Ammattikeittiöt

Uusi aineisto avaa 1 200 raaka-aineen hiilijalanjälkitiedot vapaaseen käyttöön

Ravintola-alalla on merkittävä mahdollisuus edistää kestävää ruoan kulutusta tarjoamalla ympäristöystävällisiä ateriavaihtoehtoja ja ohjaamalla kuluttajien valintoja. Luonnonvarakeskus (Luke) on tuottanut avoimen ilmastovaikutusaineiston, joka sisältää yli 1 200 raaka-aineen hiilijalanjälkitiedot. Ravintoloiden ilmastotyötä tukeva aineisto on avoimesti saatavilla.

Hävikkiruokakokeilu laajenee pääkaupunkiseudulla

Pääkaupunkiseudulla alkoi maaliskuussa uudenlainen kokeilu, jossa Sodexo lahjoittaa oppilaitosten lounailta ylijäänyttä ruokaa ruoka-apuun. Kokeilu laajenee syksyllä uusiin toimipisteisiin ja on innoittanut mukaan Helsingin ja Vantaan kaupunkien lisäksi nyt myös Espoon.