HKScanin suomalaisen naudanlihan hiilijalanjälki on 35 prosenttia eurooppalaista pienempi

VTT:n laskelman mukaan suomalaisen HK Ehta -naudanlihan hiilijalanjälki on 8,2 kg CO2e eläimen elopainokiloa kohden*. Naudanlihan hiilijalanjäljen eurooppalainen keskiarvo on 12,6 kg CO2e elopainokiloa kohden**, joten suomalainen HK Ehta -naudanliha on ilmaston kannalta selvästi parempi valinta. Hiilijalanjäljen laskennan ansiosta tunnemme suurimmat naudanlihan tuotannon päästölähteet ja jatkamme työtä ilmastovaikutusten pienentämiseksi.

John Nurmisen Säätiön käynnistämä Itämeripäivä tavoittelee ennätystä: elokuussa tarjotaan neljännesmiljoona kala-ateriaa

John Nurmisen Säätiön lanseeraama, aina elokuun viimeisenä torstaina vietettävä Itämeripäivä juhlistaa Itämeren rikasta kulttuuriperintöä ja luontoa. Mukana on jo yli 100 tahoa ja toimijaa, ja myös Tallinnassa, Pietarissa ja Tukholmassa osallistutaan päivän viettoon. Helpoin tapa osallistua päivään on syömällä Itämeri-ystävällistä ruokaa.

Pienten pullojen palautusaste nousi 8 prosenttia – Altia uusii onnistuneen kampanjan

Keväällä 2019 Altia lanseerasi ensimmäisen kuluttajille suunnatun vastuullisuuskampanjansa, jonka tavoitteena oli lisätä kuluttajien ymmärrystä PET-muovipullojen ympäristövaikutuksista sekä parantaa taskumattikokoisten pullojen palautusastetta. Monikanavaisella kampanjalla saatiin nostettua pienten pullojen palautusastetta 8 %:lla. Nyt onnistunut kampanja toteutetaan uudestaan Altian digitaalisissa kanavissa.

Lähiruoka on enemmistölle sula mahdottomuus

Aalto-yliopiston tuore tutkimus osoittaa, että vain murto-osa maapallon väestöstä pärjäisi lähiseudultaan saatavalla ravinnolla. Riippuvuus tuontiruuasta lisää haavoittuvuutta koronapandemian kaltaisten globaalien kriisien aikana. Suomen tulisi säilyttää ainakin nykyinen omavaraisuuden taso ja vähentää riippuvuutta eläinrehun valkuaisten ja lannoitteiden tuonnista, sanovat tutkijat.