Sodexon ravintoloissa on jo pitkään tehty määrätietoista työtä ruokahävikin vähentämiseksi. Jatkossa ruokalistoihin merkitään lounasvaihtoehdot, joiden synnyttämä ympäristökuorma on kaikkein pienin.
Mikkelin kaupungin ruoka- ja puhtauspalvelut tarjoaa asiakkailleen rehtiä, suoraselkeistä ja juurevaa ruokaa. Hyvä ruoka tuottaa iloa, ja sen Mikkeli osaa! Tuomariston vakuutti etenkin se, miten Mikkelin ruoka-ammattilaiset ottavat erinomaisesti huomioon alueelliset erikoisuudet ja kotimaisen luomun. Kaupunki tekee mm. yhteistyötä alueen yrittäjien kanssa. Yhteistyön tuloksena lähivesien järvikaloja on hyödynnetty ruokainnovaatioiksi, joissa paikallisuus näkyy ja maistuu. Mikkeli on ollut jo kauan aktiivinen toimija ja edelläkävijä julkisissa ruokapalveluissa sekä kehittänyt toimintaansa. Kilpailun järjesti MTK, ja palkinto luovutettiin MTK:n valtuuskunnassa 23.11. Espoossa.
Mikä on suomalaisten mielestä parasta aasialaista ruokaa? Tuoreen tutkimuksen mukaan vastaus on sushi, mutta myös wok- ja curry-ruoat ovat lähellä sydäntämme. Aasian ruokakulttuureista suosikkejamme ovat Kiina, Japani ja Intia. Tutkimus teetettiin osana ravintolaketju Hanko Sushin uudistustyötä, joka muuttaa ravintoloiden nimen Hanko Aasiaksi ja nostaa menulle klassikkoannoksia Aasian tunnetuista uokakulttuureista.
Vuoden Kokki 2022 -kilpailun on voittanut Jonathan Slotte (ravintola Palace, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2022 -kilpailun Joonas Heino (ravintola Peloton Cycling Eatery, Helsinki). Ruoanlaiton ja salipuolen ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut järjestettiin tänä viikonloppuna käynnissä olevilla Viini & Ruoka -messuilla Helsingin Messukeskuksessa.
Alle 27-vuotiaiden kokkien maailmanmestaruus kilpailut käytiin viime viikonloppuna Meksikossa. Kilpailuun otti osaa 17 nuorta oman maansa parasta kokkia ympäri maailmaa. Suomen vuoden nuori kokki Otto Hietamies menestyi kilpailussa tullen hienosti kakkoseksi.
Ammattikeittiöiden Luomu SM 2022 -kilpailun voittoon kirivät Palvelukeskus Helsinki, kuopiolainen Musta Lammas ja porvoolainen Zum Beispiel. Voittajat nostivat luomun käyttöastettaan noin kuudella prosenttiyksiköllä.
Seafood chef 2022 -kilpailu käytiin tänään Gastro Helsinki -messuilla. Voittajaksi kruunattiin turkulaisen Smör-ravintolan vuoromestari Ville Neulanen. Kilpailun yhteydessä jaettiin myös parhaan…