Lihateollisuus

Liha-alan koulutus murroksessa  

Julkinen ruokakeskustelu kyseenalaistaa lihan syömistä sekä ilmasto- että eläintensuojelusyistä. Vaikka keskustelu on ollut vilkastakin, lihan kulutukseen sillä ei ole ollut suurta vaikutusta. Se on tilastojen mukaan pysynyt ennallaan ja valkoisen lihan osuus kulutuksesta on noussut. Liha-alan kiinnostavuuteen opiskelu- ja työpaikana se kuitenkin on vaikuttanut.

Ainutlaatuinen juusto kypsyi luomukisan voittajaksi

Luomuliitto ry on palkinnut Vuoden Luomutuote -kilpailun kuluttajatuotesarjassa lajissaan ainoan, kotimaisen luomusinihomejuuston Saloniemen juustolasta. Ammattikeittiötuotteiden sarjassa palkinnon vei Tammisen savusaunapalvikuutio. Palkinnot julkistettiin Luomuelintarvikepäivässä Helsingissä 27. syyskuuta.