Kun kuluttajan käytöstä ohjaavat raha ja helppous, ravitsemuksesta kertovalle liikennevalomallille olisi tilausta. Mutta kertooko se riittävästi tuotteesta?
Ruokaviraston ja THL:n elintarvike- ja vesivälitteiset epidemiat Suomessa -raportin mukaan vuosina 2020-2022 elintarvikkeiden välityksellä sairastui 2 543, talousveden välityksellä 58…
Mikä saa lounasruokailijan tarttumaan hernehärkäpapupastaan muiden vaihtoehtojen joukosta? Tätä Helsingin yliopiston ja Luonnonvarakeskuksen Leg4Life-hankkeen tutkijat selvittivät tuuppauskokeilussa Rosso-ravintolassa lounasruokailun yhteydessä. Kokeilunhaluisemmat ja koulutetummat valitsivat vegevaihtoehdon muita useammin.
Millä perusteella elintarvikkeen voi väittää olevan superfood tai vahvistavan vastustuskykyä? Voiko elintarvikkeiden markkinoinnissa käyttää sanoja ayurveda, keto, FODMAP? Näihin ja…
Kotimaisen täysjyväviljan kulutusta kannattaisi lisätä sen terveellisyyden takia. Lisäksi täysjyväviljan tuottaminen on moneen muuhun raaka-aineeseen verrattuna ympäristöä säästävää. Täysjyväviljasta on…
Juho Vainion Säätiö myönsi yli 1,7 miljoonaa euroa apurahoja tutkimuksiin ja hankkeisiin, joissa selvitetään keinoja terveyskäyttäytymisen muuttamiseen niin yksilöillä kuin väestötasolla. Kaikkiaan apurahoja myönnettiin 67 tutkimukselle. Suurapurahat, 100 000 euroa, saivat terveysliikunnan professori Raija Korpelainen Oulusta ja akatemiaprofessori Olli Raitakari Turusta.
Pieninäkin pitoisuuksina esiintyville ilmansaasteille altistuminen voi tuoreen tutkimuksen mukaan vaikuttaa haitallisesti useiden sydän- ja verisuonitautien riskitekijöiden merkkiaineiden pitoisuuksiin. Haitat liittyivät…
Professoriliitto on valinnut Vuoden Professoriksi 2024 ravitsemusterapian professori Ursula Schwabin Itä-Suomen yliopistosta. Valinta julkistettiin liiton Puheenvuoroja tieteen ytimestä -yleisötilaisuudessa Kuopiossa torstaina 11.1.2024. Vuoden Professorin palkintosumma on 20 000 euroa.
Terveellisempään ruokavalioon liittyy parempaan sydän- ja verisuoniterveyteen viittaavia aineenvaihduntatuotteiden pitoisuuksia veressä jo kouluiässä, osoittaa tuore Itä-Suomen yliopiston tutkimus. Käynnissä olevaan…
Evästeiden hallinnointi
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Asetukset
Tekninen tallennus tai pääsy on tarpeen laillisessa tarkoituksessa sellaisten asetusten tallentamiseen, joita tilaaja tai käyttäjä ei ole pyytänyt.
Tilastot
Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan tilastollisiin tarkoituksiin.Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan anonyymeihin tilastollisiin tarkoituksiin. Ilman haastetta, Internet-palveluntarjoajasi vapaaehtoista suostumusta tai kolmannen osapuolen lisätietueita pelkästään tähän tarkoitukseen tallennettuja tai haettuja tietoja ei yleensä voida käyttää tunnistamaan sinua.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.