Leipomoalan SM-joukkuekilpailun on voittanut jämsäläinen Elonen Oy Leipomo joukkueella Katri Mäkinen ja Jorma Uusitalo. Kilpailu käytiin Kangasalla ja Tampereella 10.-11.9.2024. Toiseksi tuli mikkeliläinen Ramin Konditoria Kahvila…
100-prosenttisen kauraleivän laatua voidaan parantaa optimoimalla höyrytyskäsittelyn olosuhteita, valitsemalla täysjyväkaurajauhot rasvapitoisuuden ja partikkelikoon mukaan ja käyttämällä kauran omaa beetaglukaania hydrokolloidina.
Teffistä tehtyjä tuotteita on saanut Suomesta jo kymmenisen vuotta, mutta viimeisen parin vuoden aikana leipomoteollisuuden ja kuluttajien kiinnostus ravintorikasta ja luonnostaan gluteenitonta teffiä kohtaan on selvästi kasvanut.
Moilas Oy ja saksalainen Moin Bio Backwaren -leipomo päättivät nojata toistensa hyvään maineeseen ja tuoda Saksan markkinoille kauraleivän molempien brändien alla.
Vuoden Leipäkauppa löytyi tänä vuonna Pohjois-Suomesta. Tämän jo 28. kerran järjestetyn kilpailun voittajaksi kruunattiin K-Citymarket Oulu Rusko. Voittajakauppaa luotsaa kauppiaspariskunta Raimo ja…
Leipomoyhtiö Vaasan on onnistunut leikkaamaan tuoreleivän hävikkiään reilusti uudistamalla leivän toimitukset kauppoihin. Viime vuonna toteutettu merkittävä uudistus jopa ylitti ennusteet. Hävikistä leikkaantui jo ensimmäisenä vuonna kolmannes, vaikka uuteen toimitustapaan siirryttiin kunnolla vasta kesäkuussa.
Kotimaisen täysjyväviljan kulutusta kannattaisi lisätä sen terveellisyyden takia. Lisäksi täysjyväviljan tuottaminen on moneen muuhun raaka-aineeseen verrattuna ympäristöä säästävää. Täysjyväviljasta on…
Fazer Leipomot Suomi ja Gasum ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen, jonka tavoitteena on luoda suunnitelma uusiutuvan kaasun roolista päästöjen vähentämisessä Fazerin leipäkuljetuksissa ja tuotannossa. Ruokahävikin hyödyntämisen ja biokaasun käytön lisäksi tavoitteena on uusiutuvalla energialla valmistettavaa e-metaania koskeva yhteistyö.
YRVELY-hankkeessa pyritään erityisesti kehittämään toimia, jotka pienentävät vesistöjä rehevöittävää ravinnekuormaa.
Evästeiden hallinnointi
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Asetukset
Tekninen tallennus tai pääsy on tarpeen laillisessa tarkoituksessa sellaisten asetusten tallentamiseen, joita tilaaja tai käyttäjä ei ole pyytänyt.
Tilastot
Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan tilastollisiin tarkoituksiin.Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan anonyymeihin tilastollisiin tarkoituksiin. Ilman haastetta, Internet-palveluntarjoajasi vapaaehtoista suostumusta tai kolmannen osapuolen lisätietueita pelkästään tähän tarkoitukseen tallennettuja tai haettuja tietoja ei yleensä voida käyttää tunnistamaan sinua.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.