Mullistava teknologia kananmunan valkuaisproteiinin tuottamiseksi ilman kanaa toi VTT:lle voiton EARTOn innovaatiokilpailussa

Ruoantuotanto aiheuttaa maailman kasvihuonepäästöistä arviolta 25 % ja kuluttaa 75 % puhtaasta vedestä. VTT kehitti turvallisen, ympäristöystävällisen ja tehokkaan menetelmän, jolla voidaan tuottaa massatuotantona arvokkaita proteiineja, kuten kananmunan valkuaisproteiinia. VTT voitti menetelmällään eurooppalaisten tutkimusorganisaatioiden EARTO-järjestön kilpailun Impact Expected -kategorian 28.10.2020 Brysselissä.

MMM, agronomi Jyrki Wallin on Agronomiliiton Vuoden vaikuttaja 2020

MMM, agronomi Jyrki Wallin toimii Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n toiminnanjohtajana. Ennen nykyistä tehtäväänsä hän toimi Agronomiliiton toiminnanjohtajana vuosina 2004-2019. Agronomiliitto haluaa antaa Jyrki Wallinille tunnustuksen hänen ansiokkaasta ja laaja-alaisesta työstään koko suomalaisen ruoka-alan hyväksi. Wallinin panos on ollut merkittävä ruoka-alan sekä alalla työskentelevien ja opiskelevien menestymisen, kilpailukyvyn, edunvalvonnan, koulutuksen ja näkyvyyden edistämisessä.