MaitoteollisuusElina TeerijokiTilaajille

Vielä parempaa maitoa 

Tarvitaan elintarviketurvallisuus- ja laatukulttuurin jatkuvaa ylläpitoa, jotta maidon kaltainen herkkä raaka-aine pysyy huippulaatuisena.

Suomalainen maito on kansainvälisesti vertailtuna hyvälaatuista. Maitohygienialiiton tilaston mukaan vuonna 2023 meijereihin toimitetusta maidosta 97,2 prosenttia oli parhaassa E-luokassa. E-luokan maidossa tulee olla alhaiset solu- ja bakteeripitoisuudet, eikä siinä saa esiintyä mikrobilääke- tai muita vierasainejäämiä. Mikrobilääkelöydökset maidosta ovat satunnaisia yksittäistapauksia. 

Valion elintarviketurvallisuuspäällikkö Tiina Läikkö-Roto kertoo, että jo valmiiksi korkealla tasolla olevan elintarviketurvallisuus- ja laatukulttuurin ylläpito on tekemisen kehittämistä. 

– Toimimme jatkuvan parantamisen periaatteella eli etsimme aktiivisesti niitä kohtia, joissa vielä voi olla parantamisen varaa, Läikkö-Roto selvittää. 

Parhaillaan tiimin työpöydällä ovat esimerkiksi kriisinhallintatyökalujen ja allergeenityökalujen päivitykset sekä muutoksenhallinnan työkalujen kehittäminen. Kevätkaudella ohjelmassa on poikkeamanhallintatyöpaja.  

Asiat, joihin puututaan, eivät aina ole isoja...

Jäsenenä voit lukea tämänkin artikkelin digilehdestä!

Liity jäseneksi