Tulevien sukupolvien riittävän proteiinitarpeen tyydyttäminen luonnonvaroja kestävästi käyttäen on maailmanlaajuinen haaste. Öljynpuristusteollisuuden sivutuotteena syntyvällä rypsin puristekakulla on huikea potentiaali arvokkaiden proteiinien, ravintokuitujen ja bioaktiivisten yhdisteiden kestävänä lähteenä ravinnossamme. VTT:n johtamassa yhteistyöhankkeessa kehitettiin menetelmiä, joilla rypsin puristekakkua voidaan hyödyntää elintarvikkeissa ja niiden ainesosissa merkittävänä proteiinin ja ravintokuidun lähteenä.
Vuoden 2020 Hyväksi Tuomaaksi on valittu ohranjalostaja Reino Aikasalo. Hyvä Tuomas on Olutliiton vuosittain jakama kiertopalkinto ansiokkaasta työstä olutkulttuurin hyväksi.
Yhtenä ensimmäisistä YK:n Business Ambition for 1.5°c -kampanjan allekirjoittajista, Nestlé julkaisee yksityiskohtaisen aikataulutetun tiekartan, jolla yhtiö puolittaa päästönsä vuoteen 2030…
Luomuliitto on myöntänyt Vuoden Luomuyritys -palkinnon suomusjärveläiselle Birkkalan tilalle yli 20 vuoden sitkeästä työstä kotimaisen luomuspeltin menekin edistämiseksi. Palkinto jaettiin Luomupäivien yhteydessä 3.11.2020.
Atrian broileriketjussa on otettu merkittävä askel kohti täysin kotimaista rehua. Loppuvuonna 2019 suomalaisen rehuherneen osuus ohitti ensimmäistä kertaa soijarouheen broilerien rehussa. Tänä vuonna kotimaisen rehuherneen osuus nousee noin 13 prosenttiin, kun taas soijan osuuden arvioidaan laskevan alle kymmeneen prosenttiin.
Punahomeet voivat rajoittaa yhä suositummaksi tulevan kauran käyttöä elintarvikkeena. Vakavina tartuntavuosina jopa viidennes elintarvikekäyttöön tarkoitetuista kauraeristä joudutaan Suomessa hylkäämään. Kasvinjalostuksen ja tutkimuksen avulla voidaan saada paremmin punahometta kestäviä kauralajikkeita.
MTK:n teettämä Ympäristöluotain-kysely osoittaa, että kuluttajien luottamus suomalaiseen ruuantuotannon puhtauteen ja ympäristöystävällisyyteen on vahvistunut. Samalla viljelijät ja metsänomistajat luottavat itse vankasti siihen, että osaavat toimia ympäristön kannalta kestävästi.