Tiedotteet

Atria Suomi ja Suomen Lantakaasu investoivat biokaasulaitokseen Nurmossa

Suomen ensimmäinen suuren mittakaavan nesteytetyn biokaasun tuotantolaitos nousee Nurmoon, kun Suomen Lantakaasu Oy ja Atria Suomi Oy tekivät investointipäätöksen Nurmon Bioenergian biokaasulaitoksen rakentamisesta. Yhtiöt ovat päättäneet investoida yli 60 miljoonaa euroa 100 GWh:n uusiutuvan biopolttoaineen tuotannon rakentamiseen. Rakennustyöt alkavat heti, ja laitoksen on määrä valmistua vuoden 2026 aikana.

Elintarvikeala esittäytyy nuorille maailman suurimmassa etäTETissä

Elintarviketeollisuusliitto ja sen jäsenyritykset Atria, Fazer, Olvi, Saarioinen ja Valio ovat mukana 4.–8.11.2024 järjestettävässä etäTETissä. Virtuaalinen etäTET tarjoaa ruoka- ja juoma-alalle uudenlaisen tavan kertoa alan erilaisista töistä ja alalla tarvittavasta osaamisesta yläkouluikäisille nuorille, jotka pohtivat opintovalintojaan ja oman työelämänsä suuntaa.

Uusi tiedekilpailu: Suomen ja Viron koululaiset ratkovat tulevaisuuden haasteita tunnettujen yritysten kanssa

Kemianteollisuus ry, Elintarviketeollisuusliitto ry ja Metsäteollisuus ry ovat yhdessä virolaisten sisarjärjestöjensä kanssa käynnistäneet kilpailun yläkoululaisille Suomessa ja Virossa. Kilpailussa yläkouluikäiset nuoret ideoivat ratkaisuja yritysten suunnittelemiin tulevaisuuden haasteisiin. Haasteet voivat liittyä esimerkiksi ilmastonmuutokseen ja energiamurrokseen. Suomessa opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Viron elinkeino- ja viestintäministeriö ovat kilpailun suojelijoita.

Vastuullisuustestistä kilpailuetua mikro- ja pk-yrityksille

Uusi vastuullisuuden arviointiin tarkoitettu työkalu auttaa tukemaan mikro- ja pk-yritysten vastuullisuustyötä, ja samalla se tuottaa yrityksille kilpailuetua. Pohjois-Suomen Yrittäjyysviikolla syyskuun alussa Oulussa lanseerattava vastuullisuustesti tarjoaa yrityksille helpon tavan arvioida vastuullisuuden nykytilaa ja tunnistaa kehityskohteita sen eri osa-alueilla.

Selvitys: Kansallinen salmonellavalvonta suojaa kuluttajia

Mikäli Suomen kansallisesta salmonellavalvontaohjelmasta luovuttaisiin, salmonellan esiintyvyys sianlihan tuotantoketjussa lisääntyisi ja ihmisten sairaustapausten määrä moninkertaistuisi nykyisestä. Samalla koko sianlihan tuotantoketju ja salmonellaseuranta pitäisi organisoida uudelleen lainsäädännön edellyttämän elintarviketurvallisuuden varmistamiseksi. Tulokset käyvät ilmi Ruokaviraston riskinarvioinnin yksikön selvityksestä, jossa arvioitiin sikojen kansallisen salmonellavalvontaohjelman kansanterveys- ja kustannusvaikutuksia.