Suomalaisen metsän makuja – Makuyhdisteet ja niiden sitoutuminen ennustavat makua mutta eivät tarjoa koko selitystä makuaistimukselle

Makuaistimus on ilmiö, jota ei voida yksinkertaistaa ainoastaan yhdisteiden pitoisuuteen tai pitoisuuden muuttumiseen, selviää Hanna Mannisen väitöskirjasta. Manninen tutki kahden metsästä saatavan raaka-aineen, syötävien sienten sekä nanokuituisen selluloosan, makuominaisuuksia sekä vaikutusta makuun.

Mullistava teknologia kananmunan valkuaisproteiinin tuottamiseksi ilman kanaa toi VTT:lle voiton EARTOn innovaatiokilpailussa

Ruoantuotanto aiheuttaa maailman kasvihuonepäästöistä arviolta 25 % ja kuluttaa 75 % puhtaasta vedestä. VTT kehitti turvallisen, ympäristöystävällisen ja tehokkaan menetelmän, jolla voidaan tuottaa massatuotantona arvokkaita proteiineja, kuten kananmunan valkuaisproteiinia. VTT voitti menetelmällään eurooppalaisten tutkimusorganisaatioiden EARTO-järjestön kilpailun Impact Expected -kategorian 28.10.2020 Brysselissä.