Fazer tutkii kaakaon soluviljelyä ja sen mahdollisuuksia suklaalle tulevaisuudessa

Fazerilla vastuullisuus on kaiken toiminnan ytimessä. Kestävästi tuotetut raaka-aineet ovat yksi Fazerin vastuullisuustyön kulmakivistä ja yhtiön herkullisten ja laadukkaiden tuotteiden perusta. Yksi Fazerin makeistuotannon tärkeimmistä ainesosista ja yhtiön rakastetun suklaan sydän on kaakao. Kaakaon vastuullinen hallinnointi, kaakaoviljelyn kannattavuuden varmistaminen sekä viljelijäyhteisöjen kehittäminen ovat Fazerille etusijalla. Ilmastonmuutoksen uhatessa perinteisiä kaakaonkasvatusalueita päiväntasaajalla, on kuitenkin tarpeen selvittää vaihtoehtoisia tapoja kaakaon tuottamiseksi. Nyt Fazer tutkii, voisiko solumaatalous mahdollistaa raaka-aineena käytettävän kaakaon vastuullisen tuotannon tulevaisuudessa. Vaikka soluviljellyn kaakaon käyttö on vielä kaukana, Fazer haluaa rohkeasti tutkia sen käyttömahdollisuuksia jo nyt.

Fazer Leipurit taltuttaa leipähävikkiä

Fazerin myymäläleipomoliiketoiminta on ottanut huiman kasvuloikan ja viidessä vuodessa leipomoiden määrä on kolminkertaistunut. Nyt leipomoita on yli 120 ympäri Suomea. Nyt yhtiö pyrkii vähentämään myymäläleipomoissaan syntyvää ruokahävikkiä optimoimalla leivontamääriä ja valikoimaa entistä tarkemmin. Ruokahävikin pienentäminen on yksi tehokkaimmista keinoista, joilla vähennetään ruuan ympäristövaikutuksia. Fazer Leipureiden tavoitteena on, että kaikki artesaanileipureiden leipoma leipä olisi myyty päivän loppuun mennessä.

Fazerin ksylitolitehdas käynnistää toimintansa Lahdessa – ksylitoli valmistetaan kaurankuorista ainoana maailmassa

Fazerin ksylitolia kaurankuorista valmistava tehdas on käynnistänyt kaupallisen toimintansa Lahdessa. Ksylitolitehdas on erinomainen esimerkki modernista kiertotalouden innovaatiosta ja hyödyntää ainutlaatuista, patentoitua teknologiaa. Suomalaiselle ksylitolille on kasvavaa kansainvälistä kysyntää ja uusia käyttömahdollisuuksia muun muassa elintarvike-, kosmetiikka- ja lääketeollisuudessa.

Fazerin ja Trensums Food AB:n välinen yrityskauppa toteutuu

Fazer-konserni saattaa loppuun ruotsalaisen ruokayhtiö Trensums Food AB:n hankinnan. Ruotsin kilpailuvirasto on hyväksynyt yritysoston. Trensums Food on yksi Euroopan johtavista kasvipohjaisten juomien valmistajista. Yrityksen strateginen fokus on kaurajuomissa. Hankinta on jälleen yksi edistysaskel Fazerin kasvustrategiassa ja tavoitteessa tulla yhdeksi Pohjois-Euroopan maidottomien ja kasvipohjaisten elintarvikemarkkinoiden johtavista toimijoista.
TiedotteetFazer

Fazerin kunnianhimoisille ilmastotavoitteille Science Based Targets -aloitteen hyväksyntä

Fazer keskittyy ruokaelämyksiin ja näkee ruuan merkityksen useiden globaalien kysymysten ratkaisuna. Tavallamme kasvattaa, tuottaa ja kuluttaa ruokaa on merkittävä vaikutus ympäristöön, yhteiskuntaan ja hyvinvointiimme. Science Based Targets -päästövähennysaloite (Tieteeseen perustuvat tavoitteet -aloite, SBTi) on nyt hyväksynyt ja validoinut Fazerin ilmastotavoitteet. Fazerin ilmastotoimet edistävät Pariisin ilmastosopimuksessa vahvistettua tavoitetta pitää ilmaston lämpeneminen alle 1,5°C:ssa.
TiedotteetFazer

Fazer alkaa valmistaa kakkurasiansa kierrätyspulloista

Fazer tuo kauppoihin ensimmäisenä Suomessa 100-prosenttisesta kierrätysmuovista tehdyn ruokapakkauksen. Kakkurullapakkauksien uudistus tarkoittaa, että jopa 1,2 miljoonaa kierrätyspulloa saa vuosittain uuden elämän. Muutoksen ansiosta yhtiö käyttää 24 000 kiloa vähemmän uutta muovia joka vuosi. Pakkausuudistus on osa Fazerin vastuullisen pakkaamisen ohjelmaa.