PRO-voittajat on palkittu

PRO-palkinnot ojennettiin keskiviikkona 1. syyskuuta ammattikeittiö- ja ravintola-alan kirkkaimmille tähdille. Finlandia-ravintolan koronakuplassa järjestetyn illallisen päätavoitteena oli juhlia ammattitaitoa. Tutustu 16 sarjavoittajaan!

Ravintolasektorista 93 prosenttia pitää digitaalisuutta tärkeänä menestystekijänä – suurimmalla osalla edellytykset monikanavaiselle liiketoiminnalle edelleen kehitysasteella

Haaga-Helian toteuttamassa tuoreessa valtakunnallisessa kyselytutkimuksessa* ilmenee, että ravintolasektori pitää yksimielisesti digitaalisia valmiuksia tärkeinä liiketoiminnan menestyksen näkökulmasta. Tutkimus nostaa esiin myös selkeitä kehityskohtia toimialan valmiuksissa vastata muuttuneen markkinan tarpeisiin. Vain joka neljännellä ravintolasektorin toimijoista on ruoan nouto- ja toimitusmyynnin mahdollistava verkkokauppa, vaikka kysyntä ravintola-annosten verkko- ja mobiiliostamiselle on kasvanut dramaattisesti. Lisäksi monikanavaista liiketoimintaympäristöä tukeva IT-arkkitehtuuri, kuten eri myyntikanavat yhdistävä kassajärjestelmä, uupui suurimmalta osalta alan toimijoita. Ravintolasektoria valtakunnallisesti edustava kyselytutkimus toteutettiin Solteq Oyj:n toimeksiannosta huhtikuussa 2021.