Komissio on hyväksynyt Yläsavolainen muurinpohjalettu -nimen rekisteröinnin. Suojatun maantieteellisen merkinnän (SMM) hakijana on ProAgria Itä-Suomi ry/Itä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset. Yläsavolaisen…
Jokakeväinen siipikarjan ja muiden kesylintujen ulkonapitokielto tulee voimaan torstaina 8. helmikuuta. Toukokuun loppuun kestävän suojaustoimen tarkoituksena on estää lintuinfluenssatartunnat luonnonvaraisista linnuista siipikarjaan ja muihin kotieläiminä pidettäviin lintuihin.
Valtion ravitsemusneuvottelukunnan uudet kansalliset ravitsemussuositukset ohjaavat kohti kasvipainotteisempia ruokavalioita sekä terveys- että ympäristösyistä. Suositeltava ruokavalio on monipuolinen, vaihteleva, kohtuullinen ja…
Ruokavirasto päätyi yhteensä 73 henkilön vähentämiseen toimintaan ja talouteen kohdistuvien säästöjen seurauksena. Eläköitymisten ja muista syistä pois lähtemisten jälkeen irtisanottujen…
Ruokaketjun hankehaku on avoinna 16.9.–21.10.2024. Ruokaketjun kehittämishankkeisiin myönnettävää avustusta voivat hakea järjestöt, yhdistykset, yritykset ja muut yhteisöt sekä korkeakoulut. Ruokaketjun…
Ruokavirasto on päivittänyt kalan turvallisen käytön suositusta EU-kalat IV-tutkimushankkeen tulosten perusteella. Päivitetyissä suosituksissa annetaan aiempaa enemmän kalalajikohtaisia poikkeuksia alle kouluikäisille…
Mikäli Suomen kansallisesta salmonellavalvontaohjelmasta luovuttaisiin, salmonellan esiintyvyys sianlihan tuotantoketjussa lisääntyisi ja ihmisten sairaustapausten määrä moninkertaistuisi nykyisestä. Samalla koko sianlihan tuotantoketju ja salmonellaseuranta pitäisi organisoida uudelleen lainsäädännön edellyttämän elintarviketurvallisuuden varmistamiseksi. Tulokset käyvät ilmi Ruokaviraston riskinarvioinnin yksikön selvityksestä, jossa arvioitiin sikojen kansallisen salmonellavalvontaohjelman kansanterveys- ja kustannusvaikutuksia.
Ravintolisistä on tarkoitus tehdä entistä turvallisempia Euroopassa. Euroopan elintarviketurvallisuusvirastojen johtajat ovat yksimielisesti hyväksyneet luettelon aineista, joiden käyttö ravintolisissä halutaan kieltää tai rajoittaa EU:ssa.
Ruokaviraston viranomaisvalvonnan ja -tutkimusten tulosten mukaan elintarvikevalvonta toimii Suomessa ja elintarviketurvallisuus on yleisesti hyvällä tasolla. Vuonna 2023 Elintarvikevalvonnan tarkastusmäärät jatkoivat…
Ruokaviraston yhteistoimintaneuvottelut viraston talouden tasapainottamiseksi ovat päättyneet. Talouden ja toiminnan sopeuttamistavoitteen saavuttamiseksi Ruokavirasto joutuu irtisanomaan 93 henkilön palvelussuhteen. Irtisanomiset aiotaan…
Evästeiden hallinnointi
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Asetukset
Tekninen tallennus tai pääsy on tarpeen laillisessa tarkoituksessa sellaisten asetusten tallentamiseen, joita tilaaja tai käyttäjä ei ole pyytänyt.
Tilastot
Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan tilastollisiin tarkoituksiin.Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan anonyymeihin tilastollisiin tarkoituksiin. Ilman haastetta, Internet-palveluntarjoajasi vapaaehtoista suostumusta tai kolmannen osapuolen lisätietueita pelkästään tähän tarkoitukseen tallennettuja tai haettuja tietoja ei yleensä voida käyttää tunnistamaan sinua.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.