Koulutus, Konsultointi & Rekrytointi

Nuoret kurkistavat elintarvikealan kulisseihin

Miltä näyttää leipomon tuotantolinja tai miten syntyy suosikkijogurtti? Maistuva Päivä -teemaviikolla 5.5.–16.5.2025 yläkouluikäiset nuoret pääsevät tutustumaan ruokien ja juomien valmistuksen maailmaan sekä elintarvikealan työtehtäviin. Uusia osaajia tarvitsevalle alalle profiilin nosto nuorten keskuudessa on erittäin tärkeää, sillä vaikka ruoka on tuttu, ruoka-ala ei.

Luokanopettajakoulutus ei anna riittävästi valmiuksia ruokakasvatukseen

Tuoreen tutkimuksen mukaan opettajaopiskelijat tunnistavat jokaisen luokanopettajan olevan ruokakasvattaja. He myös mieltävät ruokakasvatuksen päivittäiseksi, läpi lukuvuoden jatkuvaksi toiminnaksi. Luokanopettajakoulutus ei opiskelijoiden mukaan kuitenkaan ollut lisännyt ammatillista ymmärrystä ruokakasvatuksesta, vaan sen toteuttamisen nähtiin perustuvan lähinnä omaan kiinnostukseen ja luontaiseen ymmärrykseen. Opiskelijat toivoivat, että ruokakasvatusta käsiteltäisiin tulevaisuudessa systemaattisesti osana luokanopettajakoulutusta.