Euroopan komissio asetti PFAS-yhdisteille eli perfluoratuille alkyyliyhdisteille enimmäismäärät elintarvikkeissa 1.1.2023 lähtien. Suomalaisista elintarvikkeista näitä yhdisteitä on tutkittu kaloja lukuun ottamatta…
Euroopan kemikaalivirasto on julkaissut avoimen kutsun ilmoittautua osanottajaksi biosiditehoaineiden tarkastusohjelmaan, joka koskee vetyperoksidia valmisteryhmissä 11 ja 12. Ilmoitus on tehtävä…
Tullin ja Ruokaviraston yhteistyöprojektissa toteutettiin syyskuussa 2022 tehovalvontaa satamassa liittyen yksityishenkilöiden eläinperäisten elintarvikkeiden maahantuontiin Baltian maista. Valvonnassa painotettiin lihan alkuperän tarkastuksia sekä afrikkalaisen sikaruton torjuntaa. Tullista valvontaan osallistuivat myös ruokakoirat, jotka ovat erikoistuneet eläinperäisten elintarvikkeiden löytämiseen. Ruokaviraston asiantuntija oli mukana tarkastuksilla antamassa asiantuntija-apua elintarvikkeiden tarkastuksessa.
EU:n komission pysyvässä komiteassa äänestettiin 14.10. siitä, saako glyfosaatin hyväksyntä yhden vuoden hallinnollisen jatkoajan. Glyfosaatin hyväksymisen jatko ei saanut taakseen…
Euroopassa tavoitellaan yhtenäisiä elintarvikkeiden terveellisyyttä kuvaavia ravitsemusmerkintöjä pakkauksissa eli FOPeja (front-of-package-label).Ravitsemusasiantuntija Anna Kara Sydänliitosta arvioi, että erilaiset ruokakulttuurit ja ravintoaineiden…
Komponentit, materiaalit ja prosessien toimivuus vaikuttavat elintarvikkeiden laatuun niiden valmistus- ja jälkikäsittelyvaiheissa. Jotta tuotteet täyttävät niille asetetut korkeat laatuvaatimukset ja näyttävät ja maistuvat juuri niin täydellisiltä kuin niiden kuuluukin, elintarvikekaasut ja niiden puhtauden varmistaminen ovat tärkeä osa tätä prosessia.Lue lisää
Kiwa Inspectan uusi elintarvikealan pääarvioija Heli Holma on pitkään haaveillut auditoijan työstä. Haave toteutui, kun rekrytointiyritys otti yhteyttä viime vuoden…