Huoltovarmuus

Elintarvikkeet ja vesiniukkuuden arviointi 

Suurin osa maailman kulutetusta makeasta vedestä käytetään ruokaketjussa. Elintarvikkeiden vaikutusta veden niukkuuteen on mahdollista arvioida elinkaariarvioinnin menetelmin. Elintarvikkeiden vesiniukkuusjalanjäljissä merkittävimmät tekijät ovat kasteluveden käyttö ja tuotantoalueet.

Huoltovarmuuskeskus käynnistää uuden Ruoka ja vesi 2030 -ohjelman

Huoltovarmuuskeskus (HVK) on päivittänyt ohjelmakokonaisuuttaan vastaamaan paremmin HVK:n strategian 2024–2027 painopisteisiin. HVK:n hallitus on päättänyt uuden Ruoka ja vesi 2030 -ohjelman käynnistämisestä. Samalla Alue 2030 -ohjelma päättyy. Energiaan, logistiikkaan ja digitaaliseen turvallisuuteen keskittyvät ohjelmat jatkuvat HVK:n strategian mukaisiksi päivitettyinä.