Fazer

Fazer uudistaa viljelyohjelmaansa ja edistää kestävien viljelykäytänteiden käyttöönottoa Suomessa ja Ruotsissa

Fazer uudistaa vuonna 2013 käynnistynyttä viljelyohjelmaansa edistääkseen kestävää viljelyä Suomessa ja Ruotsissa. Uudistetun ohjelman viljelyperiaatteet sisältävät konkreettisia toimenpiteitä, joita noudattamalla pyritään pienentämään viljantuotannon vaikutuksia ympäröivään luontoon, vähentämään päästöjä sekä tukemaan luonnon monimuotoisuutta. Osana ohjelmaa Fazer käynnistää yhteistyön lannoitevalmistaja Yaran kanssa edistääkseen vähähiilisten lannoitteiden käyttöä.
TiedotteetFazer

Fazerin ylijäämäruisleipää panimotuotannon raaka-aineeksi

Fazer on sitoutunut ruokahävikin vähentämiseen, sillä se on yksi tärkeimmistä keinoista minimoida ruuantuotannon negatiivisia ympäristövaikutuksia. Viimeisin hävikinvähentämishanke on Fazer Leipomoiden ja Teerenpeli Panimo & Tislaamon yhteistyönä syntynyt Brewed with Fazer Rescued Bread -konsepti, jossa ylijäämäruisleipää hyödynnetään oluenvalmistuksen raaka-aineena. Fazerin tavoitteena on vähentää ruokahävikkiä 50 % vuoteen 2030 mennessä. Vuoden 2024 loppuun mennessä yhtiö oli onnistunut saavuttamaan 13 % vähennyksen vuoden 2020 lähtötasoon verrattuna.
TiedotteetFazer

Fazer panostaa Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon sähköistämiseen –yli 10 prosentin vähennys konsernin päästöihin

Fazerilla on kunnianhimoiset, kansainväliseen SBT-aloitteeseen sidotut päästövähennystavoitteet. Osana päästövähennystavoitteitaan Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon. Sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia. Vähennys saavutetaan vaihtamalla käytetty energiamuoto vähäpäästöisemmäksi. Merkittävää on myös energiansäästö, joka syntyy, kun tehtaaseen hankkeen myötä asennettavien lämpöpumppujen kylmäjärjestelmistä talteenottama lämpö johdetaan takaisin tehtaan prosesseihin.

Fazer on Suomen maineikkain yritys 2023

Yritysten maineenhallintaa käsittelevä Luottamus ja Maine -tutkimuksen mukaan Fazer on Suomen maineikkain yritys vuonna 2023. Suomalaiset ovat jo yhdentoista vuoden ajan nimenneet Fazerin yhdeksi Suomen hyvämaineisimmista yrityksistä ja tänä vuonna yhtiö nousi ensimmäistä kertaa tutkimuksen kärkisijalle. Fazer on ainoa kymmenen hyvämaineisimman yrityksen listalla oleva yritys, joka paransi mainettaan edellisvuodesta.
TiedotteetFazer

Fazer harkitsee tuotannollisia muutoksia varmistaakseen kilpailukykynsä kasvipohjaisten juomien liiketoiminnassa

Kulutuksen hidastunut kasvu ja lisääntynyt tuotantokapasiteetti Euroopassa ovat tehneet kasvipohjaisten juomien markkinasta aiempaa kilpaillumman. Tämä kehitys edellyttää Fazerilta toiminnan tehostamista kilpailukyvyn varmistamiseksi. Fazer harkitsee kaurajuomatuotteidensa valmistuksen siirtämistä Korialta Ruotsin Tingsrydin tehtaalleen. Fazerin Tingsrydin tehdas keskittyisi tulevaisuudessa kaurajuomien ja Korian tehdas gurttien valmistamiseen. Tästä johtuen Fazer käynnistää muutosneuvottelut, jotka saattavat johtaa 93 vakituisen työsuhteen päättymiseen Suomessa.

Fazer on mukana Yaran tutkimushankkeessa viljelykäytäntöjen ja lannoituksen ympäristövaikutusten selvittämiseksi

Fazer on mukana lannoiteyhtiö Yaran käynnistämässä viljelykäytäntöihin liittyvässä tutkimushankkeessa osana Viljavisio-työtään. Kaksivuotisen hankkeen tavoitteena on selvittää toimia, joilla voidaan vaikuttaa viljelystä aiheutuviin kasvihuonekaasupäästöihin sekä hiilen sidontaan. Eri mittausten avulla pyritään löytämään ne viljelymenetelmät, joista syntyy mahdollisimman pienet päästöt ja mahdollisimman hyvä sato. Hanke toteutetaan Yaran Kotkaniemen tutkimusasemalla Vihdissä.
TiedotteetFazer

Pohjoismainen kaura valloittaa maailman kosmetiikkamarkkinoilla

Fazerilla on vahva perintö elintarviketuotannossa, ja nyt yritys suuntaa myös uusille markkinoille tarjoten kasvipohjaisia ainesosia kosmetiikkateollisuuden käyttöön. Fazer valmistaa kosmetiikkatuotteisiin soveltuvaa ksylitolia ja kauraöljyä, joiden raaka-aineena käytetään pohjoismaista kauraa. Ainesosia hyödyntävät jo monet suurimmat kosmetiikkayritykset Pohjoismaissa. Yhtiön teknologiayksikkö Fazer Foodtech kehittää kasvipohjaisista raaka-aineista luonnollisia ja ympäristöystävällisiä ainesosia innovatiivisen teknologian avulla.