Leipomoalan SM-joukkuekilpailu käytiin Tampereella ja Kangasalla 13.-14.9.2022. Kilpailu ratkesi Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa Elintarviketeollisuus 2022 messuilla, jossa voittajaksi kohosi tuusulalaisen…
Fazerin kondiittorimestari Eero Paulamäki edustaa Pohjoismaita ja Baltian maita maailmanlaajuisen World Chocolate Masters -kilpailun finaalissa lokakuussa 2022 Pariisissa. Fazerille lahjakkaan suklaataitajan loppukilpailupaikka on myös suuri ilo ja kunnia, sillä Paulamäki on suklaakilpailun historian ensimmäinen suomalainen finalisti.
Leipäviikko järjestetään tuttuun tapaan viikolla 37 (12.-18.9.2022) teemalla Missä leipä kasvaa. Leipäviikon teemalla haluamme kertoa kuluttajille, että leipä on hyvää ja…
Fazerin myymäläleipomoliiketoiminta on ottanut huiman kasvuloikan ja viidessä vuodessa leipomoiden määrä on kolminkertaistunut. Nyt leipomoita on yli 120 ympäri Suomea. Nyt yhtiö pyrkii vähentämään myymäläleipomoissaan syntyvää ruokahävikkiä optimoimalla leivontamääriä ja valikoimaa entistä tarkemmin. Ruokahävikin pienentäminen on yksi tehokkaimmista keinoista, joilla vähennetään ruuan ympäristövaikutuksia. Fazer Leipureiden tavoitteena on, että kaikki artesaanileipureiden leipoma leipä olisi myyty päivän loppuun mennessä.
Kauran suosio sen kaikissa muodoissaan on kasvanut myös superfoodiksi kutsutun viljan positiivisten vaikutusten ansiosta. Vastatakseen kauraleivän kasvaneeseen kysyntään, avasi leipomoyhtiö Vaasan uuden vaalean palaleivän linjaston Vantaalle. Uudelta Viljatar-linjastolta valmistuu suomalaisten kestosuosikit Vaasan Kauratyynyt ja Vaasan Täysjyvä Kauratyynyt. Uusi linjasto on samalla merkittävä investointi kotimaiseen kauraleipään, huoltovarmuuteen ja leipätuotannon ympäristöystävällisyyteen.
Fazer lanseerasi helmikuussa leipäpussin, jonka raaka-aineesta neljännes saadaan kauran kuoresta. Sen kehitys oli pitkä ja poikkitieteellinen. Pakkauskehitysjohtaja Piia Soininen-Tengvall kertoo,…
Syyskuun puolivälissä järjestettävät Elintarviketeollisuus- ja Logistiikka-messut käynnistävät Tampereen Messut Oy:n ensi syksyn tapahtumat. Messuilla katsotaan tulevaa syksyä toiveikkaana. – Me…Lue lisää
Myllyn Parhaan tehtailla syntyy joka vuosi miljoonia kiloja kaurankuori- ja taikinajätettä, jota hyödynnetään muun muassa biokaasuna ja lämpöenergiana. Jatkossa biojätteen ravintoaineet pistetään kiertoon myös hyönteisten kasvatusalustana.