Siirry sisältöön
Kehittyvä Elintarvike

Elintarviketieteiden Seuran ammatti- ja tiedelehti

  • Artikkelit
    • Teemajutut
      • Ravitsemus & Terveys
      • Talous & Liiketoiminta
      • Tiede & Tutkimus
      • Analytiikka & Valvonta
      • Hygienia, Laadunhallinta & Tuoteturvallisuus
      • Koneet & Laitteet
      • Digitalisaatio & Robotiikka
      • Lainsäädäntö
      • Logistiikka & Energiatehokkuus
      • Valmistus- ja lisäaineet & Tuotekehitys
      • Vastuullisuus & Kiertotalous
      • Pakkaukset & Materiaalitehokkuus
      • Koulutus, Konsultointi & Rekrytointi
      • Vienti & Tuonti
    • Toimialat
      • Juomateollisuus
      • Leipomoteollisuus
      • Kalateollisuus
      • Lihateollisuus
      • Makeisteollisuus
      • Maitoteollisuus
      • Valmisruokateollisuus
      • Ammattikeittiöt
      • Alkutuotanto
    • Uutisia
      • Nimityksiä
      • Tunnustuksia
      • Pääkirjoitus
      • Puheenvuoro
      • Kolumni
      • Henkilökuva
      • Pakina
      • Maailma mausteilla
      • Tiedotteet
    • Kumppanisisällöt
      • Kaupalliset artikkelit
      • Kannattajajäsenten esittelyt
      • Uunituore
  • Digilehti
  • Lehtiarkisto
  • Tapahtumakalenteri
  • Hankintaopas
  • Mediatiedot
  • Elintarviketieteiden Seura
  • Jaostot
    • Aistinvaraisen tutkimuksen jaosto
    • Elintarvikealan talous- ja markkinajaosto
    • Elintarvike-analytiikan jaosto
    • Elintarviketurvallisuusjaosto
    • Itä- ja Pohjois-Suomen jaosto
    • Pohjanmaan jaosto
    • Prosessitekninen jaosto
    • Turun Elintarviketutkijain Seura
    • Vilja-alan jaosto
  • Jäsenille
  • Kannattajajäsenet
    • Kannattajajäsenten esittelyt
  • Yhteystiedot
    • Laskutustiedot
    • Hallitus
Tiede & Tutkimus15.11.2022Marjukka KolehmainenAnna Kårlund

Ruuansulatusmallit antavat uutta tietoa

Suolistomalleilla on tutkittu esimerkiksi erilaisten proteiinien pilkkoutumista. Malleja voidaan räätälöidä vastaamaan eri-ikäisten ihmisten elimistöä.
Ravitsemus & Terveys28.4.2022Kati VäkeväinenCarlos Gómez-GallegoMarjukka Kolehmainen

Hapattamalla saadaan monipuolista ja terveellistä ruokaa

Perinteisellä hapattamisella on useita terveyshyötyjä. Sitä voidaan hyödyntää myös uusien kasvipohjaisten tuotteiden valmistamisessa.
Ravitsemus & Terveys10.6.2021Johanna RoponenMarjukka KolehmainenAnu Ruusunen

Terveyttä edistävä ruokavalio pitää aivotkin kunnossa

Mielenterveyttä voidaan edistää terveellisen ruokavalion lisäksi riittävällä liikunnalla ja unella sekä välttämällä tupakointia ja liiallista alkoholin käyttöä. Aivojen ja mielen…
Tiede & Tutkimus31.10.2019Saara VanhataloMarjukka KolehmainenEeva RantalaElina Järvelä-Reijonen

Tuuppauskeinoja ruokaympäristön valinta-arkkitehdeille

Esimerkiksi ruokapalveluntarjoajat, vähittäiskauppa, työpaikat ja tapahtumajärjestäjät voivat hyödyntää tuuppauskeinoja ja erilaisten keinojen luovia yhdistelmiä lisätäkseen terveyttä edistäviä ruoka- ja juomavalintoja…
Tiede & Tutkimus6.9.2017Kaisa RaninenMarjukka KolehmainenKati VäkeväinenVille Koistinen

Ruisfaktori tekee rukiista erityisen terveellisen?

Rukiilla on vahva näyttö terveellisyydestä osana Pohjoismaista ruokavaliota. Ruisleipä on merkittävä ravintokuidun lähde. Kuidulla on positiivisia suolistovaikutuksia, ja se edistää painonhallintaa lisäämällä kylläisyyttä.
Liity jäseneksi
Ilmoita verkossa ja lehdessä
Katso tapahtumat
Tilaa uutiskirje
ETS hankintaopas

Koko elintarvike-alan ammatti- ja tiedelehti

Käyntiosoite: Pasilankatu 2, Helsinki
Postiosoite: PL 115, 00241 Helsinki

  • Yhteystiedot
  • Mediatiedot

Yhdistää elintarvikealan ammattilaiset

  • Rekisteriseloste
  • Copyright