Muovia voitaisiin vähentää etenkin makeistuotteiden ja valmisruokien pakkaamisessa

Meressä ja maaperässä hajoamattoman muoviroskan määrään voitaisiin vaikuttaa vähentämällä muovia erityisesti makeistuotteiden ja valmisruokien pakkaamisessa. VTT:n johtamassa Package-Heroes-tutkimushankkeessa tarkasteltiin elintarvikepakkauksissa käytettäviä pakkausmateriaaleja ja tunnistettiin tuoteryhmät, joissa muovin vähennystoimenpiteille on tarve ja joissa toimenpiteillä on myös eniten vaikuttavuutta.

Taas 42 000 muovikilon edestä säästöä vuodessa – kymmeniä miljoonia salaattiannoksia myyvän Picadelin tekemällä gramman muutoksella on suuri vaikutus

Pieneltäkin tuntuvalla teolla voi olla suuret vaikutukset. Ruokateknologiayritys Picadeli poisti salaattiannosten kertakäyttökulhosta gramman painoisen kerroksen PE-muovipinnoitetta, minkä seurauksena muovinkäyttö vähenee vuositasolla 42 tonnin verran. Selitys löytyy salaattibaarin kiihtyvän suosion luomasta valtavasta menekistä: Picadeli myi viime vuonna maailmanlaajuisesti 42 miljoonaa salaattiannosta.