
Maidon ainesosia fermentoimalla ja täsmäfermentoimalla
Yhdysvalloissa on jo myynnissä useita tuotteita, jotka sisältävät täsmäfermentoinnilla tuotettuja maitoproteiineja. Myös Kanada myönsi juuri myyntiluvan ensimmäiselle solutuotetulle maitoproteiinille.
Ensimmäisenä Yhdysvalloissa täsmäfermentoidut maidon ainesosat on tuonut markkinoille Kaliforniassa perustettu Perfect Day. Sen asiakkaita ovat muun muassa Mars, Nestlé ja Starbucks.
Vuonna 2020 perustettu yhdysvaltalais-australialainen Change Foods rakentaa tuotantolaitosta Abu Dhabiin, jossa aloitetaan täsmäfermentoidun kaseiinin tuotanto vuoden 2025 loppuun mennessä.
Useat startupit maailmalla työskentelevät tuottaakseen lehmän- tai jopa ihmismaidon kaltaisia proteiineja fermentoimalla tai täsmäfermentoimalla. Näiden startuppien tavoitteena on tuottaa maidon proteiinien kaltaisia proteiineja tehokkaasti, lehmänmaidon tuotantoa pienemmillä ympäristövaikutuksilla.
Täsmäfermentoimalla beta-laktoglobuliinia ja laktoferriiniä
Fonterran ja DSM:n perustama Alankomaissa toimiva Vivici valmistaa täsmäfermentoimalla heraproteiini beta-laktoglobuliinia. Yritys työskentelee tällä hetkellä myös laktoferriinin tuotannon parissa. Yritys tähtää tuotteillaan B2B-markkinoille.
Vivicin mainitsee valmistamansa heraproteiinin eduiksi...
Jäsenenä voit lukea tämänkin artikkelin digilehdestä!
Liity jäseneksiSuosittelemme artikkelia

Maitovalistusta Suomessa lähes sata vuotta

Valio aloittaa Hiilineutraali maitotila -pilotin: tavoitteena nollata maidontuotannon hiilijalanjälki pilottitiloilla

Uusista raaka-aineista uuselintarvikkeita

Innovaatiosta ihmisravinnoksi

Pohjoismainen kaura valloittaa maailman kosmetiikkamarkkinoilla
