Ravintolasektorista 93 prosenttia pitää digitaalisuutta tärkeänä menestystekijänä – suurimmalla osalla edellytykset monikanavaiselle liiketoiminnalle edelleen kehitysasteella

Haaga-Helian toteuttamassa tuoreessa valtakunnallisessa kyselytutkimuksessa* ilmenee, että ravintolasektori pitää yksimielisesti digitaalisia valmiuksia tärkeinä liiketoiminnan menestyksen näkökulmasta. Tutkimus nostaa esiin myös selkeitä kehityskohtia toimialan valmiuksissa vastata muuttuneen markkinan tarpeisiin. Vain joka neljännellä ravintolasektorin toimijoista on ruoan nouto- ja toimitusmyynnin mahdollistava verkkokauppa, vaikka kysyntä ravintola-annosten verkko- ja mobiiliostamiselle on kasvanut dramaattisesti. Lisäksi monikanavaista liiketoimintaympäristöä tukeva IT-arkkitehtuuri, kuten eri myyntikanavat yhdistävä kassajärjestelmä, uupui suurimmalta osalta alan toimijoita. Ravintolasektoria valtakunnallisesti edustava kyselytutkimus toteutettiin Solteq Oyj:n toimeksiannosta huhtikuussa 2021.

ISS Palvelut avaa ravintolalounaansa keskimääräisen hiilijalanjäljen muodostumisen – yhtiön tavoitteena edetä kohti hiilineutraaliutta

ISS Palvelut on toteuttanut Clonet Oy:n kanssa palveluidensa hiilijalanjälkilaskennan hyödyntämällä hiilijalanjälkilaskuria, joka mahdollistaa päästökehityksen seuraamisen ja erilaisten skenaarioiden mallintamisen. Nyt ISS avaa ravintoloidensa keskimääräisen lounaan hiilijalanjäljen muodostumisen. Seuraava askel on tuoda ateriakohtaiset päästöt näkyviksi lounasravintoloissa.

Kumppanisisältö: VIP – Val Venosta Osuuskunta

VIP – Luomuomenoiden tuotannon Euroopan mestari

VIP, Val Venosta Osuuskunta, on Euroopan johtava luomuomenoiden tuottaja ja jalostaja. Mutta mikä tekee erityisen tästä etelä-tirolilaisesta omenantuotantoalueesta ja miksi VIP:stä on tullut yksi luomuomena-alan johtajista? Kaikki perustuu perinteikkääseen ja innovatiiviseen omenanviljelyalueeseen.Lue lisää