EU on parhaillaan päivittämässä koulumaito-ohjelmaansa. Komissio on ehdottanut, että kasvipohjaiset juomat sisällytettäisiin kyseiseen ohjelmaan. Tällä hetkellähän ainoastaan lehmänmaitoa tuetaan1. Oatlyn…
Kasvisten, marjojen ja hedelmien syömään oppiminen on tärkeää monipuolisen, terveyttä edistävän ja kestävän ruokavalion toteutumiseksi. Kodin ja varhaiskasvatuksen ruokakasvatuksella voidaan edistää lasten halua syödä kasviksia, marjoja ja hedelmiä.
Suomalaiset kuluttivat viime vuonna keskimäärin 142 kiloa nestemäisiä maitotuotteita, 79 kiloa lihaa, 84 kiloa viljaa, lähes 12 kiloa kananmunia, 62 kiloa hedelmiä ja 63 kg vihanneksia. Edellisten vuosien trendit jatkuivat: siipikarjanlihan kulutus kasvoi, kauran kulutus pysyi korkeana. Tiedot ilmenevät Luonnonvarakeskuksen (Luke) ravintotaseen ennakkotiedoista.
Hoitamaton keliakia aiheuttaa yhteiskunnalle, terveydenhuollolle ja yksilöille huomattavan korkeita kustannuksia. Keliakialiiton teettämä tuore selvitys osoittaa, että hoitamaton keliakia lisää terveydenhuollon palvelujen käyttöä…
Tuoreen tutkimuksen mukaan lähes kolmasosa iäkkäistä kotihoidon asiakkaista raportoi ruokahaluttomuutta, viidesosa puremisongelmia, joka seitsemännellä oli vaikeuksia nielaista ja lähes viidesosa…
Uuden tutkimuksen mukaan tietyt suolistomikrobit ennustavat tyypin 2 diabeteksen puhkeamista. Kuusi bakteeriryhmää Lachnospiraceae-heimon lajeista ja sen lähisukulaisista liittyy kohonneeseen sairastumisriskiin.…
Tulevana sunnuntaina käynnistyvää Sydänviikkoa vietetään 8.-15.5.2022 Iloa ruuasta -teemalla. Sydänliiton yhdessä Sydänmerkin ja Neuvokas Perheen kanssa organisoimaan valtakunnalliseen sydänterveyden teemaviikkoon osallistuu jo…
Peru on yksi maailman Vavilov- eli monimuotoisuuskeskuksista, joista monet tämän päivän tärkeät ravintokasvit ovat peräisin. Monimuotoisuuskeskus on alue, jonka biodiversiteetti…