TiedotteetVTT

Valio and VTT researching future food production using cellular agriculture methods

Valio and VTT Technical Research Centre of Finland are together launching a project to research what kinds of food industry raw materials could be produced using cellular agriculture. The research project will develop technology for biotechnologically produced proteins. In cellular agriculture, food is produced in bioreactors with microbes. Valio is familiar with the fermentation process, as it is traditionally used in the production of fermented milk products and cheeses.
TiedotteetValio

Yhä useampi Valion tuote pakataan jo kartonkipohjaisiin ratkaisuihin

Yhä useampi Valion tuote on pakattu uusiutuvista materiaaleista valmistettuun pakkaukseen kuten kartonkiin. Tällä hetkellä Valion kaikista kotimaassa käytetyistä pakkausmateriaaleista 72 prosenttia on uusiutuvia. Tuoreimmat kartonkipakkaukset löytyvät nyt jogurttihyllystä, kun syksyn uutuustuotteet, Valio Luonnonjogurtti+™ uuniomena ja Valio Luonnonjogurtti+™ mango & persikka pakattiin kartonkipikareihin. Valion tavoitteena on siirtyä kartonkisiin pakkauksiin vähitellen mahdollisimman laajasti.

Arla toteutti laajan biodiversiteettiselvityksen maitotiloilla – laiduntaminen osoittautui superteoksi luonnon monimuotoisuudelle

Arla Suomelle maitoa tuottavilla kolmellakymmenellä suomalaisella tilalla on tänä kesänä tehty biodiversiteettiselvitys. Se kertoo, että maitotilat ovat laiduntamisen, nurmen viljelyn, lannan hyödyntämisen ja monipuolisten kasvilajien vuoksi merkittävä luonnon monimuotoisuuden lähde. Biodiversiteetin tarkka tilakohtainen mittaus auttaa tilaa toimimaan biodiversiteetin hyväksi.

Mitä Suomessa syötiin vuonna 2020?

Suomalaiset kuluttivat viime vuonna keskimäärin 144 kiloa nestemäisiä maitotuotteita, 79 kiloa lihaa, 81 kiloa viljaa, 12 kiloa kananmunia, 15 kiloa kalaa, 65 kiloa hedelmiä ja 64 kiloa vihanneksia. Tiedot ilmenevät Luonnonvarakeskuksen (Luke) ravintotaseen ennakkotiedoista. Taseen luvut kuvaavat enemmänkin kulutukseen tarjolla ollutta määrää kuin toteutunutta kulutusta, koska muun muassa hävikin määrää ei ole saatavissa elintarvikeketjun kaikista vaiheista.