Kestävä ruoan tuottaminen ja kuluttaminen ovat erittäin ajankohtainen aihe. YK:n mukaan maailman väkiluku ylitti 8 miljardin rajan 15.11.2022. Ennuste vuodelle…
Elintarvikealan työvoimapulaa pahentaa koveneva kilpailu muiden alojen kanssa. Ratkaisuja haetaan niin täsmäkoulutuksista kuin ulkomaisesta työvoimastakin.
Digitalisoituminen, kestävä kehitys ja opiskelijoiden toiveet näkyvät Helsingin yliopiston elintarviketieteiden kandi- ja maisteriohjelman uudistuksessa.
Maksuton kouluruoka on ollut yksi suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan tunnusmerkki jo vuosikymmenten ajan. Tänä vuonna kouluruokaa nauttii päivittäin noin 900 000 lasta…
Yhteinen ruokapöytä -keskustelufoorumin tilaama toimeenpanosuunnitelma suomalaisen ruokajärjestelmän kansainvälistämisestä julkaistiin 2. joulukuuta. Suunnitelma rakentuu vahvasti yhteistyön, koulutuksen ja ruokakulttuurin vahvistamiseen. Elintarvikeviennin…
Suomalainen kouluruoka on kansallinen ylpeydenaiheemme, mutta joka kolmas nuori ei edes mene syömään. Yläkouluun ja toiselle asteelle suunnatussa kilpailussa nuoret ideoivat ratkaisuja oman kouluravintolansa kohentamiseksi, jotta yhä useampi oppilas osallistuisi ruokailuun.
Kauppakamarikyselyn mukaan lähes puolet yrityksistä kokee vastavalmistuneiden ammattiosaamisen heikentyneen ja hieman yli 60 prosenttia kokee, että oppilaitokset eivät tuota tarpeeksi osaajia yritysten tarpeisiin. Jos ammattiosaaminen rapautuu, on se huolestuttavaa Suomen kilpailukyvyn kannalta. Osaavan työvoiman saatavuuden varmistamiseksi yritykset tiivistäisivät oppilaitosten ja yritysten yhteistyötä sekä kehittäisivät koulutuksen sisältöjä vastaamaan paremmin työelämän tarpeisiin.
Etelä-Savon ammattiopisto Esedulle on tänä syksynä hankittu laitteita, joiden avulla opiskelijat pystyvät jatkossa oppimaan gelaton sekä sorbetin valmistusta. Esedun leipuri-kondiittoriopiskelijoiden…
Oulun yliopistossa alkaa ainutlaatuinen kestävän kehityksen ja kuvantamis- ja karakterisointimenetelmät yhdistävä kansainvälinen tohtorikoulutusohjelma. ”Kestävään kehitykseen liittyvät teemat ovat tällä hetkellä keskeisimpiä tutkimuksen kohteita. Meidän on ratkaistava useita tulevaisuuteen liittyviä haasteita, kuten siirtyminen vihreään energian tuotantoon ja käyttöön, ihmisten elinikäinen terveys ja kestävän digitaalisen tulevaisuuden luominen. Siksi tarvitaan myös uusien asiantuntijoiden koulutusta”, sanoo tohtorikoulutusohjelman koordinaattori, professori Marko Huttula Oulun yliopistosta
Hanna Peltokangas aloitti reilu puoli vuotta sitten Kalaneuvos- ja Nordic Fish -konsernien henkilöstöjohtajana. Hän on koulutukseltaan psykologi ja kauppatieteiden tohtori.…