TiedotteetFazer

Fazerin kunnianhimoisille ilmastotavoitteille Science Based Targets -aloitteen hyväksyntä

Fazer keskittyy ruokaelämyksiin ja näkee ruuan merkityksen useiden globaalien kysymysten ratkaisuna. Tavallamme kasvattaa, tuottaa ja kuluttaa ruokaa on merkittävä vaikutus ympäristöön, yhteiskuntaan ja hyvinvointiimme. Science Based Targets -päästövähennysaloite (Tieteeseen perustuvat tavoitteet -aloite, SBTi) on nyt hyväksynyt ja validoinut Fazerin ilmastotavoitteet. Fazerin ilmastotoimet edistävät Pariisin ilmastosopimuksessa vahvistettua tavoitetta pitää ilmaston lämpeneminen alle 1,5°C:ssa.

Matsmart investoi uuteen automatisoituun ja ympäristöystävälliseen logistiikkakeskukseen joka kolminkertaistaa kapasiteetin – palvelee myös kymmeniätuhansia suomalaisasiakkaita

Verkkokauppa Matsmart perustaa uuden, Ruotsin Örebrohon rakennettavan automatisoidun logistiikkakeskuksen. Pinta-ala tulee olemaan 20 000 m2, ja keskuksessa työskentelee 149 robottia, jotka auttavat henkilöstöä keräämään ja pakkaamaan tuotteita. Rakennus saa sähkönsä aurinkopaneeleista. Uusi varasto on tarkoitus ottaa käyttöön keväällä 2022 ja se palvelee myös kymmeniätuhansia suomalaisasiakkaita.

HKScanin tavoitteena hiilineutraali ruoantuotanto

HKScan on asettanut tavoitteekseen yhtiön oman teollisen tuotannon hiilineutraaliuden vuoden 2025 loppuun mennessä ja koko maatiloilta kuluttajille ulottuvan ruokaketjun hiilineutraaliuden viimeistään vuoden 2040 loppuun mennessä. Ilmastotyötä tehdään yhtiön kaikilla kotimarkkina-alueilla Suomessa, Ruotsissa, Baltiassa ja Tanskassa. Tavoitteiden saavuttaminen edellyttää sekä päästöjen merkittävää vähentämistä että hiilinielujen lisäämistä yhdessä sopimustuottajien ja muiden kumppaneiden kanssa. Tätä työtä johdetaan yhtiön oman Zero Carbon -ilmastosuunnitelman mukaisesti.