Siirry sisältöön
Kehittyvä Elintarvike
  • Artikkelit
    • Teemajutut
      • Ravitsemus & Terveys
      • Talous & Liiketoiminta
      • Tiede & Tutkimus
      • Analytiikka & Valvonta
      • Hygienia, Laadunhallinta & Tuoteturvallisuus
      • Koneet & Laitteet
      • Digitalisaatio & Robotiikka
      • Lainsäädäntö
      • Logistiikka & Energiatehokkuus
      • Valmistus- ja lisäaineet & Tuotekehitys
      • Vastuullisuus & Kiertotalous
      • Pakkaukset & Materiaalitehokkuus
      • Koulutus, Konsultointi & Rekrytointi
      • Vienti & Tuonti
    • Toimialat
      • Juomateollisuus
      • Leipomoteollisuus
      • Kalateollisuus
      • Lihateollisuus
      • Makeisteollisuus
      • Maitoteollisuus
      • Valmisruokateollisuus
      • Ammattikeittiöt
      • Alkutuotanto
    • Uutisia
      • Nimityksiä
      • Tunnustuksia
      • Pääkirjoitus
      • Puheenvuoro
      • Kolumni
      • Pakina
      • Maailma mausteilla
      • Tiedotteet
    • Kumppanisisällöt
      • Kaupalliset artikkelit
      • Kannattajajäsenten esittelyt
  • Lehtiarkisto
  • Tapahtumia
  • Jäsenille
    • Kannattajajäsenet
  • Jaostot
    • Aistinvaraisen tutkimuksen jaosto
    • Elintarvike-analytiikan jaosto
    • Elintarvikealan talous- ja markkinajaosto
    • Elintarvikehygienian jaosto
    • Itä- ja Pohjois-Suomen jaosto
    • Pohjanmaan jaosto
    • Prosessitekninen jaosto
    • Turun Elintarviketutkijain Seura
    • Vilja-alan jaosto
  • Hankintaopas
  • Mediatiedot
  • Yhteystiedot
    • Seuran hallitus
    • Laskutustiedot
Tiedotteet12.1.2021Elintarviketeollisuusliiton tiedote

Elintarviketeollisuuden investointeihin ennakoidaan jopa 70 prosentin kasvua

Elintarviketeollisuuden kiinteiden investointien ennakoidaan kasvavan tänä vuonna 616 miljoonaan euroon, jossa olisi kasvua peräti 69 prosenttia vuoteen 2020 verrattuna. Harppaus…
Koneet & Laitteet11.11.2020Hannu Reinilä

SeAMK Digital Factory on oppimis- ja osaamiskeskus

Seinäjoen ammattikorkeakoulu on kehittänyt insinöörikoulutuksen ja yritysten tarpeisiin kansallisia palkintoja saneen oppimis- ja osaamiskeskuksen: SeAMK Digital Factoryn.
Analytiikka & Valvonta29.10.2020Noora SalonenJukka RintalaMartti LatvaMatti Järveläinen

Vesiturvallisuus varmistuu tehokkaalla seurannalla

Puhdas vesi on olennainen tekijä erityisesti elintarvikeketjussa.
Hygienia, Laadunhallinta & Tuoteturvallisuus9.9.2020Pirjo Huhtakangas

Näkymättömästä liasta hälyttävä laite sopii myös elintarvikealalle

Aalto-yliopiston tutkijat ovat kehittäneet uuden, lian ja bakteerien havaitsemiseen tarkoitetun menetelmän. Satoja värejä tallentavan hyperspektrikameran ja tekoälyn yhdistämiseen perustuvaa AutoDet…
Koneet & Laitteet8.9.2020Matti Leppänen

Hyvä ilmanlaatu on elintärkeää tuotannolle

Elintarvike- ja juomateollisuuden tuotantoa ohjaavat laatustandardit, kuten BRCGS Food Safety (British Retail Consortium Global Standards). Viranomaisten vaatimukset edellyttävät tuotantotiloissa erittäin…
Hygienia, Laadunhallinta & Tuoteturvallisuus3.9.2020Riitta Ekholm

Tuoteturvallisuus edellä

Tekoälyalgoritmista on povattu tuotannon ja huollon Graalin maljaa. Raaka-aineturvallisuus ja työntekijöiden hyvinvointi kulkevat samassa tahdissa.
Koneet & Laitteet5.8.2020Tiina SaloRiina BradeMatti Reivonen

Suunnittelutyö laitosinvestoinnin keskiössä

Teknisen toteutettavuuden ja rakennettavuuden selvitys luo raamit investoinnille.
Koneet & Laitteet17.11.2019Pirjo Huhtakangas

Elintarviketuotanto robotisoituu

Vielä muutamia vuosia sitten elintarviketehtaita lähinnä automatisoitiin, mutta nyt niihin hankitaan robotteja nopeuttamaan valmistusta ja pakkaamista sekä parantamaan tuoteturvallisuutta. Elintarviketeollisuudessa…
Hygienia, Laadunhallinta & Tuoteturvallisuus14.4.2019Lauri Lehtinen

Voiteluaineiden käyttö vaatii huolellisuutta

Elintarvike- ja lääketeollisuuden pitää olla huolellinen voiteluaineiden käytössä ja noudattaa annettuja luokituksia ja asetuksia. Tuotantoalueella ei saa käyttää tai varastoida…
Hygienia, Laadunhallinta & Tuoteturvallisuus14.4.2019Lauri Lehtinen

Höyry pesee ja desinfioi

Monet teollisuuden puhdistuskohteet ovat hankalia. Kohde voi olla täynnä pieniä sopukoita, tai käytetyt raaka-aineet pinttyvät tiukasti kiinni. Tiettyjen kuljettimien, kuten…
Tilaa lehti
Liity jäseneksi
Ilmoita verkossa ja lehdessä
Katso tapahtumat
Tilaa uutiskirje
Valio (4)

Koko elintarvike-alan ammatti- ja tiedelehti

Käyntiosoite: Pasilankatu 2, Helsinki
Postiosoite: PL 115, 00241 Helsinki

  • Yhteystiedot
  • Mediatiedot

Yhdistää elintarvikealan ammattilaiset

  • Rekisteriseloste