Fossiilisen muovin korvaamiseen on useita vaihtoehtoja – laajassa tutkimuksessa tarkasteltiin mahdollisuuksia ja esteitä

Luonnonvarakeskus (Luke) ja VTT ovat julkaisseet laajan tutkimusraportin fossiilista muovia korvaavien vaihtoehtojen ominaisuuksista sekä ympäristövaikutuksista: Kierrätettävyyden merkitys ja biopohjaisten materiaalin ilmastohyödyt nostettiin keskeisesti esille. Toisaalta uusien materiaalien korkea hinta ja rajoitettu saatavuus haastavat niiden käyttöönottoa.

Atrian hiilijalanjälkimerkityt tilajäljitettävät kanatuotteet palkittiin kansainvälisessä innovaatiokilpailussa

Atrian kanatuotteet, joiden pakkauksissa on hiilijalanjäljestä kertova merkintä, on palkittu arvostetussa Euroopan Osuustoimintajärjestö Cogecan järjestämässä innovaatiokilpailussa. Palkinto merkittävästä innovaatiosta myönnettiin “Jäljitettävyys ja kuluttajainformaatio” -sarjassa. Palkinto myönnettiin Brysselissä 27. huhtikuuta. Kilpailun painopisteenä vuonna 2022 olivat kestävyyttä edistävät osuustoiminnalliset innovaatiot.

Fazerin ksylitolitehdas käynnistää toimintansa Lahdessa – ksylitoli valmistetaan kaurankuorista ainoana maailmassa

Fazerin ksylitolia kaurankuorista valmistava tehdas on käynnistänyt kaupallisen toimintansa Lahdessa. Ksylitolitehdas on erinomainen esimerkki modernista kiertotalouden innovaatiosta ja hyödyntää ainutlaatuista, patentoitua teknologiaa. Suomalaiselle ksylitolille on kasvavaa kansainvälistä kysyntää ja uusia käyttömahdollisuuksia muun muassa elintarvike-, kosmetiikka- ja lääketeollisuudessa.