Mikäli Suomen kansallisesta salmonellavalvontaohjelmasta luovuttaisiin, salmonellan esiintyvyys sianlihan tuotantoketjussa lisääntyisi ja ihmisten sairaustapausten määrä moninkertaistuisi nykyisestä. Samalla koko sianlihan tuotantoketju ja salmonellaseuranta pitäisi organisoida uudelleen lainsäädännön edellyttämän elintarviketurvallisuuden varmistamiseksi. Tulokset käyvät ilmi Ruokaviraston riskinarvioinnin yksikön selvityksestä, jossa arvioitiin sikojen kansallisen salmonellavalvontaohjelman kansanterveys- ja kustannusvaikutuksia.
Ravintolisistä on tarkoitus tehdä entistä turvallisempia Euroopassa. Euroopan elintarviketurvallisuusvirastojen johtajat ovat yksimielisesti hyväksyneet luettelon aineista, joiden käyttö ravintolisissä halutaan kieltää tai rajoittaa EU:ssa.
Ruokaviraston viranomaisvalvonnan ja -tutkimusten tulosten mukaan elintarvikevalvonta toimii Suomessa ja elintarviketurvallisuus on yleisesti hyvällä tasolla. Vuonna 2023 Elintarvikevalvonnan tarkastusmäärät jatkoivat…
Ruokaviraston yhteistoimintaneuvottelut viraston talouden tasapainottamiseksi ovat päättyneet. Talouden ja toiminnan sopeuttamistavoitteen saavuttamiseksi Ruokavirasto joutuu irtisanomaan 93 henkilön palvelussuhteen. Irtisanomiset aiotaan…
Ruokaviraston uusi Fineli-raportti aloittaa julkaisusarjan, jossa julkaistaan vuosittain uusia koostumustuloksia Suomessa syötävistä elintarvikkeista. Fineli on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämä…
Ruokaviraston keräämien tietojen mukaan Suomessa vedettiin elintarvikkeita pois markkinoilta 250 kertaa vuonna 2023. Takaisinvetojen kokonaismäärä väheni jo toista vuotta peräkkäin. Yleisimpiä takaisinvetoja…
Kotimaisen valmistajan meetvursteista aiemmin todetut hepatiitti E-virukset ovat samankaltaisia kuin suurella osalla vuoden 2024 hepatiitti E-epidemiassa sairastuneilla henkilöillä. Samankaltaisuus todettiin…
Uusimpien tutkimusten mukaan suomalaisten luomukananmunien PFAS-pitoisuudet ovat merkittävästi laskeneet kanojen ruokintaan tehtyjen muutosten myötä. Kaikki tutkitut luomukananmunanäytteet olivat määräystenmukaisia. Ruokaviraston…
Ruokaviraston ja THL:n elintarvike- ja vesivälitteiset epidemiat Suomessa -raportin mukaan vuosina 2020-2022 elintarvikkeiden välityksellä sairastui 2 543, talousveden välityksellä 58…
Millä perusteella elintarvikkeen voi väittää olevan superfood tai vahvistavan vastustuskykyä? Voiko elintarvikkeiden markkinoinnissa käyttää sanoja ayurveda, keto, FODMAP? Näihin ja…
Evästeiden hallinnointi
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Asetukset
Tekninen tallennus tai pääsy on tarpeen laillisessa tarkoituksessa sellaisten asetusten tallentamiseen, joita tilaaja tai käyttäjä ei ole pyytänyt.
Tilastot
Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan tilastollisiin tarkoituksiin.Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan anonyymeihin tilastollisiin tarkoituksiin. Ilman haastetta, Internet-palveluntarjoajasi vapaaehtoista suostumusta tai kolmannen osapuolen lisätietueita pelkästään tähän tarkoitukseen tallennettuja tai haettuja tietoja ei yleensä voida käyttää tunnistamaan sinua.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.