Kierrätyslannoitteiden saatavuuden ja käytön lisääminen on huoltovarmuuskysymys

Kierrätyslannoitteiden saatavuuden ja käytön lisääminen on tärkeä huoltovarmuuskysymys. Äkillisesti muuttuneessa maailmantilanteessa on ollut vaikeaa olla huomaamatta fossiilisten lannoitteiden suurta hinnanvaihtelua ja saatavuuden vaikeutumista. Elintarvikehuollon perustana on toimintavarma alkutuotanto, johon fossiilisten lannoitteiden markkinamuutokset ovat kovasti vaikuttaneet.

Materiaalipaketti ruoasta käytävän keskustelun tueksi

Keskustelu ruoan alkutuottajien asemasta sekä tuottojen ja kohonneiden kustannusten jakautumisesta elintarvikeketjussa on kuluneen vuoden aikana kiihtynyt ja kärjistynyt. Vuoden päätteeksi kauppa on valmistellut Kaupan näkökulmia ruokakeskusteluun -aineiston kertoakseen vahvemmin näkemyksensä, avatakseen tilannetta markkinoilla ja tarjotakseen faktoja paikoin värittyneeseenkin keskusteluun.

Mitä korona opetti huoltovarmuudesta

Koronapandemia, maatalous- ja elintarviketuotannon kustannusten voimakas nousu ja Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan ovat eri mittakaavaisia kriisejä, jotka vaikuttavat suomalaiseen elintarviketuotantoon. Kriiseissä tai niiden uhatessa saatamme ottaa käyttöön toisenlaisia työtapoja, joilla selviämme haastavan tilanteen yli. Mitä opimme korona-aikana ruokaketjua kohdanneista haasteista?

Vaasan investoi kotimaiseen kauraan, Vantaalle uusi kauraleipälinjasto

Kauran suosio sen kaikissa muodoissaan on kasvanut myös superfoodiksi kutsutun viljan positiivisten vaikutusten ansiosta. Vastatakseen kauraleivän kasvaneeseen kysyntään, avasi leipomoyhtiö Vaasan uuden vaalean palaleivän linjaston Vantaalle. Uudelta Viljatar-linjastolta valmistuu suomalaisten kestosuosikit Vaasan Kauratyynyt ja Vaasan Täysjyvä Kauratyynyt. Uusi linjasto on samalla merkittävä investointi kotimaiseen kauraleipään, huoltovarmuuteen ja leipätuotannon ympäristöystävällisyyteen.