Valtioneuvosto laatii ulkoministeriön johdolla Suomen Afrikka-strategiaa, joka tähtää Suomen ja Afrikan maiden poliittisten ja taloudellisten suhteiden kehittämiseen. Tavoitteena on saada…
Britannian EU-ero vaikuttaa monin tavoin tuontia ja vientiä harjoittaviin Ruokaviraston asiakkaisiin ja viraston toimintoihin. Vaikutukset liittyvät mm. eläinten ja eläimistä…
Mikko Karell on nimitetty uuden Meeet Food Tech Oy:n toimitusjohtajaksi. Karellin tehtävänä on kehittää, markkinoida ja myydä kasviproteiinituotteita kansainvälisille markkinoille.…
Keskustelu private label -tuotteista eli elintarviketeollisuuden valmistamista, kaupan omilla nimikkeillä myytävistä tuotteista vilkastui, kun maan hallitus antoi 29.10.2020 esityksensä elintarvikemarkkinalain…
Syyskuun neljäntenä Suomessa juhlitaan kotimaista ruokaa. Merkkipäivä muistuttaa, miten ylpeitä suomalaiset saavat olla omassa maassa tuotetusta ruoasta ja sen turvatusta saatavuudesta vuoden jokaisena päivänä.
Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto (EFSA) on hyväksynyt krapulajuoman raaka-aineena käytettävän antioksidantin elintarvikekäyttöön myös EU:ssa. Suomalaisyrityksen kehittämän juoman myynti on käynnistynyt USA:ssa ja on käynnistymässä Venäjällä.
Pohjois-Savo on vuosina 2020–2021 Euroopan gastronominen maakunta. European Region of Gastronomy (ERG) on kansainvälisesti arvostettu tunnustus, joka myönnetään vuosittain yhdelle tai useammalle eurooppalaiselle alueelle. Tunnustus on ensimmäistä kertaa saatu Suomeen, joten Pohjois-Savossa voidaan syystä olla ylpeitä. Nyt on vihdoin aika paljastaa Pohjois-Savon ruokasalaisuudet kaikelle kansalle!