Solar Foodsin valmistama Solein® on saavuttanut Yhdysvaltain markkinoilla niin sanotun independent conclusion of GRAS -statuksen (Generally Recognized as Safe), jota kutsutaan myös self-affirmed…
Mikäli Suomen kansallisesta salmonellavalvontaohjelmasta luovuttaisiin, salmonellan esiintyvyys sianlihan tuotantoketjussa lisääntyisi ja ihmisten sairaustapausten määrä moninkertaistuisi nykyisestä. Samalla koko sianlihan tuotantoketju ja salmonellaseuranta pitäisi organisoida uudelleen lainsäädännön edellyttämän elintarviketurvallisuuden varmistamiseksi. Tulokset käyvät ilmi Ruokaviraston riskinarvioinnin yksikön selvityksestä, jossa arvioitiin sikojen kansallisen salmonellavalvontaohjelman kansanterveys- ja kustannusvaikutuksia.
Ravintolisistä on tarkoitus tehdä entistä turvallisempia Euroopassa. Euroopan elintarviketurvallisuusvirastojen johtajat ovat yksimielisesti hyväksyneet luettelon aineista, joiden käyttö ravintolisissä halutaan kieltää tai rajoittaa EU:ssa.
Ruokaviraston viranomaisvalvonnan ja -tutkimusten tulosten mukaan elintarvikevalvonta toimii Suomessa ja elintarviketurvallisuus on yleisesti hyvällä tasolla. Vuonna 2023 Elintarvikevalvonnan tarkastusmäärät jatkoivat…
Suomen Eläinlääkäriliitto on tänä vuonna myöntänyt Vuoden eläinlääkäri -palkinnon eläinlääkäri Terhi Laaksoselle. Laaksonen sai palkinnon ansiokkaasta työstään eläinten terveyden ja hyvinvoinnin sekä elintarviketurvallisuuden parissa.
Antibiootit ovat lääkkeitä, joilla hoidetaan bakteerien aiheuttamia infektiotauteja. Antibioottiresistenssi tarkoittaa bakteerien kykyä kehittää vastustuskykyä eli resistenssiä lääkeaineille. Bakteerikannan lääkeaineherkkyyden osoittaminen on tärkeää niin potilaan hoidon kuin tutkimuksen ja seurannan kannalta.
Ruokaviraston keräämien tietojen mukaan Suomessa vedettiin elintarvikkeita pois markkinoilta 250 kertaa vuonna 2023. Takaisinvetojen kokonaismäärä väheni jo toista vuotta peräkkäin. Yleisimpiä takaisinvetoja…
Listeriariskinhallinnan käytännöt elintarvikealan laitoksissa vaihtelevat paljon. Oikein kohdistettu riskinhallinta tuo kustannussäästöjä ja pienentää listeriariskiä.
Evästeiden hallinnointi
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Asetukset
Tekninen tallennus tai pääsy on tarpeen laillisessa tarkoituksessa sellaisten asetusten tallentamiseen, joita tilaaja tai käyttäjä ei ole pyytänyt.
Tilastot
Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan tilastollisiin tarkoituksiin.Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan anonyymeihin tilastollisiin tarkoituksiin. Ilman haastetta, Internet-palveluntarjoajasi vapaaehtoista suostumusta tai kolmannen osapuolen lisätietueita pelkästään tähän tarkoitukseen tallennettuja tai haettuja tietoja ei yleensä voida käyttää tunnistamaan sinua.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.