Muovia voitaisiin vähentää etenkin makeistuotteiden ja valmisruokien pakkaamisessa

Meressä ja maaperässä hajoamattoman muoviroskan määrään voitaisiin vaikuttaa vähentämällä muovia erityisesti makeistuotteiden ja valmisruokien pakkaamisessa. VTT:n johtamassa Package-Heroes-tutkimushankkeessa tarkasteltiin elintarvikepakkauksissa käytettäviä pakkausmateriaaleja ja tunnistettiin tuoteryhmät, joissa muovin vähennystoimenpiteille on tarve ja joissa toimenpiteillä on myös eniten vaikuttavuutta.

Paulig antaa kahvijätteelleen uuden elämän: Pauligin pääomasijoitushautomo PINC on pääsijoittaja Kaffe Buenon 1,1 miljoonaan euron siemenrahoituskierroksella

Vastuullisuuden edelläkävijänä Paulig etsii uusia liiketoimintamalleja, jotka edistävät kiertotaloutta ja vähentävät ilmastovaikutuksia. Pauligin pääomasijoitushautomo PINC sijoittaa tanskalaiseen Kaffe Bueno -start-up-yritykseen. Se uusiokäyttää Pauligin Vuosaaren paahtimon kahvijätettä ja jalostaa siitä ainesosia kosmetiikkaa ja funktionaalisia elintarvikkeita varten.

Kesätyöntekijät äänestivät vuoden 2020 vastuullisimmat työnantajat Suomessa

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma ja Alfa Laval Aalborg Oy ovat Suomen vastuullisimmat kesätyöpaikat. Valinnan tekivät yli 6400 kesätyöntekijää, jotka vastasivat Oikotien teettämään Vastuullinen kesäduuni 2020 -tutkimukseen. Kukin kolmesta yrityksestä voitti oman kategoriansa. Oikotien tutkimuksesta selviää, että palkka ei ole likikään keskeisin nuorten kesätyökokemukseen vaikuttava seikka. Tänä vuonna moni nuori oli koronan takia huolissaan kesätyöpaikkansa puolesta.