Aasialaiset vieraamme hämmästelevät Suomessa puiden suurta määrää ja kesäsateen raikastaman ilman puhtautta. Seuraava hämmästyksen aihe on erinomainen juomavesi, jota tulee…
Startup-mobiilipelit ovat keränneet huomattavia yksityisiä sijoituksia, ja syykin on selvä: pienellä sijoituksella voi onnistuneen pelin tuotto olla valtava. Vaikka onnistumisen…
Jo puolitoista vuotta jatkunut pandemia ja taantuma ovat pitäneet ihmiset enimmäkseen kotona. Rajoitustoimet ovat pysäyttäneet erityisesti horeca -liiketoimintaa ja siirtäneet kulutusta marketteihin ja verkkokauppaan. Samanaikaisesti vähittäiskauppa ja erityisesti ravintola-ala ovat innovoineet ja uudistuneet enemmän kuin koskaan ennen. Hallitusten massiivinen elvytys on jo…
Elintarvikkeiden hiilijalanjälki puhuttaa niin teollisuutta, kuluttajaa kuin mediaakin. Suomen hallitus suunnittelee, että EU:n Covid-19-pandemian elvytyspaketin noin kahden miljardin euron potista…
Kielitieteilijä ja tutkimusmatkailija Gustav Ramstedt oli Suomen suurlähettiläänä Japanissa heti itsenäistymisen jälkeen 1920-luvulla. Japanin suurimpia elinkeinoja oli tuolloin kalastus. Ramstedt…
Suomalainen talousvesi on tutkitusti maailman laadukkain (UN Kyoto water forum), ja Suomen vesivarat yksi suurimmista. Monessa maassa puhdasta vettä on…
Lehden 2020 avausnumero käsitteli elintarviketrendejä, jotka Koronavirus (Sars-CoV-2) torpedoi suurimmaksi osaksi. Aikaisempien virusten, Sars, Sika, Mers, vaikutukset Suomeen tai elintarviketeollisuuteen…
Valmisruoka voi olla mikroateria, maksalaatikko tai mummon lihapullat. Aasialaiselle se on jotakin muuta kuin suomalaiselle tai amerikkalaiselle. Kaikkialla valmisruoka on…
Kun Berliinin muuri moukaroitiin alas kolmekymmentävuotta sitten, synnytettiin uusi koko elintarvikealan kattava suomenkielinen lehti. Vastasyntynyt Kehittyvä Elintarvike pystyi heti raportoimaan…