Elintarviketeollisuusliitto ja sen jäsenyritykset Atria, Fazer, Olvi, Saarioinen ja Valio ovat mukana 4.–8.11.2024 järjestettävässä etäTETissä. Virtuaalinen etäTET tarjoaa ruoka- ja juoma-alalle uudenlaisen tavan kertoa alan erilaisista töistä ja alalla tarvittavasta osaamisesta yläkouluikäisille nuorille, jotka pohtivat opintovalintojaan ja oman työelämänsä suuntaa.
Kalatalousalan osaajapulan ratkaisemiseksi tehty selvitys ehdottaa useita toimenpiteitä. Merkittävin esitys on kalatalouden ammattikorkeakoulutuksen aloittaminen uudelleen. Koulutuksen lisäksi tulee panostaa TKI-toimintaan, alan vetovoimaan ja yhteistyöhön.
Itä-Suomen yliopistossa on opetettu ravitsemustiedettä jo 40 vuoden ajan. – Ala on aina vain ajankohtainen. Ravitsemusterapialla voidaan saavuttaa huomattavia säästöjä…
Elintarvikealan yritykset ja henkilöstö uskovat, että kotimaisella elintarviketuotannolla on vahva tulevaisuus. Osaajien saatavuuden varmistamiseksi tulevaisuudessakin alan on löydettävä ratkaisuja yhdessä.
Luonnonvarakeskuksen (Luke) selvityksen mukaan ruoka-alan, eli maatalouden, elintarviketeollisuuden, elintarvikkeiden tukku- ja vähittäiskaupan sekä ravitsemistoiminnan, vaikutus Suomen kansantaloudelle on merkittävä. Ala työllistää välilliset vaikutukset huomioon ottaen noin 320 000 henkeä, mikä on lähes 12 prosenttia kaikista työllisistä.
Listeriariskinhallinnan käytännöt elintarvikealan laitoksissa vaihtelevat paljon. Oikein kohdistettu riskinhallinta tuo kustannussäästöjä ja pienentää listeriariskiä.
Elintarviketeollisuusliitto ETL ja Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ovat käynnistäneet Tulevaisuusvuoropuhelun. Sen tavoitteena on hahmottaa elintarvikealalla tehtävän työn tulevaisuutta pitkällä aikavälillä. Samalla syntyy alan päivittyvä tilannekuva. Muutoksia ennakoimalla on mahdollista rakentaa kestävää menestystä.
LUT-yliopisto aloittaa elintarviketekniikan maisteriohjelman Kouvolassa syksyllä 2024. Uusi koulutus keskittyy elintarviketuotannon prosessi- ja tuotekehitykseen.
Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus on toteuttanut kilpailutuksen, jolla hankittiin koulutusta elintarviketeollisuudessa työskenteleville henkilöille. Koulutusten tavoitteena on edistää elintarviketeollisuuden innovaatioita,…
Vegemi-ruokakasvatusmenetelmä on kehitetty Espoon kaupungin varhaiskasvatuksen sekä Venner Oy:n yhteistyönä, tavoitteena innostaa lapset syömään lisää kasviksia. Esiopetuksen opetussuunnitelmaa tukeva pedagoginen menetelmä on rakentunut Vegemi-mobiilisovelluksen ja sen päähenkilön, hyvän Vegemi-vatsabakteerin seikkailujen ympärille, yhdistäen digitaalisuuden, tiedon ja tarinallisuuden. Menetelmä nivoo ikätasoisen ravitsemustiedon moniaistilliseen muotoon, ja liittää yhteen tuoreiden kasvisten maistelun sekä kasviksia kuvatunnistavan mobiilisovelluksen. Menetelmä on kehitetty kuuden esiopetusryhmän kanssa, ja se on saanut lapsilta ja varhaiskasvattajilta innostuneen vastaanoton. Espoon kaupungin varhaiskasvatus haluaakin mahdollistaa menetelmän nyt jokaisen esiopetusryhmän käyttöön.
Evästeiden hallinnointi
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Asetukset
Tekninen tallennus tai pääsy on tarpeen laillisessa tarkoituksessa sellaisten asetusten tallentamiseen, joita tilaaja tai käyttäjä ei ole pyytänyt.
Tilastot
Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan tilastollisiin tarkoituksiin.Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan anonyymeihin tilastollisiin tarkoituksiin. Ilman haastetta, Internet-palveluntarjoajasi vapaaehtoista suostumusta tai kolmannen osapuolen lisätietueita pelkästään tähän tarkoitukseen tallennettuja tai haettuja tietoja ei yleensä voida käyttää tunnistamaan sinua.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.