Fazerin suunnitelma uuden suklaatehtaan rakentamiseksi Lahteen etenee. Osana investointipäätöksen valmistelua yhtiö käynnistää muutosneuvottelut, joiden piirissä on koko Vantaan suklaatehtaan henkilöstö.
Fazer uudistaa vuonna 2013 käynnistynyttä viljelyohjelmaansa edistääkseen kestävää viljelyä Suomessa ja Ruotsissa. Uudistetun ohjelman viljelyperiaatteet sisältävät konkreettisia toimenpiteitä, joita noudattamalla pyritään pienentämään viljantuotannon vaikutuksia ympäröivään luontoon, vähentämään päästöjä sekä tukemaan luonnon monimuotoisuutta. Osana ohjelmaa Fazer käynnistää yhteistyön lannoitevalmistaja Yaran kanssa edistääkseen vähähiilisten lannoitteiden käyttöä.
Fazer on sitoutunut ruokahävikin vähentämiseen, sillä se on yksi tärkeimmistä keinoista minimoida ruuantuotannon negatiivisia ympäristövaikutuksia. Viimeisin hävikinvähentämishanke on Fazer Leipomoiden ja Teerenpeli Panimo & Tislaamon yhteistyönä syntynyt Brewed with Fazer Rescued Bread -konsepti, jossa ylijäämäruisleipää hyödynnetään oluenvalmistuksen raaka-aineena. Fazerin tavoitteena on vähentää ruokahävikkiä 50 % vuoteen 2030 mennessä. Vuoden 2024 loppuun mennessä yhtiö oli onnistunut saavuttamaan 13 % vähennyksen vuoden 2020 lähtötasoon verrattuna.
Fazerilla on kunnianhimoiset, kansainväliseen SBT-aloitteeseen sidotut päästövähennystavoitteet. Osana päästövähennystavoitteitaan Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon. Sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia. Vähennys saavutetaan vaihtamalla käytetty energiamuoto vähäpäästöisemmäksi. Merkittävää on myös energiansäästö, joka syntyy, kun tehtaaseen hankkeen myötä asennettavien lämpöpumppujen kylmäjärjestelmistä talteenottama lämpö johdetaan takaisin tehtaan prosesseihin.
Fazer Leipomot Suomi ja Gasum ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen, jonka tavoitteena on luoda suunnitelma uusiutuvan kaasun roolista päästöjen vähentämisessä Fazerin leipäkuljetuksissa ja tuotannossa. Ruokahävikin hyödyntämisen ja biokaasun käytön lisäksi tavoitteena on uusiutuvalla energialla valmistettavaa e-metaania koskeva yhteistyö.
Yritysten maineenhallintaa käsittelevä Luottamus ja Maine -tutkimuksen mukaan Fazer on Suomen maineikkain yritys vuonna 2023. Suomalaiset ovat jo yhdentoista vuoden ajan nimenneet Fazerin yhdeksi Suomen hyvämaineisimmista yrityksistä ja tänä vuonna yhtiö nousi ensimmäistä kertaa tutkimuksen kärkisijalle. Fazer on ainoa kymmenen hyvämaineisimman yrityksen listalla oleva yritys, joka paransi mainettaan edellisvuodesta.
Kulutuksen hidastunut kasvu ja lisääntynyt tuotantokapasiteetti Euroopassa ovat tehneet kasvipohjaisten juomien markkinasta aiempaa kilpaillumman. Tämä kehitys edellyttää Fazerilta toiminnan tehostamista kilpailukyvyn varmistamiseksi. Fazer harkitsee kaurajuomatuotteidensa valmistuksen siirtämistä Korialta Ruotsin Tingsrydin tehtaalleen. Fazerin Tingsrydin tehdas keskittyisi tulevaisuudessa kaurajuomien ja Korian tehdas gurttien valmistamiseen. Tästä johtuen Fazer käynnistää muutosneuvottelut, jotka saattavat johtaa 93 vakituisen työsuhteen päättymiseen Suomessa.
Fazer on mukana lannoiteyhtiö Yaran käynnistämässä viljelykäytäntöihin
liittyvässä tutkimushankkeessa osana Viljavisio-työtään. Kaksivuotisen
hankkeen tavoitteena on selvittää toimia, joilla voidaan vaikuttaa
viljelystä aiheutuviin kasvihuonekaasupäästöihin sekä hiilen sidontaan.
Eri mittausten avulla pyritään löytämään ne viljelymenetelmät, joista
syntyy mahdollisimman pienet päästöt ja mahdollisimman hyvä sato.
Hanke toteutetaan Yaran Kotkaniemen tutkimusasemalla Vihdissä.
Fazerilla on vahva perintö elintarviketuotannossa, ja nyt yritys suuntaa myös uusille markkinoille tarjoten kasvipohjaisia ainesosia kosmetiikkateollisuuden käyttöön. Fazer valmistaa kosmetiikkatuotteisiin soveltuvaa ksylitolia ja kauraöljyä, joiden raaka-aineena käytetään pohjoismaista kauraa. Ainesosia hyödyntävät jo monet suurimmat kosmetiikkayritykset Pohjoismaissa. Yhtiön teknologiayksikkö Fazer Foodtech kehittää kasvipohjaisista raaka-aineista luonnollisia ja ympäristöystävällisiä ainesosia innovatiivisen teknologian avulla.
Evästeiden hallinnointi
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Asetukset
Tekninen tallennus tai pääsy on tarpeen laillisessa tarkoituksessa sellaisten asetusten tallentamiseen, joita tilaaja tai käyttäjä ei ole pyytänyt.
Tilastot
Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan tilastollisiin tarkoituksiin.Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan anonyymeihin tilastollisiin tarkoituksiin. Ilman haastetta, Internet-palveluntarjoajasi vapaaehtoista suostumusta tai kolmannen osapuolen lisätietueita pelkästään tähän tarkoitukseen tallennettuja tai haettuja tietoja ei yleensä voida käyttää tunnistamaan sinua.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.