Ruokatuotteiden ympäristöjalanjälkien yhdenmukaistamisessa otetaan nyt iso harppaus. Luonnonvarakeskuksen (Luke) johtamana käynnistyvään Elintarvikkeiden ruokajärjestelmän elinkaariarviointimetodologian kehittäminen ja harmonisointi (LCA Foodprint Harmon)…
Ruuantuotantoketjussa ja kotitalouksissa jää koko ajan hyödyntämättä isot määrät alun perin syömäkelpoista ruokaa. Hävikki aiotaan saada kuriin seurantajärjestelmällä ja tiekartalla.
Kotimaisen kasvihuonetuotannon ilmastovaikutus on pienentynyt 56 prosenttia vuodesta 2004 vuoteen 2017. Ilmastovaikutusta voisi vielä pienentää 84 prosenttia, jos loput turpeet…
Suomalaiskauppojen hiilijalanjälkilaskurit ovat kuluttajille hyvä kädenojennus tarkastella omia ruokavalintojaan. Jatkossa tutkijat kaipaavat hiilijalanjäljen rinnalle muita ympäristöjalanjälkiä sekä kotimaisten tuotteiden ja…