Uusia työpaikkoja Pirkanmaalle – DS Smith avaa uuden pakkaustehtaan Pirkkalaan

DS Smith, Euroopan johtava aaltopahvipakkausten valmistaja, vahvistaa tuotannollista tekemistään Pirkanmaalla avaamalla uuden tehtaan ja palkkaa siihen uutta henkilökuntaa. Uusi Logicentersiltä vuokrattava kiinteistö huomioi kestävän kehityksen, työturvallisuuden ja mahdollistaa kasvun. Alkuvaiheessa työllisyysvaikutus on noin 10 henkilöä. Toiminnan vakiintumisen myötä on mahdollisuus kasvattaa henkilömäärää.

Stora Enso sai päätökseen De Jong Packaging Groupin oston

Stora Enso on saanut päätökseen hollantilaisen De Jong Packaging Groupin oston. Yhtiö on Benelux-maiden suurimpia aaltopahvipakkausten valmistajia. Syyskuussa 2022 ilmoitettu yritysosto, jonka yritysarvo on noin 1 020 miljoonaa euroa, saatiin päätökseen tänään viranomaisten hyväksynnän ja työntekijöiden kuulemisen jälkeen.

Fazer harkitsee meijeriliiketoimintansa lakkauttamista Korian tehtaallaan

Fazer Lifestyle Foods keskittyy vahvasti ydinliiketoimintaansa sekä kasvipohjaisen strategiansa toimeenpanemiseen ja suunnittelee muutoksia Korian tehtaansa valmistukseen. Suunnitelmien toteutuessa Korialla valmistettaisiin tulevaisuudessa vain kaurajuomia ja muita kaurapohjaisia tuotteita, minkä seurauksena meijeriliiketoiminta lakkaisi. Fazer käynnistää muutosneuvottelut, jotka koskevat 226 työntekijää. Yhtiön arvion mukaan vähennystarve koskisi enintään 95 vakituista työsuhdetta.

Biotekniikan pilottilaitos Hämeenlinnaan

Synbio Powerlabs Oy ilmoittaa saaneensa €6,6 miljoonan rahoituksen ainutlaatuiselle bioteknologian pilottilaitokselle. Synbio Powerlabs on bioteknologia-alan start-up, jonka tavoitteena on vauhdittaa DNA-taloutta mahdollistamalla mullistavien mikrobituotantoon perustuvien innovaatioiden pääsy laboratoriomittakaavasta pilotointivaiheen avulla kohti kaupallistamista.

Luontaisia aromeja tuottava biotekniikkayritys EvodiaBio sai ison rahoituksen

Pauligin pääomasijoitushautomo PINC on sijoittanut tanskalaiseen biotekniikan start-up-yritykseen EvodiaBioon, jonka tavoitteena on luoda kestävämpää maailmaa uudistamalla luontaisten aromien tuotanto. Sijoitus tukee Pauligin tavoitetta kehittää ihmisten ja maapallon hyvinvointia edistävää ruokakulttuuria. EvodiaBio valmistautuu tuomaan markkinoille ensimmäisen tuotteensa, alkoholittomiin oluisiin tarkoitetun luontaisen humala-aromin.