Siirry sisältöön
Kehittyvä Elintarvike

Elintarviketieteiden Seuran ammatti- ja tiedelehti

  • Artikkelit
    • Teemajutut
      • Ravitsemus & Terveys
      • Talous & Liiketoiminta
      • Tiede & Tutkimus
      • Analytiikka & Valvonta
      • Hygienia, Laadunhallinta & Tuoteturvallisuus
      • Koneet & Laitteet
      • Digitalisaatio & Robotiikka
      • Lainsäädäntö
      • Logistiikka & Energiatehokkuus
      • Valmistus- ja lisäaineet & Tuotekehitys
      • Vastuullisuus & Kiertotalous
      • Pakkaukset & Materiaalitehokkuus
      • Koulutus, Konsultointi & Rekrytointi
      • Vienti & Tuonti
    • Toimialat
      • Juomateollisuus
      • Leipomoteollisuus
      • Kalateollisuus
      • Lihateollisuus
      • Makeisteollisuus
      • Maitoteollisuus
      • Valmisruokateollisuus
      • Ammattikeittiöt
      • Alkutuotanto
    • Uutisia
      • Nimityksiä
      • Tunnustuksia
      • Pääkirjoitus
      • Puheenvuoro
      • Kolumni
      • Henkilökuva
      • Pakina
      • Maailma mausteilla
      • Tiedotteet
    • Kumppanisisällöt
      • Kaupalliset artikkelit
      • Kannattajajäsenten esittelyt
      • Uunituore
  • Digilehti
  • Lehtiarkisto
  • Tapahtumakalenteri
  • Hankintaopas
  • Mediatiedot
  • Elintarviketieteiden Seura
  • Jaostot
    • Aistinvaraisen tutkimuksen jaosto
    • Elintarvikealan talous- ja markkinajaosto
    • Elintarvike-analytiikan jaosto
    • Elintarviketurvallisuusjaosto
    • Itä- ja Pohjois-Suomen jaosto
    • Pohjanmaan jaosto
    • Prosessitekninen jaosto
    • Turun Elintarviketutkijain Seura
    • Vilja-alan jaosto
  • Jäsenille
  • Kannattajajäsenet
    • Kannattajajäsenten esittelyt
  • Yhteystiedot
    • Laskutustiedot
    • Hallitus
Elintarviketieteiden Seura8.12.2022Pirjo Huhtakangas

Öljykriisistä energiamurrokseen

Näin voisi kuvata lyhyesti neljän vuosikymmenen työuraani. Noihin vuosikymmeniin mahtuu syvä lama, taantumavuosia, kaksi isoa ydinvoimalaonnettomuutta, sotia myös Euroopan reunoilla,…
Ravitsemus & Terveys8.9.2022Pirjo Huhtakangas

Euroopan ravitsemusmerkintä törmää ruokakulttuuri- ja valikoimaeroihin

Euroopassa tavoitellaan yhtenäisiä elintarvikkeiden terveellisyyttä kuvaavia ravitsemusmerkintöjä pakkauksissa eli FOPeja (front-of-package-label).Ravitsemusasiantuntija Anna Kara Sydänliitosta arvioi, että erilaiset ruokakulttuurit ja ravintoaineiden…
Ravitsemus & Terveys8.9.2022Pirjo Huhtakangas

Odottavien äitien ja heidän lastensa jodin saanti on niukkaa

Turun seudulla tehdyn tutkimuksen mukaan kahdella kolmososalla naisista jodistatus on liian niukka alku- ja loppuraskauden aikana ja kolmen kuukautta synnytyksen…
Uutisia8.9.2022Pirjo Huhtakangas

Ravinteiden talteenotto on välttämätöntä

Kierrätettävissä biomassoissa riittää hyödynnettävää, mutta se vaatii investointeja.
Logistiikka & Energiatehokkuus8.9.2022Pirjo Huhtakangas

Robotit työskentelevät ihmisten kanssa yhä useammassa tehtaassa

Yhteistyörobotit, mobiilirobotit ja ihmiset työskentelevät yhdessä yhä useammassa elintarviketehtaassa.
Uutisia28.4.2022Pirjo Huhtakangas

Kotimaista kalaa tuoreena ruokapöytiin

Kotimaista kalaa pyydystetään, kasvatetaan ja jalostetaan pääosin rannikolla.
Uutisia8.9.2022Pirjo Huhtakangas

Toimintavarma myymäläverkko rakenteilla

Huoltovarmuuskeskuksen Toimintavarma myymäläverkosto -hankkeessa kehitetään myymäläverkoston kykyä sietää muun muassa sähkökatkoja. Tavoitteena on varustaa noin 300 myymälää ympäri Suomen varavoimaliitynnöillä.…
Talous & Liiketoiminta28.4.2022Pirjo Huhtakangas

Verkkokauppa kasvaa ja kansainvälistyy

Ruuan verkkokauppa monipuolistuu uusien toimijoiden vanavedessä.
Uutisia9.6.2022Pirjo Huhtakangas

Savossa on vahvaa vesiosaamista

Järvien värittämään Savoon on keskittynyt huipputason vesiosaamista.
Pakkaukset & Materiaalitehokkuus10.6.2021Pirjo Huhtakangas

Tähtäimessä maailman vastuullisin elintarvikepakkaus

Tetra Pakin tavoitteena on lanseerata vuoteen 2030 mennessä maailman vastuullisin elintarvikepakkaus, joka on valmistettu täysin uusiutuvista tai kierrätetyistä raaka-aineista ja…
Liity jäseneksi
Ilmoita verkossa ja lehdessä
Katso tapahtumat
Tilaa uutiskirje
ETS hankintaopas

Koko elintarvike-alan ammatti- ja tiedelehti

Käyntiosoite: Pasilankatu 2, Helsinki
Postiosoite: PL 115, 00241 Helsinki

  • Yhteystiedot
  • Mediatiedot

Yhdistää elintarvikealan ammattilaiset

  • Rekisteriseloste
  • Copyright