Atria aloittaa kanan viennin Etelä-Koreaan

Atria on saanut siipikarjan vientiluvan Etelä-Koreaan. Näin vuonna 2016 alkanut vientilupaprosessi päättyy ja vienti alkaa helmikuussa. Atria aloittaa viennin kanan jalkaosilla, jotka ovat Etelä-Koreassa kysytyimpiä kanatuotteita.

Kariniemen kotitilojen arkea avataan uudella virtuaalitilalla

Uuden Kariniemen virtuaalitilan kautta pääsee tutustumaan Kariniemen kotitilojen arkeen ja vastuullisuustyöhön. Virtuaalitilalla voi tutustua muun muassa siihen, mitä kananpojat syövät, miten tilojen hiilijalanjälkeä mitataan ja miten kanaloita lämmitetään. Kariniemen virtuaalitila on esimerkki HKScanin tavoitteesta hyödyntää digitaalisuutta ja olla lähellä kuluttajia. Lisätyn todellisuuden teknologiaa hyödyntävälle Kariniemen virtuaalitilalle pääsee osoitteesta ar.kariniemen.fi.

Maailman paras pihvi 2021 atrialaiselta tilalta Karvialta

Atrian suomalainen nurminaudan ulkofileepihvi kruunattiin maailman parhaaksi pihviksi arvostetussa World Steak Challenge -kilpailussa Dublinissa. Atrian tanskalainen yhteistyökumppani JN Meat International osallistui kilpailuun suomalaisella naudanlihalla ja voitti maailman parhaan pihvin tittelin komeasti jo kolmannen perättäisen kerran. Voitto tuli kaiken kaikkiaan yli 400 erilaisen pihvin ja 23 kilpailijamaan joukosta.
TiedotteetAtria

Hiilijalanjälki kaikissa Atrian kanatuotteiden pakkauksissa

Atria on vastuullisuuden edelläkävijänä alallaan laajentanut kanatuotteidensa hiilijalanjäljen laskentaa asteittain. Nyt kaikkiin Atria tuotemerkin kanatuotteiden pakkauksiin on lisätty tuotteen hiilijalanjäljestä kertova merkintä. Merkintä pakkauksessa kertoo tuotteen koko tuotantoketjun ilmastovaikutuksen hiilidioksidiekvivalenteiksi muutettuna. Hiilijalanjälki on laskettu ja ilmoitetaan pakkauksessa tuotenimikekohtaisesti (kg CO2e / tuote).

Mitä Suomessa syötiin vuonna 2020?

Suomalaiset kuluttivat viime vuonna keskimäärin 144 kiloa nestemäisiä maitotuotteita, 79 kiloa lihaa, 81 kiloa viljaa, 12 kiloa kananmunia, 15 kiloa kalaa, 65 kiloa hedelmiä ja 64 kiloa vihanneksia. Tiedot ilmenevät Luonnonvarakeskuksen (Luke) ravintotaseen ennakkotiedoista. Taseen luvut kuvaavat enemmänkin kulutukseen tarjolla ollutta määrää kuin toteutunutta kulutusta, koska muun muassa hävikin määrää ei ole saatavissa elintarvikeketjun kaikista vaiheista.

Maailmalla palkittu ainutlaatuinen suomalainen innovaatio HK Rypsiporsas® täyttää 10 vuotta

Helmikuussa 2011 HKScan toi markkinoille täysin uudenlaisen innovatiivisen tuotteen – HK Rypsiporsas® -lihan. Se vastasi jo silloin kuluttajien muuttuneisiin odotuksiin maukkaammasta, mureammasta ja rasvakoostumukseltaan pehmeämmästä porsaanlihasta. HK Rypsiporsas® -lihan salaisuus on porsaiden ruokavalioon sisältyvät pehmeät rasvat, jotka ovat peräisin suomalaisesta rypsistä. HK Rypsiporsas® -konseptissa rehun proteiinilähteenä on kotimaisen viljan lisäksi kotimainen rypsi, härkäpapu ja herne. HK Rypsiporsaiden rehussa ei ole soijaa.