Siirry sisältöön
Kehittyvä Elintarvike

Elintarviketieteiden Seuran ammatti- ja tiedelehti

  • Artikkelit
    • Teemajutut
      • Ravitsemus & Terveys
      • Talous & Liiketoiminta
      • Tiede & Tutkimus
      • Analytiikka & Valvonta
      • Hygienia, Laadunhallinta & Tuoteturvallisuus
      • Koneet & Laitteet
      • Digitalisaatio & Robotiikka
      • Lainsäädäntö
      • Logistiikka & Energiatehokkuus
      • Valmistus- ja lisäaineet & Tuotekehitys
      • Vastuullisuus & Kiertotalous
      • Pakkaukset & Materiaalitehokkuus
      • Koulutus, Konsultointi & Rekrytointi
      • Vienti & Tuonti
    • Toimialat
      • Juomateollisuus
      • Leipomoteollisuus
      • Kalateollisuus
      • Lihateollisuus
      • Makeisteollisuus
      • Maitoteollisuus
      • Valmisruokateollisuus
      • Ammattikeittiöt
      • Alkutuotanto
    • Uutisia
      • Nimityksiä
      • Tunnustuksia
      • Pääkirjoitus
      • Puheenvuoro
      • Kolumni
      • Henkilökuva
      • Pakina
      • Maailma mausteilla
      • Tiedotteet
    • Kumppanisisällöt
      • Kaupalliset artikkelit
      • Kannattajajäsenten esittelyt
      • Uunituore
  • Lehtiarkisto
  • Tapahtumakalenteri
  • Hankintaopas
  • Mediatiedot
  • Yhteystiedot
    • Laskutustiedot
    • Hallitus
  • Elintarviketieteiden Seura
  • Jaostot
    • Aistinvaraisen tutkimuksen jaosto
    • Elintarvikealan talous- ja markkinajaosto
    • Elintarvike-analytiikan jaosto
    • Elintarviketurvallisuusjaosto
    • Itä- ja Pohjois-Suomen jaosto
    • Pohjanmaan jaosto
    • Prosessitekninen jaosto
    • Turun Elintarviketutkijain Seura
    • Vilja-alan jaosto
  • Jäsenille
  • Kannattajajäsenet
    • Kannattajajäsenten esittelyt
Lainsäädäntö11.6.2020Mari EskolaLotta Wickholm

Väärennetyt pakkausmerkinnät yleinen elintarvikepetos

Yhdysvalloissa on arvioitu, että kymmenesosa kaikista myydyistä elintarvikkeista on väärennettyjä, mutta isompiakin arvioita on esitetty. Euroopassa kyse on usein pakkausmerkintäpetoksista.
Lainsäädäntö28.4.2022Marina Heinonen

EFSAn käsittelyssä monenlaisia uusia ainesosia

EU:n uuselintarvikeasetus säätelee bioteknisesti tuotettujen tai kasveista eristettyjen ainesosien käyttöä elintarvikkeissa. Turvalliseksi täytyy osoittaa myös kaikki muut uudet ainesosat, kuten…
Vastuullisuus & Kiertotalous28.4.2022Pirjo Huhtakangas

Luontokadon ehkäisy ilmastonmuutostyön rinnalle

Ilmastonmuutosta kannattaa torjua luonnon monimuotoisuus edellä.
Pakkaukset & Materiaalitehokkuus28.4.2022Anne Lojamo

Pakkausten tuottajavastuu on muutosten keskellä

Pakkausten tuottajavastuussa tapahtuu nyt paljon. Heinäkuussa 2021 voimaan astuneen jätelain myötä tuottajavastuullisten yritysten velvoitteet laajenevat ja kustannukset kasvavat. Kierrätystavoitteet nousevat,…
Lainsäädäntö17.3.2022Anna Vainikainen

Muovidirektiivin kansallinen toimeenpano etenee 

Kertakäyttöisiin muovituotteisiin kohdistuvan direktiivin kansallinen toimeenpano on työn alla.
Tiedotteet11.3.2022Ruokavirasto

Ruokavirasto hyväksyi Suonenjoen mansikka -nimisuojahakemuksen

Ruokavirasto on hyväksynyt nimisuojahakemuksen, joka koskee Suonenjoen mansikka -nimityksen rekisteröintiä. Suojatun maantieteellisen merkinnän (SMM) hakijana on Suonenjoen Seudun marjanviljelijäin yhdistys…
Lainsäädäntö29.10.2021Marjatta Rahkio

Elintarvikelaki vahvistaa kuntien elintarvikevalvontaa

Elintarvikelain kokonaisuudistus vahvistaa viranomaisten oikeuksia ja erityisesti kuntien elintarvikevalvonnan toimintavarmuutta.
Lainsäädäntö20.8.2021Elisa Piesala

EFSA on julkaissut päiväys- ja pakkausmerkintäohjeita

Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA on vuoden sisällä julkaissut kaksi tieteellistä raporttia ohjeistuksena elintarvikkeiden päiväysmerkinnöistä ja muista pakkausmerkinnöistä.
Vienti & Tuonti20.8.2021Ulla OllilaKitty Schulman

Ison-Britannian elintarvikevientiin tulossa uusia muutoksia

Ison-Britannian ero Euroopan Unionista on muuttanut vientikäytäntöjä vuoden 2021 alusta lähtien; vietävien erien on täytettävä sekä EU-lainsäädännön että Ison-Britannian vaatimukset.…
Vastuullisuus & Kiertotalous20.8.2021Moona PartanenTaina Seppälä-KolkkaGun WirtanenJenni Palosaari

Lainsäädännön ja yhtenäisten termien puute hankaloittaa ruokahävikkityötä

Tarve ohjata ja neuvoa ravitsemispalveluiden elintarvikejätteen ja ruokahävikin vähentämistä konkreettisesti kasvaa, mutta lainsäädännön ja yhtenäisten termien puute hankaloittaa sitä.
Tilaa lehti
Liity jäseneksi
Ilmoita verkossa ja lehdessä
Katso tapahtumat
Tilaa uutiskirje
Flowexperts
Volare tuotepäällikkö 9.8-21.8.22
ETS hankintaopas

Koko elintarvike-alan ammatti- ja tiedelehti

Käyntiosoite: Pasilankatu 2, Helsinki
Postiosoite: PL 115, 00241 Helsinki

  • Yhteystiedot
  • Mediatiedot

Yhdistää elintarvikealan ammattilaiset

  • Rekisteriseloste
  • Copyright