Solar Foodsin maailmankartta näyttää ruoantuotannon mullistuksen

Suurta kiinnostusta herättänyt suomalainen ruokateknologian startup-yritys Solar Foods on julkaissut vuorovaikutteisen maailmankartan visiostaan. Ruoan uusi maailmankartta1 näyttää parhaimmat tuotantopaikat tulevaisuuden proteiinin kasvatukseen. Tulevaisuudessa ruoantuotanto voidaan kytkeä irti luonnon resursseista ja ympäristöolosuhteista. Kartasta voi katsoa jokaisen maan tilanteen.

Pauligilla on Suomen ensimmäisenä elintarvikealan yrityksenä Science Based Targets aloitteen hyväksymät ilmastotavoitteet

Vastuullisuuden edelläkävijänä Paulig on asettanut Suomen ensimmäisenä elintarvikealan yrityksenä ja yhtenä maailman edelläkävijöistä Science Based Targets aloitteen hyväksymät tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet. Paulig on päättänyt tukea Business Ambition for 1.5 °C -kampanjaa ja sitoutua rajoittamaan maapallon lämpötilan nousun korkeintaan 1,5 °C:seen omassa toiminnassaan ja arvoketjussaan. Pauligin tavoitteet ovat tällä hetkellä kaikkein kunnianhimoisimmat Science Based Targets -aloitteessa asetetuista tavoitteista. Pauligin tavoitteena on vähentää oman toimintansa kasvihuonekaasupäästöjä 80 prosenttia ja arvoketjunsa päästöjä 50 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteet ovat osa Pauligin kunnianhimoista vastuullisuusohjelmaa, jonka yhtiö julkaisi huhtikuussa 2020.

HKScanin suomalaisen naudanlihan hiilijalanjälki on 35 prosenttia eurooppalaista pienempi

VTT:n laskelman mukaan suomalaisen HK Ehta -naudanlihan hiilijalanjälki on 8,2 kg CO2e eläimen elopainokiloa kohden*. Naudanlihan hiilijalanjäljen eurooppalainen keskiarvo on 12,6 kg CO2e elopainokiloa kohden**, joten suomalainen HK Ehta -naudanliha on ilmaston kannalta selvästi parempi valinta. Hiilijalanjäljen laskennan ansiosta tunnemme suurimmat naudanlihan tuotannon päästölähteet ja jatkamme työtä ilmastovaikutusten pienentämiseksi.

John Nurmisen Säätiön käynnistämä Itämeripäivä tavoittelee ennätystä: elokuussa tarjotaan neljännesmiljoona kala-ateriaa

John Nurmisen Säätiön lanseeraama, aina elokuun viimeisenä torstaina vietettävä Itämeripäivä juhlistaa Itämeren rikasta kulttuuriperintöä ja luontoa. Mukana on jo yli 100 tahoa ja toimijaa, ja myös Tallinnassa, Pietarissa ja Tukholmassa osallistutaan päivän viettoon. Helpoin tapa osallistua päivään on syömällä Itämeri-ystävällistä ruokaa.

Pienten pullojen palautusaste nousi 8 prosenttia – Altia uusii onnistuneen kampanjan

Keväällä 2019 Altia lanseerasi ensimmäisen kuluttajille suunnatun vastuullisuuskampanjansa, jonka tavoitteena oli lisätä kuluttajien ymmärrystä PET-muovipullojen ympäristövaikutuksista sekä parantaa taskumattikokoisten pullojen palautusastetta. Monikanavaisella kampanjalla saatiin nostettua pienten pullojen palautusastetta 8 %:lla. Nyt onnistunut kampanja toteutetaan uudestaan Altian digitaalisissa kanavissa.