Muovinkaltainen, täysin uusiutuvista raaka-aineista valmistettu pakkausmateriaali VTT:ltä

Kuluttajat ja yritykset ovat kiinnostuneita ympäristöystävällisistä ja kierrätettävistä pakkauksista, jotka on valmistettu uusiutuvista materiaaleista, kuten puusta. VTT kehitti selluloosasta ja rasvahapoista, eli täysin uusiutuvista ainesosista materiaalin, jota voidaan lämpömuovattavuutensa ansiosta käyttää muovin tapaan esimerkiksi elintarvikepakkauksissa. Kehitystyö etenee parhaillaan VTT:llä yhteistyössä Arla Foodsin, Pauligin ja Wipakin kanssa.

Aivoystävällinen ruokavalio tukee työikäisten vireyttä ja hyvinvointia

Aivoystävällinen ruokavaliomalli vaikuttaa positiivisesti kognitiiviseen suorituskykyyn ja vireyteen, sekä parantaa sydän- ja verisuoniterveyttä, kertoo tuore tutkimus. Fazer, Nokia, Nightingale Health ja Työterveyslaitos selvittivät aivoystävällisen ruokavalion vaikutuksia toimistotyöntekijöiden hyvinvointiin. Tämän kansainvälisestikin julkaistun tutkimuksen tulokset esiteltiin suomalaiselle medialle ja asiantuntijoille 13.2.2020 Helsingissä.

EITFood – innovaatioista totta

Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutin EITFood-verkoston tavoitteena on kasvattaa Euroopasta maailmanlaajuinen elintarvikeinnovaatioiden ja -tuotannon keskus, tehdä ruokajärjestelmästä kestävämpi, terveellisempi, avoimempi ja…