Vuoden 2023 mehiläistarhaajiksi Marja Komppa ja Ari Seppälä Korpilahdelta

Suomen Mehiläishoitajain Liitto on valinnut Vuoden 2023 mehiläistarhaajiksi Suomen suurimman luomuhunajatilan yrittäjäpariskunnan Marja Kompan ja Ari Seppälän. Korpilahtelaisen Komppa-Seppälän tilan tarhaajat tunnetaan pitkäaikaisina luomun puolestapuhujina ja mehiläisalan kehittäjinä, jotka ovat näyttäneet, että pientilallakin voi luoda koko maassa suosittuja tuotemerkkejä.

Maatalouden rakennemuutos jatkuu

Maatalous- ja puutarhayritysrekisterin ennakkotietojen mukaan Suomessa on 43 611 maatalous- ja puutarhayritystä vuonna 2022. Tilojen määrä väheni edelliseen vuoteen verrattuna 1 078 tilalla, mutta käytössä olevan maatalousmaan eli pellon määrä pysyi ennallaan 2,27 miljoonassa hehtaarissa.

Uutta tietoa pölyttäjistä

Tuoreessa raportissa on uutta tietoa noin 300 pölyttäjälajin esiintyvyyden muutoksista Suomessa. Tutkimuksessa ei havaittu merkittävää pölyttäjien vähenemistä. Neljä vuotta toiminut kimalaisseuranta on kiinnostanut kansalaisia suuresti. Pölyttäjät tuottavat vuosittain maamme maataloudelle noin 50 miljoonaa euroa taloudellista lisäarvoa.