Kauran suosio sen kaikissa muodoissaan on kasvanut myös superfoodiksi kutsutun viljan positiivisten vaikutusten ansiosta. Vastatakseen kauraleivän kasvaneeseen kysyntään, avasi leipomoyhtiö Vaasan uuden vaalean palaleivän linjaston Vantaalle. Uudelta Viljatar-linjastolta valmistuu suomalaisten kestosuosikit Vaasan Kauratyynyt ja Vaasan Täysjyvä Kauratyynyt. Uusi linjasto on samalla merkittävä investointi kotimaiseen kauraleipään, huoltovarmuuteen ja leipätuotannon ympäristöystävällisyyteen.
Fazer lanseerasi helmikuussa leipäpussin, jonka raaka-aineesta neljännes saadaan kauran kuoresta. Sen kehitys oli pitkä ja poikkitieteellinen. Pakkauskehitysjohtaja Piia Soininen-Tengvall kertoo,…
Syyskuun puolivälissä järjestettävät Elintarviketeollisuus- ja Logistiikka-messut käynnistävät Tampereen Messut Oy:n ensi syksyn tapahtumat. Messuilla katsotaan tulevaa syksyä toiveikkaana. – Me…Lue lisää
Myllyn Parhaan tehtailla syntyy joka vuosi miljoonia kiloja kaurankuori- ja taikinajätettä, jota hyödynnetään muun muassa biokaasuna ja lämpöenergiana. Jatkossa biojätteen ravintoaineet pistetään kiertoon myös hyönteisten kasvatusalustana.
Päijät-Hämeessä toimii Suomen mittavin ja monipuolisin viljaosaamisen keskittymä. Kuten muihinkin toimialoihin, pandemia on vaikuttanut myös viljaklusteriyritysten myynnin laskuun ja kaupan odotusten mukaiseen tuotekehitykseen. Akuuttiin tarpeeseen vastaisi paikallinen elintarvikelaboratorio, jonka toteuttamisen edellytyksiä selvitetään parhaillaan LAB-ammattikorkeakoulussa.
Vuoden 2022 Leipäkauppa -kilpailun finalistikaupat ovat nyt selvillä. Suomen Leipuriliitto järjestää kilpailun alueyhdistystensä kanssa ja valinta tehdään jo kahdennenkymmenennen kuudennen…
Viljatuotteet ovat olennainen osa ruokavaliota ja tärkein energian, hiilihydraattien, ravintokuidun ja kasviproteiinin lähde useimmissa maissa ympäri maailmaa. Tällä hetkellä kuitenkin…
Suomen parhaat piparileipurit kisaavat jännittävässä finaalissa lauantaina 27. marraskuuta. Osallistujat leipovat yhtä aikaa muun muassa Vantaalla, Joensuussa, Oulussa ja Kuusamossa.
Kuluttajien käyttäytymistä SOK Vähittäiskaupan ketjuohjauksessa työkseen tutkiva Rami Paasovaara arvioi, että suomalaiset leipovat edelleen innokkaasti kotona. – Kotileivonta lisääntyi korona-aikana.…
Fazer tuo kauppoihin ensimmäisenä Suomessa 100-prosenttisesta kierrätysmuovista tehdyn ruokapakkauksen. Kakkurullapakkauksien uudistus tarkoittaa, että jopa 1,2 miljoonaa kierrätyspulloa saa vuosittain uuden elämän. Muutoksen ansiosta yhtiö käyttää 24 000 kiloa vähemmän uutta muovia joka vuosi. Pakkausuudistus on osa Fazerin vastuullisen pakkaamisen ohjelmaa.