HKScan on asettanut tavoitteekseen yhtiön oman teollisen tuotannon hiilineutraaliuden vuoden 2025 loppuun mennessä ja koko maatiloilta kuluttajille ulottuvan ruokaketjun hiilineutraaliuden viimeistään vuoden 2040 loppuun mennessä. Ilmastotyötä tehdään yhtiön kaikilla kotimarkkina-alueilla Suomessa, Ruotsissa, Baltiassa ja Tanskassa. Tavoitteiden saavuttaminen edellyttää sekä päästöjen merkittävää vähentämistä että hiilinielujen lisäämistä yhdessä sopimustuottajien ja muiden kumppaneiden kanssa. Tätä työtä johdetaan yhtiön oman Zero Carbon -ilmastosuunnitelman mukaisesti.
Tulevien sukupolvien riittävän proteiinitarpeen tyydyttäminen luonnonvaroja kestävästi käyttäen on maailmanlaajuinen haaste. Öljynpuristusteollisuuden sivutuotteena syntyvällä rypsin puristekakulla on huikea potentiaali arvokkaiden proteiinien, ravintokuitujen ja bioaktiivisten yhdisteiden kestävänä lähteenä ravinnossamme. VTT:n johtamassa yhteistyöhankkeessa kehitettiin menetelmiä, joilla rypsin puristekakkua voidaan hyödyntää elintarvikkeissa ja niiden ainesosissa merkittävänä proteiinin ja ravintokuidun lähteenä.
Iso osa suomalaisista on ylipainoisia, mutta usein toistuvat laihdutuskuurit vain pahentavat tilannetta. Laihdutuskuurien sijaan tarvitaan uusia keinoja pysyvään painonhallintaan.
Maku Brewingin tavoitteena on saavuttaa hiilinegatiivisuus päästöjen vähennystoimenpiteiden ja
päästöhyvityksen avulla. Maku Brewing kompensoi toiminnastaan vuoden 2020 aikana syntyvät 268
tCO2 päästöt yhteistyössä Nordic Offsetin kanssa.
Lejoksen toteuttaman Joulu on sun -tutkimuksen mukaan yli puolet suomalaisista päätyy heittämään jouluruokaa roskiin joulupyhien jälkeen. Hävikkiin päätyvien ruokien joukosta nousee selkeästi esiin kolmen kärki. Rahaa joulun ruokailuun kuluttavat eniten 55-64 -vuotiaat.
Fazer ja pohjoismainen tutkijayhteisö Nordic Rye Forum järjestivät 14.12.2020 virtuaalisen symposiumin rukiin terveysvaikutuksista. Symposiumi kokosi alan huippuasiantuntijat yhteen keskustelemaan pohjoismaisen rukiin ravintoarvoista, terveysvaikutuksista ja mahdollisista tulevaisuuden käyttötavoista.
Elintarviketeollisuuden tiekartta ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi valmistui elokuussa 2020. Tavoitteena on hiilineutraali tuotantoketju ja 75 prosenttia vähemmän kasvihuonekaasupäästöjä vuoteen 2035 mennessä.
Virallisilla suosituksilla tai terveysammattilaisten sanalla on nuorten mielestä huomattavasti vähemmän painoarvoa, joskin ne voivat vaikuttaa nuoriin välillisesti vanhempien kautta.