Atria aloittaa kanan viennin Etelä-Koreaan

Atria on saanut siipikarjan vientiluvan Etelä-Koreaan. Näin vuonna 2016 alkanut vientilupaprosessi päättyy ja vienti alkaa helmikuussa. Atria aloittaa viennin kanan jalkaosilla, jotka ovat Etelä-Koreassa kysytyimpiä kanatuotteita.

Pandemian hyydyttämä messutoiminta käynnistyy vauhdilla elintarvikesektorilla – nyt hiilineutraalisti

Alkuvuodesta 2020 koronapandemian levitessä messutoiminta pysähtyi välittömästi. Tänä syksynä messutoiminta elpyy tiukkojen turvatoimien vallitessa ja myös entistä ympäristöystävällisempänä. Business Finlandin Food from Finland -ohjelma vie jälleen suomalaisyrityksiä elintarvikealan tärkeimpään tapahtumaan Anuga-messuille Saksaan 9.-13.10.2021. Anugassa on mukana seitsemän suomalaista elintarvikealan yritystä.

PTT:n ennuste: Ruuan hinta lähtee nousuun, mutta maatalousyrittäjien tulot kutistuvat roimasti

Heikko sato ja kustannusten nousu syövät maatalouden kannattavuutta. Pellervon taloustutkimuksen PTT:n ennusteen mukaan maatalouden yrittäjätulo putoaa tänä vuonna jopa viidenneksen heikon sadon ja kustannusten nousun takia. Sen sijaan elintarviketeollisuus toipuu jo koronasta. Ruuan hinta lähtee ensi vuonna selvään nousuun. Kulutuksessa tapahtuu merkittävä muutos, kun siipikarjanlihan kulutus ylittää sianlihan kulutuksen.

Ruoalla saa leikkiä – Innovatiivisen ympäristötaiteen näyttely Lasipalatsin aukiolla

Lejos Oy järjestää 100-vuotisjuhlansa kunniaksi 1.–8.9. Lasipalatsin aukiolla ympäristötaiteen näyttelyn, jossa esitellään taiteen keinoin yrityksen tuotevalikoimaa historian varrelta. LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin kuvataiteen opiskelijat Lappeenrannassa ovat suunnitelleet ja työstäneet yhdeksän tilataideteosta 100-vuotisjuhlavuottaan viettävän Lejoksen edustamista brändeistä. Näyttelyssä ovat esillä muun muassa Van Houten maailman suurin mokkapala ja Teekanne yöpäiväkirja, joka koostuu 365 yhteen ommellusta teepussista muodostaen vuoden kierrosta kartan. Ulkoilmanäyttely on avoin kaikille, ja siihen on vapaa pääsy.

EU:n arvonlisäverouudistus voimaan kolmen päivän kuluttua – mikä kaikki muuttuu 1.7.2021?

EU:n yhteinen arvonlisäverouudistus tulee voimaan koko unionin alueella 1.7.2021. Uudistus tuo muutoksia muun muassa verkkokauppaostoksiin, kun kaikista EU:n ulkopuolelta toimitettavista ostoksista on maksettava arvonlisävero ja ne on tullattava. Nykyinen 22 euron raja verottomille nettiostoksille poistuu. Lue tästä kootusti, mitä kaikkea uudistus käytännössä tarkoittaa.

Brexit on lisännyt paperitöitä

Elintarvikealan talous- ja markkina jaoston kesäkuun Food ’n’ Brexit -webinaarisarja sisälsi monipuolisen kattauksen esityksiä Iso-Britannian tilanteesta sen siirryttyä EU:n sisämarkkinasta ulkomarkkinaksi.  Tapahtuma tarjosi hyödyllisen…