Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK

Ruoan kotimaisuudesta ei tingitä tiukkoinakaan aikoina – ostoskoriin kirivät nyt kotimaiset oma merkki -tuotteet

Kotimainen ruoka on pitänyt pintansa hintapaineista huolimatta: S-ryhmän myymästä ruoasta yhä noin 80 % on kotimaassa valmistettua. Viime aikoina suosiotaan ovat kasvattaneet etenkin kotimaiset ja hinta-laatu-suhteeltaan houkuttelevat oma merkki -tuotteet. Hitiksi on noussut kymmenen vuotta täyttävä S-ryhmän oma Kotimaista-tuotesarja.

Erikan pakastekeksitaikina on uusi Suomalainen menestysresepti – rakas resepti vuosien takaa tulee nyt kaiken kansan saataville

Loppuun asti jännittävä finaali huipentui kilpailun historian nuorimman finalistin, Erika Poussan, voittoon tiistai-iltana. Voitto löi toisenkin ennätyksen, sillä voittaja on ensimmäistä kertaa makea tuote. Pakasteesta löytyviä Bakerikan keksitaikinamakuja Salted Chocolate Chip ja Peanut Butter Chocolate Chip pääsee kokeilemaan heti keskiviikkona 24.1., kun tuotteita saa S-ryhmän ruokakaupoista kautta maan.

Hinta, helppous ja yksilöllisyys näkyvät ruokaostoksilla – sekaruokavalio on palannut lautasille 

Hinta on tällä hetkellä merkittävin kuluttajakäyttäytymiseen vaikuttava trendi. Suomalaisten ruokaostoissa aiemmin nousussa ollut hyvinvointiajattelu ja osin myös kasvisruokavalion suosiminen ovat vähentyneet. Samalla kasvavat yksilölliset erot: osalle esimerkiksi hyvinvointi tai vastuullisuus ovat määrääviä tekijöitä ruokaostoksilla. Kun katsotaan kokonaiskuvaa, ovat suomalaiset palanneet tänä vuonna perinteisen ja helpon arkiruoan äärelle. Sekaruokavalioon kuuluvat olennaisena osana kasvikset, joiden viime vuonna nähty voimakas väheneminen ostoskoreissa on saatu käännettyä.

S-ryhmä ja Starship Technologies aloittavat robokuljetukset seitsemän osuuskaupan alueella

S-ryhmän ruoan verkkokauppa S-kaupat aloittaa päästöttömät pikatoimitukset sähköllä toimivilla kuljetusroboteilla vaiheittain kevään ja kesän aikana. Kumppanina robokuljetuksissa on Starship Technologies, joka on maailman johtava autonomisten kuljetusrobottien kehittäjä ja valmistaja. Nopeat robokuljetukset ovat osa S-ryhmän ruoan verkkokaupan pitkälle tulevaisuuteen katsovaa sekä asiakkaiden toiveisiin perustuvaa kehitystyötä.