Siirry sisältöön
Kehittyvä Elintarvike

Elintarviketieteiden Seuran ammatti- ja tiedelehti

  • Artikkelit
    • Teemajutut
      • Ravitsemus & Terveys
      • Talous & Liiketoiminta
      • Tiede & Tutkimus
      • Analytiikka & Valvonta
      • Hygienia, Laadunhallinta & Tuoteturvallisuus
      • Koneet & Laitteet
      • Digitalisaatio & Robotiikka
      • Lainsäädäntö
      • Logistiikka & Energiatehokkuus
      • Valmistus- ja lisäaineet & Tuotekehitys
      • Vastuullisuus & Kiertotalous
      • Pakkaukset & Materiaalitehokkuus
      • Koulutus, Konsultointi & Rekrytointi
      • Vienti & Tuonti
    • Toimialat
      • Juomateollisuus
      • Leipomoteollisuus
      • Kalateollisuus
      • Lihateollisuus
      • Makeisteollisuus
      • Maitoteollisuus
      • Valmisruokateollisuus
      • Ammattikeittiöt
      • Alkutuotanto
    • Uutisia
      • Nimityksiä
      • Tunnustuksia
      • Pääkirjoitus
      • Puheenvuoro
      • Kolumni
      • Henkilökuva
      • Pakina
      • Maailma mausteilla
      • Tiedotteet
    • Kumppanisisällöt
      • Kaupalliset artikkelit
      • Kannattajajäsenten esittelyt
      • Uunituore
  • Lehtiarkisto
  • Tapahtumakalenteri
  • Hankintaopas
  • Mediatiedot
  • Yhteystiedot
    • Laskutustiedot
    • Hallitus
  • Elintarviketieteiden Seura
  • Jaostot
    • Aistinvaraisen tutkimuksen jaosto
    • Elintarvikealan talous- ja markkinajaosto
    • Elintarvike-analytiikan jaosto
    • Elintarviketurvallisuusjaosto
    • Itä- ja Pohjois-Suomen jaosto
    • Pohjanmaan jaosto
    • Prosessitekninen jaosto
    • Turun Elintarviketutkijain Seura
    • Vilja-alan jaosto
  • Jäsenille
  • Kannattajajäsenet
    • Kannattajajäsenten esittelyt
Pakkaukset & Materiaalitehokkuus10.6.2021Maria ÅkermanHenna Sundqvist-Andberg

Yhteistyöllä kohti kestävämpää ruokapakkaamista

Euroopan unioni haluaa vähentää pakkausjätteen määrää ja lisätä pakkausten kierrätystä.
Pakkaukset & Materiaalitehokkuus10.6.2021Laura Hyvärinen

Kierrätysmuovia on vaikea saada

Pullonpalautusjärjestelmä tuottaa puhdasta raaka-ainetta juomateollisuuden tarpeisiin.
Tuotanto & Kunnossapito9.6.2022Viivi Wanhalinna

IFFAssa laaja kattaus kasviproteiineja ja lihateknologiaa

Perinteisesti liha-alaan keskittyneillä IFFA-messuilla olivat ensimmäistä kertaa mukana vaihtoehtoiset proteiinilähteet.
Lainsäädäntö11.6.2020Mari EskolaLotta Wickholm

Väärennetyt pakkausmerkinnät yleinen elintarvikepetos

Yhdysvalloissa on arvioitu, että kymmenesosa kaikista myydyistä elintarvikkeista on väärennettyjä, mutta isompiakin arvioita on esitetty. Euroopassa kyse on usein pakkausmerkintäpetoksista.
Pakkaukset & Materiaalitehokkuus10.6.2021Harri KiiskinenJouni LattuKristian Salminen

Muovautuvan kartongin tutkimus on edennyt pilotointivaiheeseen

VTT:n koordinoima Piloting alternatives for plastics -hanke on koonnut laajan joukon suomalaisia ja kansainvälisiä yrityksiä, jotka vievät laboratorioissa kehitettyjä materiaaleja kohti teollista tuotantoa
Tiedotteet6.6.2022VTT

VTT kehitti läpinäkyvän selluloosakalvon korvaamaan perinteistä muovia elintarvikepakkauksissa

VTT pilotoi uutta läpinäkyvää selluloosakalvoa, joka vähentää mikromuovia.
Pakkaukset & Materiaalitehokkuus10.6.2021Kirsi MikkonenEmmi Korjus

Uusi pakkausinnovaatio kasvishävikin vähentämiseksi

Luontaisista lähtöaineista valmistettu ja pakkaukseen liitetty komponentti hidastaa kasvisten luonnollista vanhenemista ja pilaantumista.
Valmistus- ja lisäaineet & Tuotekehitys10.6.2021Pirjo Huhtakangas

Kaurankuoripussin kehitystyö kesti vuosia

Fazer lanseerasi helmikuussa leipäpussin, jonka raaka-aineesta neljännes saadaan kauran kuoresta. Sen kehitys oli pitkä ja poikkitieteellinen. Pakkauskehitysjohtaja Piia Soininen-Tengvall kertoo,…
Pakkaukset & Materiaalitehokkuus10.6.2021Anu Susi

Pakkausbrändi perustuu tietoon

Pakkaussuunnittelun osaaja kannattaa kutsua mukaan jo tuotekehitysvaiheessa.
Pakkaukset & Materiaalitehokkuus6.5.2022Anna Vainikainen

Elintarvikealan materiaalitehokkuustyö jatkuu

Elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumuskausi 2019–2021 on saanut jatkoa. Uuden sopimuskauden 2022–2026 teemana on hiilineutraalisuus ja kiertotalous. Elintarviketeollisuuden ja päivittäistavarakaupan lisäksi uudelle…
Tilaa lehti
Liity jäseneksi
Ilmoita verkossa ja lehdessä
Katso tapahtumat
Tilaa uutiskirje
Caldic
ETS hankintaopas

Koko elintarvike-alan ammatti- ja tiedelehti

Käyntiosoite: Pasilankatu 2, Helsinki
Postiosoite: PL 115, 00241 Helsinki

  • Yhteystiedot
  • Mediatiedot

Yhdistää elintarvikealan ammattilaiset

  • Rekisteriseloste
  • Copyright