Fazer Lifestyle Foods keskittyy vahvasti ydinliiketoimintaansa sekä kasvipohjaisen strategiansa toimeenpanemiseen ja suunnittelee muutoksia Korian tehtaansa valmistukseen. Suunnitelmien toteutuessa Korialla valmistettaisiin tulevaisuudessa vain kaurajuomia ja muita kaurapohjaisia tuotteita, minkä seurauksena meijeriliiketoiminta lakkaisi. Fazer käynnistää muutosneuvottelut, jotka koskevat 226 työntekijää. Yhtiön arvion mukaan vähennystarve koskisi enintään 95 vakituista työsuhdetta.
Fazer on ruokaelämyksiä tarjoava yhtiö, jolla on miljardiliikevaihto ja tuhansia työntekijöitä. Yhtiö sai 16.11.2022 merkittävän tunnustuksen, kun se vastaanotti T-Median Luottamus ja Maine -kunniakirjan ansiokkaasta ja pitkäjänteisestä työstään. Yritysten maineenhallintaa käsittelevää Luottamus ja Maine -kuluttajatutkimusta on tehty vuodesta 2013 ja Fazerille tunnustus tuli sijoituksesta 10:n hyvämaineisimman yrityksen joukkoon jokaisena vuotena jo kymmenen vuoden ajan.
Fazerin kondiittorimestari Eero Paulamäki edustaa Pohjoismaita ja Baltian maita maailmanlaajuisen World Chocolate Masters -kilpailun finaalissa lokakuussa 2022 Pariisissa. Fazerille lahjakkaan suklaataitajan loppukilpailupaikka on myös suuri ilo ja kunnia, sillä Paulamäki on suklaakilpailun historian ensimmäinen suomalainen finalisti.
Fazerilla vastuullisuus on kaiken toiminnan ytimessä. Kestävästi tuotetut raaka-aineet ovat yksi Fazerin vastuullisuustyön kulmakivistä ja yhtiön herkullisten ja laadukkaiden tuotteiden perusta. Yksi Fazerin makeistuotannon tärkeimmistä ainesosista ja yhtiön rakastetun suklaan sydän on kaakao. Kaakaon vastuullinen hallinnointi, kaakaoviljelyn kannattavuuden varmistaminen sekä viljelijäyhteisöjen kehittäminen ovat Fazerille etusijalla. Ilmastonmuutoksen uhatessa perinteisiä kaakaonkasvatusalueita päiväntasaajalla, on kuitenkin tarpeen selvittää vaihtoehtoisia tapoja kaakaon tuottamiseksi. Nyt Fazer tutkii, voisiko solumaatalous mahdollistaa raaka-aineena käytettävän kaakaon vastuullisen tuotannon tulevaisuudessa. Vaikka soluviljellyn kaakaon käyttö on vielä kaukana, Fazer haluaa rohkeasti tutkia sen käyttömahdollisuuksia jo nyt.
Fazerin myymäläleipomoliiketoiminta on ottanut huiman kasvuloikan ja viidessä vuodessa leipomoiden määrä on kolminkertaistunut. Nyt leipomoita on yli 120 ympäri Suomea. Nyt yhtiö pyrkii vähentämään myymäläleipomoissaan syntyvää ruokahävikkiä optimoimalla leivontamääriä ja valikoimaa entistä tarkemmin. Ruokahävikin pienentäminen on yksi tehokkaimmista keinoista, joilla vähennetään ruuan ympäristövaikutuksia. Fazer Leipureiden tavoitteena on, että kaikki artesaanileipureiden leipoma leipä olisi myyty päivän loppuun mennessä.
Fazer vastaa kaurajuomien suosion kasvuun investoimalla valmistuskapasiteetin lisäämiseen. Fazerin Korian tehtaan kaurajuomien tuotantomäärät kaksinkertaistuvat, kun tuotannon laajennus otettiin käyttöön kesäkuun alussa. Lisäkapasiteettia kaurajuomavalmistukseen tuo myös Fazerin alkuvuodesta ostama Trensums Food AB Ruotsissa.
Fazerin ksylitolia kaurankuorista valmistava tehdas on käynnistänyt kaupallisen toimintansa Lahdessa. Ksylitolitehdas on erinomainen esimerkki modernista kiertotalouden innovaatiosta ja hyödyntää ainutlaatuista, patentoitua teknologiaa. Suomalaiselle ksylitolille on kasvavaa kansainvälistä kysyntää ja uusia käyttömahdollisuuksia muun muassa elintarvike-, kosmetiikka- ja lääketeollisuudessa.
Fazer-konserni saattaa loppuun ruotsalaisen ruokayhtiö Trensums Food AB:n hankinnan. Ruotsin kilpailuvirasto on hyväksynyt yritysoston. Trensums Food on yksi Euroopan johtavista kasvipohjaisten juomien valmistajista. Yrityksen strateginen fokus on kaurajuomissa. Hankinta on jälleen yksi edistysaskel Fazerin kasvustrategiassa ja tavoitteessa tulla yhdeksi Pohjois-Euroopan maidottomien ja kasvipohjaisten elintarvikemarkkinoiden johtavista toimijoista.
Fazer keskittyy ruokaelämyksiin ja näkee ruuan merkityksen useiden globaalien kysymysten ratkaisuna. Tavallamme kasvattaa, tuottaa ja kuluttaa ruokaa on merkittävä vaikutus ympäristöön, yhteiskuntaan ja hyvinvointiimme. Science Based Targets -päästövähennysaloite (Tieteeseen perustuvat tavoitteet -aloite, SBTi) on nyt hyväksynyt ja validoinut Fazerin ilmastotavoitteet. Fazerin ilmastotoimet edistävät Pariisin ilmastosopimuksessa vahvistettua tavoitetta pitää ilmaston lämpeneminen alle 1,5°C:ssa.
Fazerin kondiittorimestari Eero Paulamäki valittiin torstaina 25.11.2021 pidetyssä karsinnassa Pohjoismaiden ja Baltian maiden edustajaksi kansainvälisen World Chocolate Masters-kilpailun finaaliin. Finaali järjestetään lokakuussa 2022 Pariisissa. Paulamäki on ensimmäinen suomalainen finalisti kilpailun historiassa