Sähkökatkokset aiheuttaisivat haittaa 85 prosentille yrityksistä

Mahdolliset kiertävät sähkökatkot aiheuttaisivat yrityksille merkittävää haittaa, selviää kauppakamarien tekemästä kyselystä. Jopa 85 prosenttia yrityksistä kertoi, että kiertävät sähkökatkot aiheuttavat joko merkittävää tai vähintäänkin hieman haittaa. Yrityksistä 37 prosenttia on varautunut mahdollisiin sähkökatkoihin, mutta 55 prosenttia yrityksistä ei toistaiseksi ole vielä varautunut mitenkään.

Vaasan torjuu leipähävikkiä muuttamalla toimitustapaa

Vaasan vauhdittaa ruokahävikin torjuntaa ja osallistuu energiansäästötalkoisiin yhteistyössä kaupan kanssa muuttamalla Suomen suosituimman vaalean leivän, Vaasan Kauratyynyjen toimitustapaa. Vaasan Kauratyynyjen uudet kahden päivän toimitukset säästävät jopa 80 000 kiloa leipää ja 88 megawattituntia energiaa vuodessa.

Vaasan investoi kotimaiseen kauraan, Vantaalle uusi kauraleipälinjasto

Kauran suosio sen kaikissa muodoissaan on kasvanut myös superfoodiksi kutsutun viljan positiivisten vaikutusten ansiosta. Vastatakseen kauraleivän kasvaneeseen kysyntään, avasi leipomoyhtiö Vaasan uuden vaalean palaleivän linjaston Vantaalle. Uudelta Viljatar-linjastolta valmistuu suomalaisten kestosuosikit Vaasan Kauratyynyt ja Vaasan Täysjyvä Kauratyynyt. Uusi linjasto on samalla merkittävä investointi kotimaiseen kauraleipään, huoltovarmuuteen ja leipätuotannon ympäristöystävällisyyteen.