kompan ja Ari Seppälän. Korpilahtelaisen Komppa-Seppälän tilan tarhaajat tunnetaan pitkäaikaisina luomun puolestapuhujina ja mehiläisalan kehittäjinä, jotka ovat näyttäneet, että pientilallakin voi luoda koko maassa suosittuja tuotemerkkejä.
Useampi kuin joka kolmas nuori on vähentänyt alkoholinkäyttöään ja yhä useampi kippistelee myös juhlissa tai tapahtumissa alkoholittomilla juomilla, paljastaa Hartwallin teettämä tutkimus. Silti nuoret kokevat edelleen painetta juoda alkoholia sosiaalisissa tilanteissa ja alkoholittoman juoman valinta herättää ihmettelyä.
Brittiläinen LUXLife-aikakauslehti valitsi Food & Drinks Awards -kategoriassa Kouvolan Lakritsin parhaaksi lakritsin valmistajaksi jo kolmantena vuonna peräkkäin.
K-ryhmän päivittäistavarakaupan toimiala teki vuoden 2022 lopussa kaksi ympäristösitoumusta. SUP green deal -sitoumukseen liittymällä K-ryhmä vähentää päivittäistavarakaupassa kertakäyttöisten muovisten annospakkausten kulutusta. Elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumuksen toiselle sopimuskaudelle sitoutumalla K-ryhmän tavoitteena on korottaa kierrätysastetta ja vähentää ruokahävikkiä.
Suomalainen perheyritys Nordic Fish Oy on ostanut kalanjalostukseen erikoistuneen Kalaneuvos-konsernin. Nordic Fish Oy:n takana on Hukkasen yrittäjäperhe, Kalaneuvos Oy:n ovat…
Käsityötislaamo The Helsinki Distilling Company pilotoi paitsi viskin kypsytystä helsinkiläistammesta tehdyissä tynnyreissä, tulee valmistamaan myös viskin pääraaka-ainetta, eli viskitislettä Helsingissä kasvaneesta ohrasta. Tislaamo on hankkinut viljan Helsingin Yliopiston Viikin tutkimustilalta, jossa mallasohralajiketta kasvaa parinkymmenen hehtaarin alalla. Tämän vuoden ohrasato puitiin syyskuun alussa ja se oli edellisvuotta parempi niin kooltaan kuin laadultaan. Viljan kuivauksen, analysoinnin ja mallastuksen jälkeen helsinkiläisohra tislataan, kypsytetään ja pullotetaan Teurastamolla sijaitsevassa tislaamossa ja viskikellarissa.
Suomalaisten joulupöydissä maistuvat tutut jouluruoat, kuten kinkku, kalat, laatikot, rosolli ja sienisalaatti. Yhä useammin valitaan valmisvaihtoehto sen sijaan, että tehtäisi ruoat alusta alkaen itse. Perinteisten ruokien joukkoon nousee joka vuosi myös uusia versioita klassikoista, kuten uudenlaiset kasviksista valmistetut laatikot, eri tavoin maustetut piparit sekä makeismaailmasta tutut maut joulutortun täytteiksi.
Terveellisille ja kestävästi tuotetuille kalatuotteille on valtava tarve niin Suomessa kuin maailmallakin. Ruokateknologia-startup Hailia Nordic Oy on kehittänyt tuotantoprosessin, jolla…
Vuoden 2022 paras K-Citymarket on valittu. Ensimmäisen sijan saanutta Oulun K-Citymarket Ruskoa kuvaillaan asiakastoiveiden pohjalta jatkuvasti uudistuvaksi edelläkävijäksi, jossa asiakaspalvelu on erityisen ensiluokkaista. Oulu on vauhdikkaasti kehittyvänä ja vetovoimaisena maakuntakeskuksena yksi K-ryhmän ja K-Citymarket-ketjun investointien painopisteistä. Ouluun saatiin myös muuta menestystä: K-Citymarket-ketjun Vuoden verkkokauppana palkittiin toinen oululaiskauppa, K-Citymarket Kaakkuri.