
Työnä tulevaisuuden suklaa
Fazerin Forward Lab -yksikössä tutkitaan mahdollisuuksia erilaisiksi tulevaisuuden makeistuotteiksi.
Kaakaon saatavuus tulevaisuudessa on makeisalalla kuuma kysymys. Kaakaon hinta on jo nyt korkealla, ja ilmastonmuutoksen myötä se todennäköisesti kohoaa entisestään.
Fazerin Forward Lab -yksikön päällikkö Annika Porr kertoo, että vuonna 2020 perustettu innovaatio- ja tutkimusyksikkö tutkii vaihtoehtoisia raaka-aineita ja valmistusmenetelmiä tulevaisuuden suklaan valmistukselle ottamalla huomioon kuluttajien tarpeet sekä vastuullisen valmistuksen.
Yksikkö on pieni ja ketterä, ja se tekee yhteistyötä muun muassa tutkimuslaitosten ja start-upien kanssa, sekä testaa tuotteita kuluttajilla kehitystyön varhaisessa vaiheessa. Muutamaa sen Taste the Future -nimetyn tuotesarjan tuotetta on jo saatu kuluttajamyyntikokeiluun Fazerin omien kanavien kautta.
Ruismallasta ja hiilineutraalia proteiinia
Tuoteideoiden lähtökohtana on herkullinen lopputuote innovatiivisilla ja...
Jäsenenä voit lukea tämänkin artikkelin digilehdestä!
Liity jäseneksiSuosittelemme artikkelia

Makeisala on hintapaineiden puristuksessa

Uusi tiedekilpailu: Suomen ja Viron koululaiset ratkovat tulevaisuuden haasteita tunnettujen yritysten kanssa

Ruskeaa kultaa

Paulig sijoittaa maailman ensimmäiseen suklaan kaakaottoman vaihtoehdon valmistajaan WNWN Food Labsiin

Luken Ruokavisio 2040 antaa eväitä tulevaisuuden kestävälle ruoantuotannolle
