MakeisteollisuusElina TeerijokiTilaajille

Työnä tulevaisuuden suklaa 

Fazerin Forward Lab -yksikössä tutkitaan mahdollisuuksia erilaisiksi tulevaisuuden makeistuotteiksi.

Kaakaon saatavuus tulevaisuudessa on makeisalalla kuuma kysymys. Kaakaon hinta on jo nyt korkealla, ja ilmastonmuutoksen myötä se todennäköisesti kohoaa entisestään. 

Fazerin Forward Lab -yksikön päällikkö Annika Porr kertoo, että vuonna 2020 perustettu innovaatio- ja tutkimusyksikkö tutkii vaihtoehtoisia raaka-aineita ja valmistusmenetelmiä tulevaisuuden suklaan valmistukselle ottamalla huomioon  kuluttajien tarpeet sekä vastuullisen valmistuksen.   

Yksikkö on pieni ja ketterä, ja se tekee yhteistyötä muun muassa tutkimuslaitosten ja start-upien kanssa, sekä testaa tuotteita kuluttajilla kehitystyön varhaisessa vaiheessa.  Muutamaa sen Taste the Future -nimetyn tuotesarjan tuotetta on jo saatu kuluttajamyyntikokeiluun Fazerin omien kanavien kautta. 

Ruismallasta ja hiilineutraalia proteiinia 

Tuoteideoiden lähtökohtana on herkullinen lopputuote innovatiivisilla ja...

Jäsenenä voit lukea tämänkin artikkelin digilehdestä!

Liity jäseneksi