Siirry sisältöön
Kehittyvä Elintarvike

Elintarviketieteiden Seuran ammatti- ja tiedelehti

  • Artikkelit
    • Teemajutut
      • Ravitsemus & Terveys
      • Talous & Liiketoiminta
      • Tiede & Tutkimus
      • Analytiikka & Valvonta
      • Hygienia, Laadunhallinta & Tuoteturvallisuus
      • Koneet & Laitteet
      • Digitalisaatio & Robotiikka
      • Lainsäädäntö
      • Logistiikka & Energiatehokkuus
      • Valmistus- ja lisäaineet & Tuotekehitys
      • Vastuullisuus & Kiertotalous
      • Pakkaukset & Materiaalitehokkuus
      • Koulutus, Konsultointi & Rekrytointi
      • Vienti & Tuonti
    • Toimialat
      • Juomateollisuus
      • Leipomoteollisuus
      • Kalateollisuus
      • Lihateollisuus
      • Makeisteollisuus
      • Maitoteollisuus
      • Valmisruokateollisuus
      • Ammattikeittiöt
      • Alkutuotanto
    • Uutisia
      • Nimityksiä
      • Tunnustuksia
      • Pääkirjoitus
      • Puheenvuoro
      • Kolumni
      • Henkilökuva
      • Pakina
      • Maailma mausteilla
      • Tiedotteet
    • Kumppanisisällöt
      • Kaupalliset artikkelit
      • Kannattajajäsenten esittelyt
      • Uunituore
  • Lehtiarkisto
  • Tapahtumakalenteri
  • Hankintaopas
  • Mediatiedot
  • Yhteystiedot
    • Laskutustiedot
    • Hallitus
  • Elintarviketieteiden Seura
  • Jaostot
    • Aistinvaraisen tutkimuksen jaosto
    • Elintarvikealan talous- ja markkinajaosto
    • Elintarvike-analytiikan jaosto
    • Elintarviketurvallisuusjaosto
    • Itä- ja Pohjois-Suomen jaosto
    • Pohjanmaan jaosto
    • Prosessitekninen jaosto
    • Turun Elintarviketutkijain Seura
    • Vilja-alan jaosto
  • Jäsenille
  • Kannattajajäsenet
    • Kannattajajäsenten esittelyt
Uutisia25.2.2021Juha-Matti Katajajuuri

Yhteistyöllä kohti harmonisoitua ympäristöjalanjälkilaskentaa ja -viestintää

Ruokatuotteiden ympäristöjalanjälkien yhdenmukaistamisessa otetaan nyt iso harppaus. Luonnonvarakeskuksen (Luke) johtamana käynnistyvään Elintarvikkeiden ruokajärjestelmän elinkaariarviointimetodologian kehittäminen ja harmonisointi (LCA Foodprint Harmon)…
Vastuullisuus & Kiertotalous29.4.2021Juha-Matti KatajajuuriMarjatta VahvaselkäHanna HartikainenInkeri RiipiKirsi Silvennoinen

Kuusi keihäänkärkeä ohjaa Suomea ruokahävikin vähentämiseen

Ruuantuotantoketjussa ja kotitalouksissa jää koko ajan hyödyntämättä isot määrät alun perin syömäkelpoista ruokaa. Hävikki aiotaan saada kuriin seurantajärjestelmällä ja tiekartalla.
Pakkaukset & Materiaalitehokkuus27.2.2020Frans SilveniusJuha-Matti Katajajuuri

Kotimaisen kasvihuonetuotannon hiilijalanjälki puolittui vuosikymmenessä

Kotimaisen kasvihuonetuotannon ilmastovaikutus on pienentynyt 56 prosenttia vuodesta 2004 vuoteen 2017. Ilmastovaikutusta voisi vielä pienentää 84 prosenttia, jos loput turpeet…
Vastuullisuus & Kiertotalous27.2.2020Hanna HartikainenInkeri RiipiKirsi SilvennoinenJuha-Matti Katajajuuri

Elintarvikejätteen ja ruokahävikin seurantajärjestelmä ja tiekartta rakenteilla

Suomessa on seurattu ruokahävikkiä tähän asti vapaaehtoisesti, mutta vuodesta 2020 lähtien siirrytään EU-vaatimusten mukaiseen seurantaan.
Vastuullisuus & Kiertotalous27.2.2020Juha-Matti KatajajuuriHanna Hartikainen

Ruokaostosten hiilijalanjälkilaskurit kauppojen kädenojennus kuluttajille

Suomalaiskauppojen hiilijalanjälkilaskurit ovat kuluttajille hyvä kädenojennus tarkastella omia ruokavalintojaan. Jatkossa tutkijat kaipaavat hiilijalanjäljen rinnalle muita ympäristöjalanjälkiä sekä kotimaisten tuotteiden ja…
Pakkaukset & Materiaalitehokkuus26.4.2018Juha-Matti KatajajuuriInkeri RiipiSanna Hietala

Ruokahävikkiä voidaan vähentää muuttamalla lainsäädäntöä

Suomalaisessa ruokaketjussa muodostuu ruokahävikkiä noin 400−500 miljoonaa kiloa vuodessa.
Tilaa lehti
Liity jäseneksi
Ilmoita verkossa ja lehdessä
Katso tapahtumat
Tilaa uutiskirje
Caldic
ETS hankintaopas

Koko elintarvike-alan ammatti- ja tiedelehti

Käyntiosoite: Pasilankatu 2, Helsinki
Postiosoite: PL 115, 00241 Helsinki

  • Yhteystiedot
  • Mediatiedot

Yhdistää elintarvikealan ammattilaiset

  • Rekisteriseloste
  • Copyright