Fazer Leipurit taltuttaa leipähävikkiä

Fazerin myymäläleipomoliiketoiminta on ottanut huiman kasvuloikan ja viidessä vuodessa leipomoiden määrä on kolminkertaistunut. Nyt leipomoita on yli 120 ympäri Suomea. Nyt yhtiö pyrkii vähentämään myymäläleipomoissaan syntyvää ruokahävikkiä optimoimalla leivontamääriä ja valikoimaa entistä tarkemmin. Ruokahävikin pienentäminen on yksi tehokkaimmista keinoista, joilla vähennetään ruuan ympäristövaikutuksia. Fazer Leipureiden tavoitteena on, että kaikki artesaanileipureiden leipoma leipä olisi myyty päivän loppuun mennessä.

Vaasan investoi kotimaiseen kauraan, Vantaalle uusi kauraleipälinjasto

Kauran suosio sen kaikissa muodoissaan on kasvanut myös superfoodiksi kutsutun viljan positiivisten vaikutusten ansiosta. Vastatakseen kauraleivän kasvaneeseen kysyntään, avasi leipomoyhtiö Vaasan uuden vaalean palaleivän linjaston Vantaalle. Uudelta Viljatar-linjastolta valmistuu suomalaisten kestosuosikit Vaasan Kauratyynyt ja Vaasan Täysjyvä Kauratyynyt. Uusi linjasto on samalla merkittävä investointi kotimaiseen kauraleipään, huoltovarmuuteen ja leipätuotannon ympäristöystävällisyyteen.