Helsingin kaupungin ympäristöpalvelut selvitti myytävän irtojäätelön hygieenistä laatua. Tulosten perusteella Irtojäätelöt ovat pääsääntöisesti mikrobiologiselta laadultaan hyviä.
Glyfosaatti-tehoaine hyväksytään uudelleen kymmeneksi vuodeksi. EU-komissio antaa täytäntöönpanoasetuksen glyfosaatin uudelleen hyväksymisestä 15.12.2023 mennessä. Uudelleen hyväksyminen perustuu glyfosaatin tieteelliseen riskinarviointiin, jonka…
Mikkelissä 16.8.2023 tapahtuneen koululaisten ruokamyrkytysepidemian ruokanäytteiden tutkimuksia on jatkettu Ruokavirastossa. Tortillalettunäytteistä on todettu korkeita pitoisuuksia kalsiumpropionaatti-lisäainetta. Korkea kalsiumpropionaattipitoisuus on todennäköinen syy koululaisten oireiluun.
Helsingin kaupungin elintarviketurvallisuusyksikkö selvitti vuonna 2022, miten paljon petoksellista toimintaa esiintyy maahantuontia harjoittavien tai maahantuotuja elintarvikkeita pääasiallisesti myyvien toimijoiden keskuudessa. Pakkausmerkinnöissä olleiden puutteiden lisäksi parannettavaa löytyi myös tuotteiden alkuperän jäljitettävyydestä.
EU-komission alainen pysyvä komitea äänesti glyfosaatin uudelleen hyväksymisestä kokouksessaan 13.10.2023. Äänestyksessä ei saatu määräenemmistöä uudelleen hyväksymisen taakse. Määräenemmistön puuttuessa asian…
Helsingin kaupungin ympäristöpalvelut selvitti yhteistyössä Hyvinkään kaupungin ympäristöterveydenhuollon, Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen ja Vantaan kaupungin ympäristöterveydenhuollon kanssa vuosina 2022–2023 pikaruokaravintoloiden hampurilaisten tai patonkien täytteiden mikrobiologista laatua ja ravintoloiden pintojen puhtautta.
Mikkelissä 16.8.2023 tapahtuneen koululaisten ruokamyrkytysepidemian ruokanäytteitä on tutkittu Ruokavirastossa. Tutkimuksissa ei ole löydetty tavanomaisia ruokamyrkytysbakteereita tai ruokamyrkytyksiä aiheuttavia bakteeri- tai homemyrkkyjä. Jo aiemmin koululaisten sairastumisten syyksi epäillyistä tortillaletuista on havaittu vain aistinvaraisia muutoksia ja happamuuden vaihtelua.
Elintarviketurvallisuuden ja prosessihygienian mittaamisessa on laaja kirjo erilaisia keinoja. Elintarviketieteiden seuran Elintarviketurvallisuusjaoston (ETJ) järjestämässä kolmiosaisessa keväällä 2023 pidetyssä webinaarisarjassa ”Näytteenotto…
Evästeiden hallinnointi
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Asetukset
Tekninen tallennus tai pääsy on tarpeen laillisessa tarkoituksessa sellaisten asetusten tallentamiseen, joita tilaaja tai käyttäjä ei ole pyytänyt.
Tilastot
Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan tilastollisiin tarkoituksiin.Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan anonyymeihin tilastollisiin tarkoituksiin. Ilman haastetta, Internet-palveluntarjoajasi vapaaehtoista suostumusta tai kolmannen osapuolen lisätietueita pelkästään tähän tarkoitukseen tallennettuja tai haettuja tietoja ei yleensä voida käyttää tunnistamaan sinua.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.