Fazer vastaa kaurajuomien suosion kasvuun investoimalla valmistuskapasiteetin lisäämiseen. Fazerin Korian tehtaan kaurajuomien tuotantomäärät kaksinkertaistuvat, kun tuotannon laajennus otettiin käyttöön kesäkuun alussa. Lisäkapasiteettia kaurajuomavalmistukseen tuo myös Fazerin alkuvuodesta ostama Trensums Food AB Ruotsissa.
Yksi maailman suurimmista ruoka-alan ketjuista palkitsi kymmenen yritystä, jotka mullistavat kasvipohjaisten ruokien kulutusta. Rebl Eatsin valmistuotteet pääsevät Carrefour-ketjun hyllyille, millä se aloittaa Ranskan markkinan valtaamisen.
Venäjän hyökkäyssodan vaikutukset alkavat vasta näkyä ruokamarkkinoilla, ja epävarmuus voi jatkua useiden vuosien ajan, kertoo Pellervon taloustutkimus PTT:n maa- ja elintarviketalouden tilannekatsaus. Kevään aikana sekä maatalouden tuottajahinnat että ruuan kuluttajahinnat ovat nousseet nopeasti ja nousupaine jatkuu yhä. Hinnat voivat jäädä pidemmäksi aikaa korkeammalle kuin mitä tavanomainen hintataso oli ennen pandemiaa ja sotaa.
Jukolan Juusto Oy valmistaa Keski-Suomen Leivonmäellä oman tilan maidosta cheddaria. Kun tila ja juustola ovat parin kilometrin päässä toisistaan, maito…
Suomi pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä. Ruoantuotantojärjestelmän uudistaminen, erityisesti uusien tuotantomenetelmien käyttöönotto edistäisi tavoitteen saavuttamista. Samalla Suomen proteiiniomavaraisuus paranisi, mikä on entistä tärkeämpää nykyisessä geopoliittisessa tilanteessa. Uusien menetelmien käyttöönotto edellyttää kuitenkin tekoja monella rintamalla, ilmenee VTT:n ja Luken selvityksestä. Avainasemassa ovat rahoitus, lainsäädäntö ja osaamisen kehittäminen.
Hoitamaton keliakia aiheuttaa yhteiskunnalle, terveydenhuollolle ja yksilöille huomattavan korkeita kustannuksia. Keliakialiiton teettämä tuore selvitys osoittaa, että hoitamaton keliakia lisää terveydenhuollon palvelujen käyttöä…
Ruuantuotannolta odotetaan tulevaisuudessa paljon. Ruokaa pitäisi tuottaa pienemmillä ilmastopäästöillä, eikä ravinteita saisi valua vesitöihin. Lisäksi monimuotoisuutta tulisi vaalia samalla, kun…
Kauran suosio sen kaikissa muodoissaan on kasvanut myös superfoodiksi kutsutun viljan positiivisten vaikutusten ansiosta. Vastatakseen kauraleivän kasvaneeseen kysyntään, avasi leipomoyhtiö Vaasan uuden vaalean palaleivän linjaston Vantaalle. Uudelta Viljatar-linjastolta valmistuu suomalaisten kestosuosikit Vaasan Kauratyynyt ja Vaasan Täysjyvä Kauratyynyt. Uusi linjasto on samalla merkittävä investointi kotimaiseen kauraleipään, huoltovarmuuteen ja leipätuotannon ympäristöystävällisyyteen.