Maatalous houkuttelee sijoittajia: Soil Scout voitti Kaski2023-kilpailun

Kaikkien aikojen ensimmäinen AgriVenture Finland –tapahtuma 7.-8.6.2023 toi yhteen yli 260 osallistujaa kymmenestä eri maasta. Osallistujat edustivat startupeja, pieniä ja keskisuuria yrityksiä, kasvuyrityksiä, suuryrityksiä, rahoittajia, enkelisijoittajia, kehittäjiä, yliopistoja, T&K instituutteja, koulutusorganisaatioita ja alkutuottajia, joita kaikkia yhdisti kestävä ruokaketju ja tahto edistää kestävien teknologioiden käyttöönottoa koko ruokaketjussa.

Majlen Fazerille arvostettu kansainvälinen ISM Award -palkinto

Majlen Fazer on valittu vuoden 2023 ISM Award -palkinnon saajaksi. Fazer-konsernin perustajan Karl Fazerin pojanpojan tytär Majlen Fazer on pitkän linjan ammattilainen, joka on uransa aikana työskennellyt monipuolisesti suklaan ja sen tärkeimmän raaka-aineen, kaakaon parissa. Palkinto luovutettiin sunnuntai-iltana Kölnissä, Saksassa järjestetyssä tilaisuudessa.

Jaakko Kolmosen 5 000 euron palkinnot ravintolayrittäjä Marjo Niiraselle, Heikki Penttilälle sekä Vääksyn Myllylle

Jaakko Kolmosen ruokakulttuuripalkinnot on myönnetty. Palkinnot ovat arvoltaan 5000 euroa. Palkinnon saivat ilomantsilaisen Ravintola Parppeinpirtin yrittäjä Marjo Niiranen karjalaisten ruokaperinteiden ja ruokakulttuurin eteen tekemästä työstään, aitoolaisen Penttilän tilan isäntä Heikki Penttilä tunnustuksena kotimaisten raaka-aineiden ja perinneruokien tunnettuuden lisäämisestä sekä lähiviljan jalostaja, paikallismylly Vääksyn Mylly.