Valmisruuan kysyntä ja hyväksyttävyys kasvavat

Valmisruokavalikoima laajeni koronapandemian myötä ja raivasi tietä tämän päivän monipuoliselle tarjonnalle.

Viime vuosina valmisruokateollisuus on kehittynyt ja valikoima laajentunut huomattavasti. Nyt Atrian valmisruokaliiketoiminnan johtajan Tuomas Kujalan mukaan pinnalla on raaka-aineiden monipuolisuus. Atrian kuluttajatutkimusten mukaan viimeisen kahden vuoden aikana suhtautuminen lihaan on kääntynyt taas positiiviseksi.   

Snellmanin Kokkikartano Oy:n tuoteryhmä- ja brändipäällikkö Sanna Heikfolk kertoo, että Kokkikartano on viime aikoina lisännyt paljon kasvisruokia valmisruokavalikoimiinsa. Saarioisten valmisruokayksikön johtaja Tia Yrjölän mukaan valmisruoan tarjonnassa näkyy markkinan pirstaloitumisen myötä lisääntynyt monipuolisuus. 

–   Tutut ja nostalgiset klassikkomaut puhuttelevat lapsiperheiden arjessa, samanaikaisesti elämyksellisyys ja hyvinvointi kiinnostavat, kun etsitään omaan lounashetkeen tai välipalaksi sopivaa vaihtoehtoa, kertoo Yrjölä. 

Valmisruokien kysyntä kasvoi koronan myötä 

Korona-aikana ravintola-alan ihmiset tarvitsivat töitä, kuluttajien...

Jäsenenä voit lukea tämänkin artikkelin digilehdestä!

Liity jäseneksi