Maitoteollisuus

A2-maito ei ole aina paras vaihtoehto maitoherkille

Turun yliopiston elintarviketekniikan tuore tutkimus selvitti vatsaystävällisenä vaihtoehtona markkinoidun A2-maidon ja proteiinipilkotun laktoosittoman maidon vaikutuksia suoliston hyvinvointiin ja tulehdusarvoihin. Tutkimuksen mukaan laktoosi-intolerantikot sietivät proteiinipilkottua laktoositonta maitoa paremmin kuin A2-maitoa, ja laktoosia sietäville molemmat maidot sopivat yhtä hyvin.

Esko-työkalu auttaa Valion maitotiloja vastuullisuusraportoinnissa

Valion maitotilat saavat kevään aikana käyttöönsä uuden vastuullisuuden ESG-raportointia helpottavan Esko-työkalun. Maitotilojen ESG-johtamisen työkalu auttaa tiloja tuottamaan vastuullisuusvaatimusten mukaisen, selkeän ESG-raportin ilman erityisosaamista. Raportti auttaa esimerkiksi asioimaan sujuvasti pankin kanssa rahoitusta haettaessa. Työkalu tukee myös Valion tavoitetta nollata maidontuotannon päästöt vuoteen 2035 mennessä.
TiedotteetValio

Carbo® Ympäristölaskuri edistää kotimaisen maidon ja naudanlihantuotannon päästöjen pienentämistä – yhteinen laskentamalli kattaa lähes 90 % suomalaisista nautatiloista

Valion maitotiloilla vuodesta 2019 käytössä olleen Carbo® Ympäristölaskurin käyttäjäkunta laajenee. Valion lisäksi myös Juustoportin maidontuottajat sekä Atrian, HKFoodsin ja Snellmanin nautatilat voivat nyt selvittää oman tuotantonsa hiilijalanjäljen Carbo® Ympäristölaskurilla. Laajan yhteistyön ansiosta laskenta kattaa jatkossa noin 90 prosenttia suomalaisesta maito- ja lihasektorista ja auttaa maidon- ja lihantuottajia pienentämään toimintansa päästöjä. Laskentamalli on Carbon Trust -organisaation sertifioima.

Jukolan Juuston Aito Cheddar Vintage ja Valio Viola® maustamaton tuorejuusto laktoositon ovat Suomen parhaat juustot 2024

Jukolan Juuston Aito Cheddar Vintage ja Valio Viola® maustamaton tuorejuusto laktoositon on valittu Suomen parhaiksi juustoiksi 2024. Valtakunnallisen laatuarvioinnin järjestivät Suomen Juustonvalmistajain Yhdistys, Suomen Pienjuustolayhdistys ja Juustonvalmistajain säätiö. Kilpailuun osallistui lähes 100 suomalaista juustoa. Juustoja arvioitiin 15 kilpailusarjassa ja sarjojen voittajista valittiin vielä paras kypsytetty juusto ja tuorejuusto.