Viitasaaren ja Pihtiputaan ruokapalvelu toimittaa keskustassa asuville vanhuksille kolme lämmintä ateriaa päivässä vuoden jokaisena päivänä ainoana kunnallisena ruokapalveluna Suomessa. Viitasaaren…
Suomeen on kehitteillä laatujärjestelmä kierrätyslannoitteille. Laaturavinne-hankkeen (LARA) aikana viisi yritystä on jo hakenut Laatulannoite-merkkiä kymmenelle kierrätyslannoitetuotteelleen. Laatujärjestelmään hakeutuminen on vapaaehtoista,…
Ruokahävikin määrä on pitkälle valinta: elintarvikeyritysten ja kauppojen välistä prosessia voidaan halutessa muokata niin, että ylijäämää ei juuri synny, väitöskirjatutkija…
Kestävyyshaasteet ovat monimutkaisia ja toisiinsa linkittyneitä. Sustainability Science -päivillä toukokuussa puhuttivat muun muassa kulutus ja uudet tuotteet.
Suomalaisessa kalassa piilee käyttämättömiä mahdollisuuksia. Esimerkiksi silakassa ja särjessä on järkeä: ne ovat ekologinen ja terveellinen ravintovalinta, ja kotimaista massaa…
Seinäjoen ammattikorkeakoululla (SeAMK) huhkittiin keväällä, kun muun muassa bio- ja elintarviketekniikan opiskelijat olivat valmistumista vailla. Alalta insinööriksi tuolloin valmistunut Veera…