Koulutus, Konsultointi & Rekrytointi

Vegemi-ruokakasvatusmenetelmä innostaa lapsia syömään lisää kasviksia ja se tarjotaan käyttöön Espoon kaupungin esiopetusryhmissä

Vegemi-ruokakasvatusmenetelmä on kehitetty Espoon kaupungin varhaiskasvatuksen sekä Venner Oy:n yhteistyönä, tavoitteena innostaa lapset syömään lisää kasviksia. Esiopetuksen opetussuunnitelmaa tukeva pedagoginen menetelmä on rakentunut Vegemi-mobiilisovelluksen ja sen päähenkilön, hyvän Vegemi-vatsabakteerin seikkailujen ympärille, yhdistäen digitaalisuuden, tiedon ja tarinallisuuden. Menetelmä nivoo ikätasoisen ravitsemustiedon moniaistilliseen muotoon, ja liittää yhteen tuoreiden kasvisten maistelun sekä kasviksia kuvatunnistavan mobiilisovelluksen. Menetelmä on kehitetty kuuden esiopetusryhmän kanssa, ja se on saanut lapsilta ja varhaiskasvattajilta innostuneen vastaanoton. Espoon kaupungin varhaiskasvatus haluaakin mahdollistaa menetelmän nyt jokaisen esiopetusryhmän käyttöön.

Tietohaarukka 2023 on julkaistu

Kuinka suuri viljasato oli vuonna 2022? Paljonko suomalaiset kuluttavat lihatuotteita? Mihin suuntaan tuottajahinnat ovat kehittyneet? Paljonko ruokahävikkiä muodostuu ruokaketjussa vuosittain? Vastaus näihin ja moniin muihin kysymyksiin löytyy Ruokatieto Yhdistyksen julkaisemasta Tietohaarukka 2023 -tilastopaketista, joka kokoaa ruoantuotantoa ja -kulutusta koskevat luvut yksiin kansiin.