Suomalaisyritykset iskevät pelikentälle uusilla kasviproteiinien tuotantoprosesseilla

VTT ja suomalainen elintarviketeollisuus yhdistävät voimansa uusien kasviproteiinien arvoketjujen kehittämiseksi, hyödyntäen koneoppimista ja tekoälyä. Kustannustehokkaat ja laadukkaat kasviperäiset elintarvikkeiden raaka-aineet tuottavat tuloja sekä maanviljelijöille että elintarviketeollisuudelle. Näistä ainesosista voidaan valmistaa kasvipohjaisia ruokatuotteita, joita kuluttajat ostavat ja nauttivat mielellään.

Suomen ensimmäinen kvanttitietokone avataan yritysten käyttöön

VTT on avannut viiden kubitin kvanttitietokoneen suomalaisten ja eurooppalaisten yritysten käyttöön. Koneen avulla yritykset pääsevät kehittämään kvanttialgoritmeja ja ohjelmistoja sekä arvioimaan niiden soveltuvuutta käytännön laskennallisten ongelmien ratkaisemiseen. Pääsy kvanttitietokoneeseen tapahtuu CSC:n datakeskuksessa Kajaanissa sijaitsevan LUMI-supertietokoneen kautta.

Tekoäly tuo uusia mahdollisuuksia parantaa työturvallisuutta datan avulla

Työterveyslaitoksen tutkimushanke antoi uutta tietoa työturvallisuusdatan käytön kehittämiseen organisaatioissa. Tutkimushankkeessa tarkasteltiin, miten ja millä edellytyksillä koneoppimismenetelmiä voidaan hyödyntää turvallisuusjohtamisen työkaluna sekä turvallisuustutkimuksessa. Samalla julkaistiin maksuton opas hyödyttämään ja helpottamaan organisaatioita dataan pohjautuvan turvallisuuden kehittämisessä.