LAB-ammattikorkeakoulussa selvitetään mahdollisuuksia rakentaa elintarvikelaboratorio Lahteen – tukisi Päijät-Hämeen Viljaklusterin yritysten tuotekehitystä

Päijät-Hämeessä toimii Suomen mittavin ja monipuolisin viljaosaamisen keskittymä. Kuten muihinkin toimialoihin, pandemia on vaikuttanut myös viljaklusteriyritysten myynnin laskuun ja kaupan odotusten mukaiseen tuotekehitykseen. Akuuttiin tarpeeseen vastaisi paikallinen elintarvikelaboratorio, jonka toteuttamisen edellytyksiä selvitetään parhaillaan LAB-ammattikorkeakoulussa.

Ruoalla saa leikkiä – Innovatiivisen ympäristötaiteen näyttely Lasipalatsin aukiolla

Lejos Oy järjestää 100-vuotisjuhlansa kunniaksi 1.–8.9. Lasipalatsin aukiolla ympäristötaiteen näyttelyn, jossa esitellään taiteen keinoin yrityksen tuotevalikoimaa historian varrelta. LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin kuvataiteen opiskelijat Lappeenrannassa ovat suunnitelleet ja työstäneet yhdeksän tilataideteosta 100-vuotisjuhlavuottaan viettävän Lejoksen edustamista brändeistä. Näyttelyssä ovat esillä muun muassa Van Houten maailman suurin mokkapala ja Teekanne yöpäiväkirja, joka koostuu 365 yhteen ommellusta teepussista muodostaen vuoden kierrosta kartan. Ulkoilmanäyttely on avoin kaikille, ja siihen on vapaa pääsy.

Itämeripäivänä syödään miljoona silakasta valmistettua kalapuikkoa – Apetitin ruokauutuus on syksyn fiksu kalavalinta

Apetitin syksyn pakasteuutuus on Itämeren kalapuikko, joka on valmistettu suomalaisesta silakkafileestä. Silakan syöminen on kestävä kalavalinta, sillä se keventää Itämeren ravinnekuormaa. Silakkapuikko on monen koululaisen ja päiväkotilapsen lounas Itämeripäivänä 26. elokuuta, jolloin syödäänkin yli miljoona silakkapuikkoa. Kauppojen pakastealtaisiin tuote saapuu myöhemmin syys-lokakuussa.