FOODNUTRI-tutkimusinfrastuktuurin tavoite on rakentaa palvelukonsepti, joka hyödyttää koko kansallista ruokajärjestelmää. Yhteinen infrastruktuuri tutkimusvälineiden ja tutkimusdatan, esimerkiksi erilaisten tietopankkien, jakamiseen on…
Digitalisoituminen, kestävä kehitys ja opiskelijoiden toiveet näkyvät Helsingin yliopiston elintarviketieteiden kandi- ja maisteriohjelman uudistuksessa.
EU:n uuselintarvikeasetus säätelee bioteknisesti tuotettujen tai kasveista eristettyjen ainesosien käyttöä elintarvikkeissa. Turvalliseksi täytyy osoittaa myös kaikki muut uudet ainesosat, kuten…
Elintarviketutkimusstrategiaa työstänyt alan eturivin tutkijoiden työryhmä ehdottaa, että Suomeen perustetaan elintarviketutkimusfoorumi. Strategiatyöryhmä esittää myös, että perustetaan ministeriöiden välinen elintarviketutkimuksen verkosto…
Kuluva lukuvuosi on monelle Helsingin yliopiston opiskelijalle ja opettajalle merkittävä, sillä vanhojen pääaineiden mukaan opiskelevien tulee valmistua 1.7.2020 mennessä. Maatalous-metsätieteellisessä…
Kuluttajat ovat eniten huolissaan antibioottien ja kasvinsuojeluaineiden jäämistä, ympäristömyrkyistä sekä lisäaineista huhtikuussa 2019 julkaistun Eurobarometrin mukaan. Näin ovat EU:n, Norjan…
Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen (EFSA) arvioi uudelleen lisäaineiden turvallisuutta. Parhaillaan on meneillään emulgointi- ja sakeuttamisaineiden turvallisuuden uudelleenarviointi.