Digitalisaatio & Robotiikka

Yrityskysely: Ruoka-alan digitalisaatio ja datatalous selvässä kasvussa

Ruoka-ala uudistuu datalla, mutta työ on vielä kesken, ilmenee Elintarviketeollisuusliiton (ETL) tuoreesta kyselystä. Koko ruokaketjun tuottavuus paranee, kun dataa jaetaan ja hyödynnetään tehokkaasti. Digitalisaatiolla ja datataloudella voidaan tukea myös elintarvikeyritysten kansainvälistymistä ja kilpailukykyä. Datatalous vaatii luottamusta osapuolten kesken sekä yhteisiä sääntöjä tiedon saumattomaan jakamiseen.

Satelliittikuvat auttavat Pauligia kasvattamaan maukasta ja ympäristöystävällistä ruokaa

Kansainvälinen elintarvikeyhtiö Paulig kokeilee vaihtoehtoisia ja entistä tehokkaampia tapoja suojella luontoa ja luonnonvaroja. Yritys ottaa käyttöön innovatiivisia vehnäntuotantotapoja yhdessä eri puolilla Eurooppaa toimivien viljelijöiden kanssa. Kumppaniyritys Improvin´in kerää kattavaa tietoa, jonka avulla Paulig on vakuuttunut mahdollisuudestaan vaikuttaa merkittävästi syömiemme ruokien luontovaikutukseen. Satelliittikuvat ovat yksi tiedonkeruussa käytetyistä lähteistä.

Paulig sijoittaa vehnän saatavuutta tekoälyn avulla turvaavaan OlsAroon

Pauligin pääomasijoitushautomo PINC sijoittaa ruotsalaiseen maatalousteknologian startupiin OlsAroon. Yritys kehittää uusia vehnälajikkeita, jotka kestävät paremmin esimerkiksi suolaa, kuumuutta ja kuivuutta. OlsAron tekoälyä hyödyntävä ratkaisu nopeuttaa vehnän jalostusta merkittävästi perinteisiin menetelmiin verrattuna. Ensimmäisen, suolaa sietävän vehnälajikkeen sadot ovat jopa 52 prosenttia suurempia. Sijoituksen avulla OlsAro voi laajentaa sekä teknologiaansa että kaupallista toimintaansa.