Valtioneuvosto laatii ulkoministeriön johdolla Suomen Afrikka-strategiaa, joka tähtää Suomen ja Afrikan maiden poliittisten ja taloudellisten suhteiden kehittämiseen. Tavoitteena on saada…
Helsingin yliopiston Viikin kampukselta lihateknologiksi vuonna 2016 valmistunut Tuijamaija Erämies on nimitetty 9.12.2020 Baba Foods Oy:n tuotantojohtajaksi. Hänen vastuullaan ovat…
Sitran selvityksen mukaan eurooppalaiset yritykset voisivat olla reilun datatalouden edelläkävijöitä ulottamalla yksityisyyden kunnioittamisen asiakaskokemukseen ja yritysvastuuseen.
Digibarometri 2020 -tutkimuksen mukaan Suomessa on liian vähän tietoturvaosaajia. Ylipäätään eurooppalaisilla työmarkkinoilla on pulaa erityisesti strategia-, liiketoiminta- ja järjestelmäarkkitehtuuriosaamisesta. Digibarometria…
Aalto-yliopiston tutkijat ovat kehittäneet uuden, lian ja bakteerien havaitsemiseen tarkoitetun menetelmän. Satoja värejä tallentavan hyperspektrikameran ja tekoälyn yhdistämiseen perustuvaa AutoDet…
Helsingin yliopiston elintarvikkeiden aistinvaraisen tutkimuksen emeritaprofessori Hely Tuorila on nimitetty ylimääräiseksi professoriksi eteläafrikkalaiseen Pretorian yliopistoon. Professuuri kestää kolme vuotta. Tuorila on mukana hankkeissa, joissa…
Hannu Pyykkö on aloittanut numerosta 4/2020 alkaen Kehittyvä Elintarvike -lehden ilmoitusmyynnin päävastuutehtävässä. Hän on ollut mukana ammattilehtien ilmoitustuotteiden konseptoinnissa ja…
Uusi Vireyttä seniorivuosiin -ruokasuositus sisältää ohjeet terveyttä edistävästä ja toimintakykyä ylläpitävästä ruokailusta eläkeiän lähestyessä ja eläkeiässä. Suositus on Valtion ravitsemusneuvottelukunnan…