Olvi hyödyntää syntyvän hiilidioksidin

Olvin Iisalmen panimo siirtyy hyödyntämään toiminnassa syntyvän hiilidioksidin tuotteiden valmistuksessa. Olvi on ottanut käyttöön hiilidioksidin talteenotto- ja puhdistuslaitteiston, jolla kerätään ja puhdistetaan hiilidioksidia tuotantokäyttöön.

Hartwallin Lahden toiminnasta nollapäästöistä

Hartwallin vastuullisuuskooste vuoden 2022 teoista on julkaistu. Tänä vuonna käyttöön otettavan biokaasulaitoksen mahdollistama hiilineutraali tuotanto Lahdessa on yksi Hartwallin vastuullisuusohjelman tärkeimmistä tavoitteista. Eniten päästöjä aiheuttavien pakkausmateriaalien suhteen Hartwall on onnistunut tekemään jo paljon luontoa säästäviä ratkaisuja.

Anora ostaa ennätysmäärän uudistavasti viljeltyä ohraa

Anora ostaa tänä vuonna 3,5 miljoonaa kiloa ohraa, jonka viljelyssä on käytetty uudistavan viljelyn menetelmiä. Yhteensä Anora ostaa yli 200 miljoonaa kiloa suomalaista ohraa. Uudistava eli regeneratiivinen viljely on joukko viljelymenetelmiä, jotka parantavat maan kasvukuntoa ja biodiversiteettiä ja sen myötä tehostavat hiilidioksidin sitoutumista maaperään. Uudistavan viljelyn avulla tavoitellaan peltoalan vähittäistä muutosta päästölähteestä hiilinieluksi. Anora tukee kotimaisten ohran viljelijöiden siirtymää uudistavaan viljelyyn koulutuksilla.