Kumppanisisältö: SEW-EURODRIVE Oy

Käyttötekniikan digitalisaation mahdollisuudet

Tuotannon tehostuminen edellyttää yhä edistyksellisempiä automaatioratkaisuja. Käyttötekniikkaan erikoistuneen SEW-EURODRIVE Oy:n automaatiojärjestelmä tuo joustavuutta ja tehokkuutta teollisuuden käyttöautomaatioon. Modulaarinen MOVI-C®-automaatiojärjestelmä sisältää ohjelmiston, ohjaustekniikan sekä taajuusmuuttaja- ja käyttötekniikan. Kaikki järjestelmän moduulit on integroitu saumattomasti yhteen mukaan lukien hajautettu käyttöteknologia.Lue lisää

Koronavaikutukset suurimpia luontomatkailulle – pitkittyvä pandemia lisää epävarmuutta myös elintarvike- ja metsäsektoreilla

Koronapandemian vaikutukset luonnonvara-alalla vaihtelevat vahvasti sektoreittain. Kansainvälinen matkailu Suomeen on pysähtynyt, eikä lisääntynyt kotimaan kysyntä ole tuonut riittävää helpotusta. Metsäsektorilla joidenkin tuotteiden markkinat ovat lisääntyneet, osan lähes romahtaneet. Maa-, elintarvike- ja kalataloudessa huolestuttavat pandemian vaikutukset alkutuotantoon, jalostukseen ja logistiikkaan. Kuinka käy globaalin vapaan kaupan?

Valtimonkovettumataudin muutoksia voi kertyä suoniin jo nuorella iällä, vaikka klassiset riskitekijät puuttuisivat

Haitallisen kolesterolin eli LDL-kolesterolin on jo pitkään tiedetty altistavan verisuonten ahtautumiselle ja lisäävän sydän- ja verisuonisairauksien riskiä. Kolesterolin kertyminen verisuonten seinämiin on hidas prosessi, joka tapahtuu vuosien kuluessa ilman oireita. Viimeaikaisissa tutkimuksissa on pystytty osoittamaan, että kolesterolin kertyminen voi alkaa jo hyvin nuorella iällä, ja että määritelmän mukaisten sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijöiden puuttuminen ei välttämättä suojaa valtimonkovettumataudilta tai sydäninfarktilta.

Kesätyöntekijät äänestivät vuoden 2020 vastuullisimmat työnantajat Suomessa

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma ja Alfa Laval Aalborg Oy ovat Suomen vastuullisimmat kesätyöpaikat. Valinnan tekivät yli 6400 kesätyöntekijää, jotka vastasivat Oikotien teettämään Vastuullinen kesäduuni 2020 -tutkimukseen. Kukin kolmesta yrityksestä voitti oman kategoriansa. Oikotien tutkimuksesta selviää, että palkka ei ole likikään keskeisin nuorten kesätyökokemukseen vaikuttava seikka. Tänä vuonna moni nuori oli koronan takia huolissaan kesätyöpaikkansa puolesta.