Maitoteollisuus

TiedotteetValio

Valio investoi Lapinlahden tehtaan juustonvalmistukseen yli 60 miljoonaa euroa

Ruokatalo Valio tekee merkittävän, yli 60 miljoonan euron investoinnin Lapinlahden tehtaan juustonvalmistusprosessiin. Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto. Rakennustyöt alkavat kesällä 2024 ja uusi tuotantolinja otetaan käyttöön arviolta keväällä 2026.
TiedotteetValio

Valion vastuullisuusohjelma uudistuu 1.5.: eläinten ulkoilu ja maitotilojen ilmastotyö korostuvat vastuullisuuslisän toimenpiteissä

Valion vastuullisuusohjelma uudistuu 1.5. alkaen. Vastuullisuusohjelman painopisteitä ovat myös jatkossa eläinten hyvinvoinnin parantaminen, tilan hiilijalanjäljen pienentäminen ja luonnon monimuotoisuutta tukeva maidontuotanto. Uudistuksen myötä vastuullisuusohjelman vapaaehtoisten toimenpiteiden painoarvoa ja valinnanvaraa lisätään entisestään. Valio maksaa vuosittain omistajayrittäjilleen noin 50 miljoonaa euroa lainsäädännön vaatimukset ylittävistä vastuullisuusohjelman toimista.
TiedotteetValio

Valion muutosneuvottelut päättyivät

Valion 30.1.2024 alkaneet muutosneuvottelut ovat päättyneet. Muutosneuvottelut koskivat Valion pääkonttoritoimintoja sekä tuotantoa tukevia teknisiä palveluja, kunnossapitoa ja tehdaspalveluja. Näitä tehtäviä…

Juustoportille tuplakultaa Itävallasta

Jalasjärveläinen Juustoportti on voittanut kaksi kultamitalia Tirolissa lokakuussa järjestetyssä kansainvälisessä Käsiade-juustokilpailussa. Voittajajuustot ovat aikaisemminkin kansainvälisesti palkitut Brandy-pähkinäjuusto, sekä Vuohen Grand Reserve. Kilpailussa oli satoja juustoja useista eri Europan maista. Juustoportti oli ainoa suomalainen meijeri palkittujen joukossa.

Ainutlaatuinen juusto kypsyi luomukisan voittajaksi

Luomuliitto ry on palkinnut Vuoden Luomutuote -kilpailun kuluttajatuotesarjassa lajissaan ainoan, kotimaisen luomusinihomejuuston Saloniemen juustolasta. Ammattikeittiötuotteiden sarjassa palkinnon vei Tammisen savusaunapalvikuutio. Palkinnot julkistettiin Luomuelintarvikepäivässä Helsingissä 27. syyskuuta.