Itämeripäivänä syödään miljoona silakasta valmistettua kalapuikkoa – Apetitin ruokauutuus on syksyn fiksu kalavalinta

Apetitin syksyn pakasteuutuus on Itämeren kalapuikko, joka on valmistettu suomalaisesta silakkafileestä. Silakan syöminen on kestävä kalavalinta, sillä se keventää Itämeren ravinnekuormaa. Silakkapuikko on monen koululaisen ja päiväkotilapsen lounas Itämeripäivänä 26. elokuuta, jolloin syödäänkin yli miljoona silakkapuikkoa. Kauppojen pakastealtaisiin tuote saapuu myöhemmin syys-lokakuussa.

Kumppanisisältö: VIP – Val Venosta Osuuskunta

VIP – Luomuomenoiden tuotannon Euroopan mestari

VIP, Val Venosta Osuuskunta, on Euroopan johtava luomuomenoiden tuottaja ja jalostaja. Mutta mikä tekee erityisen tästä etelä-tirolilaisesta omenantuotantoalueesta ja miksi VIP:stä on tullut yksi luomuomena-alan johtajista? Kaikki perustuu perinteikkääseen ja innovatiiviseen omenanviljelyalueeseen.Lue lisää

Muovia voitaisiin vähentää etenkin makeistuotteiden ja valmisruokien pakkaamisessa

Meressä ja maaperässä hajoamattoman muoviroskan määrään voitaisiin vaikuttaa vähentämällä muovia erityisesti makeistuotteiden ja valmisruokien pakkaamisessa. VTT:n johtamassa Package-Heroes-tutkimushankkeessa tarkasteltiin elintarvikepakkauksissa käytettäviä pakkausmateriaaleja ja tunnistettiin tuoteryhmät, joissa muovin vähennystoimenpiteille on tarve ja joissa toimenpiteillä on myös eniten vaikuttavuutta.

Taas 42 000 muovikilon edestä säästöä vuodessa – kymmeniä miljoonia salaattiannoksia myyvän Picadelin tekemällä gramman muutoksella on suuri vaikutus

Pieneltäkin tuntuvalla teolla voi olla suuret vaikutukset. Ruokateknologiayritys Picadeli poisti salaattiannosten kertakäyttökulhosta gramman painoisen kerroksen PE-muovipinnoitetta, minkä seurauksena muovinkäyttö vähenee vuositasolla 42 tonnin verran. Selitys löytyy salaattibaarin kiihtyvän suosion luomasta valtavasta menekistä: Picadeli myi viime vuonna maailmanlaajuisesti 42 miljoonaa salaattiannosta.