Makeisteollisuus

Makeisvero ohjasi kulutusta terveellisemmäksi vain virvoitusjuomien osalta

Makeisvero ja siitä seuranneet korkeammat hinnat eivät vähentäneet makeisten ja jäätelön kulutusta, vahvistaa Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen VATT:n uusi tutkimusraportti. ”Sen sijaan virvoitusjuomissa sokerillisten juomien korotettu vero ohjasi kulutusta voimakkaasti sokerittomiin juomiin”, sanoo VATT:n ja Verotutkimuksen huippuyksikkö FIT:n tutkimusprofessori Tuomas Kosonen.
TiedotteetFazer

Fazer panostaa kehitystyöhön palmuöljyn poistamiseksi tuotteistaan – rakastetut klassikot näyttävät mallia

Fazer on sitoutunut kehittämään tuotteidensa vastuullisuutta, ja vastuulliset raaka-aineet ovat tärkeä osa kehitystyötä. Fazerille vastuullinen hankinta tarkoittaa sitä, että kaikkia tavarantoimittajia koskevia vastuullisuusvaatimuksia kehitetään jatkuvasti ja erityishuomiota kiinnitetään valittuihin raaka-aineisiin, kuten kaakaoon tai palmuöljyyn. Fazer on jo ottanut suuren harppauksen käyttämänsä palmuöljyn vastuullisuudessa, mutta sen lisäksi yhtiö jatkaa panostustaan innovaatio- ja kehitystyöhön vähentääkseen palmuöljyn käyttöä ja korvatakseen palmuöljy muilla raaka-aineilla, joilla on joko terveydelle tai ympäristölle suotuisampia ominaisuuksia.

Fazerin suunnitellun makeistehdasinvestoinnin laajuus muuttuu – yhtiö selvittää pelkän suklaatuotannon uudistamista

Fazerin hanke huippumodernin makeistehtaan rakentamiseksi Suomeen on edennyt ja on perussuunnitteluvaiheessa. Uuden investoinnin julkistamisen yhteydessä yhtiö kertoi, että suunniteltuun uuteen tehtaaseen Lahteen siirtyisivät vaiheittain, ensin Vantaalla sijaitseva suklaatuotanto ja toisessa vaiheessa Lappeenrannassa sijaitseva sokerimakeistuotanto. Ulkoisen toimintaympäristön merkittävät muutokset, kuten korkotason nopea muutos, kuluttajakäyttäytymisen ja kysynnän muutokset sekä käynnissä olevan terveysverokeskustelun aiheuttama epävarmuus ovat kuitenkin vaikuttaneet yhtiön arviointiin. Sen seurauksena, Fazerin makeistehdasinvestoinnin suunnittelun laajuus muuttuu ja yhtiö on päättänyt selvittää ainoastaan suklaatuotteiden valmistuksen siirtämistä uuteen tehtaaseen. Nykyinen suklaatehdas on ollut toiminnassa 1960-luvulta lähtien ja lähestyy käyttöikänsä loppua. Uusi tehdas mahdollistaisi tulevaisuuden suklaatuotteiden kehittämisen ja valmistamisen. Sokerimakeisten tuotanto jatkuu näin ollen Lappeenrannassa.
TiedotteetFazer

Fazer tutkii kaakaon soluviljelyä ja sen mahdollisuuksia suklaalle tulevaisuudessa

Fazerilla vastuullisuus on kaiken toiminnan ytimessä. Kestävästi tuotetut raaka-aineet ovat yksi Fazerin vastuullisuustyön kulmakivistä ja yhtiön herkullisten ja laadukkaiden tuotteiden perusta. Yksi Fazerin makeistuotannon tärkeimmistä ainesosista ja yhtiön rakastetun suklaan sydän on kaakao. Kaakaon vastuullinen hallinnointi, kaakaoviljelyn kannattavuuden varmistaminen sekä viljelijäyhteisöjen kehittäminen ovat Fazerille etusijalla. Ilmastonmuutoksen uhatessa perinteisiä kaakaonkasvatusalueita päiväntasaajalla, on kuitenkin tarpeen selvittää vaihtoehtoisia tapoja kaakaon tuottamiseksi. Nyt Fazer tutkii, voisiko solumaatalous mahdollistaa raaka-aineena käytettävän kaakaon vastuullisen tuotannon tulevaisuudessa. Vaikka soluviljellyn kaakaon käyttö on vielä kaukana, Fazer haluaa rohkeasti tutkia sen käyttömahdollisuuksia jo nyt.