Pakkausten painatus ekotehokkaammaksi

Pakkausteollisuudessa on suuri tarve tuottaa yhä pienempiä eriä kustannustehokkaammin ja entistä kestävämmällä tavalla. Samalla brändielementtien laatu ja väritarkkuus ovat kuitenkin kriittisen tärkeitä. Kai Lankinen arvioi väitöstutkimuksessaan siirtymistä spot-väripainatuksesta vakioituun laajennetun väriavaruuden painatukseen (Expanded Gamut Printing – EGP) eli moniväriprosessipainatukseen liuotinpohjaisessa fleksopainatuksessa. Menetelmä vähentää painoprosessin monimutkaisuutta ja tuottaa laajan väriskaalan yksinkertaisemmalla, tehokkaammalla ja ympäristön kannalta kestävämmällä tavalla.

Hyönteisproteiinia elintarviketuotannon sivuvirroista: VTT:ltä spinnaavalle Volare Oy:lle 0,7 miljoonan euron rahoitus Maki.vc:ltä

Hyönteisproteiineilla voidaan pienentää merkittävästi rehu-, lemmikkieläinruoka- ja kosmetiikkateollisuuden ympäristökuormitusta. VTT:n spin-off-yritys Volare Oy tuottaa elintarviketuotannon sivuvirroista, esimerkiksi viljojen syömäkelvottomista osista, laadukkaita proteiineja ja öljyjä korvaamaan muita eläinproteiineja, soijaa ja palmuöljyä. Ensitöikseen yritys keräsi Maki.vc:ltä 0,7 miljoonan euron rahoituksen. Kyseessä on tähän mennessä suurin hyönteisalan yritykselle myönnetty rahoitus Suomessa. VTT sijoittaa yritykseen teknologiaa.

Lidlin muovikisan finalistit valittu – mukana muun muassa mehiläisvahakartonki, merimuovipullo sekä kompostoituva kääre lehtikaalille

Lidl Suomi on järjestänyt kevään aikana pakkausalan toimijoille avoimen kilpailun, jossa etsitään oivaltavia pakkausratkaisuja sekä innovaatioita pakkausmuovin vähentämiseen ja muovipakkausten kierrätettävyyden parantamiseen. Pakkaustarinoita 2021 -kilpailun 15 finalistia on nyt valittu lähes 80 ehdotuksen joukosta.