LUT-yliopisto aloittaa elintarviketekniikan maisteriohjelman Kouvolassa syksyllä 2024. Uusi koulutus keskittyy elintarviketuotannon prosessi- ja tuotekehitykseen.
Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus on toteuttanut kilpailutuksen, jolla hankittiin koulutusta elintarviketeollisuudessa työskenteleville henkilöille. Koulutusten tavoitteena on edistää elintarviketeollisuuden innovaatioita,…
Vegemi-ruokakasvatusmenetelmä on kehitetty Espoon kaupungin varhaiskasvatuksen sekä Venner Oy:n yhteistyönä, tavoitteena innostaa lapset syömään lisää kasviksia. Esiopetuksen opetussuunnitelmaa tukeva pedagoginen menetelmä on rakentunut Vegemi-mobiilisovelluksen ja sen päähenkilön, hyvän Vegemi-vatsabakteerin seikkailujen ympärille, yhdistäen digitaalisuuden, tiedon ja tarinallisuuden. Menetelmä nivoo ikätasoisen ravitsemustiedon moniaistilliseen muotoon, ja liittää yhteen tuoreiden kasvisten maistelun sekä kasviksia kuvatunnistavan mobiilisovelluksen. Menetelmä on kehitetty kuuden esiopetusryhmän kanssa, ja se on saanut lapsilta ja varhaiskasvattajilta innostuneen vastaanoton. Espoon kaupungin varhaiskasvatus haluaakin mahdollistaa menetelmän nyt jokaisen esiopetusryhmän käyttöön.
Kuinka suuri viljasato oli vuonna 2022? Paljonko suomalaiset kuluttavat lihatuotteita? Mihin suuntaan tuottajahinnat ovat kehittyneet? Paljonko ruokahävikkiä muodostuu ruokaketjussa vuosittain? Vastaus näihin ja moniin muihin kysymyksiin löytyy Ruokatieto Yhdistyksen julkaisemasta Tietohaarukka 2023 -tilastopaketista, joka kokoaa ruoantuotantoa ja -kulutusta koskevat luvut yksiin kansiin.
Tuoreen selvityksen mukaan osaamisen jatkuvan päivittämisen merkitys kasvaa elintarvikealan tehtävissä. Automatisaatio ei poista suorittavaa työtä toimialalta.
Lasten ja nuorten ruokatottumusten parantamiseksi tarvitaan moniammatillista yhteistyötä sekä ruokakasvatusta tukevia rakenteita. Ruokakasvatuksen mentori tai sparraaja voi auttaa kunnan ammattilaisia…
Hämeen ammattikorkeakoulussa (HAMK) järjestetään syksyllä 2023 koulutusta tilapäistä suojelua hakeville ukrainalaisille. Elintarviketeollisuudelle, erityisesti meijeriteollisuuden tarpeisiin on suunniteltu Food Safety, Quality…
Digitalisaatio ei ole itsestäänselvyys suomalaisille työntekijöille. Tuoreen kansainvälisen tutkimuksen mukaan lähes 40 prosenttia kaikenikäisistä suomalaisista työntekijöistä kamppailee pysyäkseen digitalisaation tahdissa mukana. Suomalaiset pärjäävät tässä huonommin kuin muut eurooppalaiset.
Ammattikorkeakoulujen tuotekehitysopinnot ovat työelämälähtöisiä ja konkreettisia. Turun ammattikorkeakoulun elintarvikeinsinööriopiskelijat tuottavat panimossaan omaa olutbrändiä.
Evästeiden hallinnointi
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Asetukset
Tekninen tallennus tai pääsy on tarpeen laillisessa tarkoituksessa sellaisten asetusten tallentamiseen, joita tilaaja tai käyttäjä ei ole pyytänyt.
Tilastot
Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan tilastollisiin tarkoituksiin.Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan anonyymeihin tilastollisiin tarkoituksiin. Ilman haastetta, Internet-palveluntarjoajasi vapaaehtoista suostumusta tai kolmannen osapuolen lisätietueita pelkästään tähän tarkoitukseen tallennettuja tai haettuja tietoja ei yleensä voida käyttää tunnistamaan sinua.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.