Jaakko Kolmosen 5 000 euron palkinnot ravintolayrittäjä Marjo Niiraselle, Heikki Penttilälle sekä Vääksyn Myllylle

Jaakko Kolmosen ruokakulttuuripalkinnot on myönnetty. Palkinnot ovat arvoltaan 5000 euroa. Palkinnon saivat ilomantsilaisen Ravintola Parppeinpirtin yrittäjä Marjo Niiranen karjalaisten ruokaperinteiden ja ruokakulttuurin eteen tekemästä työstään, aitoolaisen Penttilän tilan isäntä Heikki Penttilä tunnustuksena kotimaisten raaka-aineiden ja perinneruokien tunnettuuden lisäämisestä sekä lähiviljan jalostaja, paikallismylly Vääksyn Mylly.

Juurevaa ruokaa läheltä – Mikkelin kaupungin ruoka- ja puhtauspalvelut voitti Hyvä kotimainen ateria -ruokakilpailun

Mikkelin kaupungin ruoka- ja puhtauspalvelut tarjoaa asiakkailleen rehtiä, suoraselkeistä ja juurevaa ruokaa. Hyvä ruoka tuottaa iloa, ja sen Mikkeli osaa! Tuomariston vakuutti etenkin se, miten Mikkelin ruoka-ammattilaiset ottavat erinomaisesti huomioon alueelliset erikoisuudet ja kotimaisen luomun. Kaupunki tekee mm. yhteistyötä alueen yrittäjien kanssa. Yhteistyön tuloksena lähivesien järvikaloja on hyödynnetty ruokainnovaatioiksi, joissa paikallisuus näkyy ja maistuu. Mikkeli on ollut jo kauan aktiivinen toimija ja edelläkävijä julkisissa ruokapalveluissa sekä kehittänyt toimintaansa. Kilpailun järjesti MTK, ja palkinto luovutettiin MTK:n valtuuskunnassa 23.11. Espoossa.

Tutkimus: Suomalaiset listasivat suosikkiruokansa aasialaisesta keittiöstä – makujen kirjo yllätti

Mikä on suomalaisten mielestä parasta aasialaista ruokaa? Tuoreen tutkimuksen mukaan vastaus on sushi, mutta myös wok- ja curry-ruoat ovat lähellä sydäntämme. Aasian ruokakulttuureista suosikkejamme ovat Kiina, Japani ja Intia. Tutkimus teetettiin osana ravintolaketju Hanko Sushin uudistustyötä, joka muuttaa ravintoloiden nimen Hanko Aasiaksi ja nostaa menulle klassikkoannoksia Aasian tunnetuista uokakulttuureista.