Ammattikeittiöt

Uusi aineisto avaa 1 200 raaka-aineen hiilijalanjälkitiedot vapaaseen käyttöön

Ravintola-alalla on merkittävä mahdollisuus edistää kestävää ruoan kulutusta tarjoamalla ympäristöystävällisiä ateriavaihtoehtoja ja ohjaamalla kuluttajien valintoja. Luonnonvarakeskus (Luke) on tuottanut avoimen ilmastovaikutusaineiston, joka sisältää yli 1 200 raaka-aineen hiilijalanjälkitiedot. Ravintoloiden ilmastotyötä tukeva aineisto on avoimesti saatavilla.

Hävikkiruokakokeilu laajenee pääkaupunkiseudulla

Pääkaupunkiseudulla alkoi maaliskuussa uudenlainen kokeilu, jossa Sodexo lahjoittaa oppilaitosten lounailta ylijäänyttä ruokaa ruoka-apuun. Kokeilu laajenee syksyllä uusiin toimipisteisiin ja on innoittanut mukaan Helsingin ja Vantaan kaupunkien lisäksi nyt myös Espoon.

Suomen maistuvin kouluruokalasagne tulee Juuasta

Vuoden parhaan kouluruoan tittelistä kisasi tällä kertaa peräti kymmenkunta joukkuetta. Tuomaristona olivat osallistujakoulujen oppilaat. Järjestyksessään kuudennen valtakunnallisen Kouluruokakilpailun voitti Poikolan pinkit pimut (Poikolan koulu, Juuka). Joukkueen kokoonpano on Sini Solehmainen, Heidi Ovaskainen, Jonna Kekäläinen ja Valentina Moiseeva.Kouluruokakilpailun tavoitteena on tuottaa vastuullisia, lapsille maistuvia ja samalla ravintovaatimukset täyttäviä reseptejä sekä nostaa kouluruoan ja sen tekijöiden arvostusta. Uudet reseptit annetaan kaikkien suomalaisten koulujen käyttöön.