
Fazer Leipomot investoi merkittävästi kotimaiseen valmistukseen – Lahden leipomon uusi ruisleipälinja vastaa täysjyväviljasuositukseen
Ruisleipä on suomalaisen ruokavalion perusta ja merkittävin yksittäinen täysjyvän lähde ruokavaliossamme. Vuonna 2024 julkaistujen ravitsemussuositusten mukaisesti suomalaisten tulisi edelleen lisätä täysjyvän määrää ruokavaliossaan. Leipomoalan markkinajohtajana1) Fazer vastaa tarpeeseen lisäämällä valmistuskapasiteettiaan Lahdessa ja ottamalla käyttöön huippumodernia teknologiaa hyödyntävän uuden ruispalaleipälinjan. Uuden ruisleipälinjan kokonaisinvestointi on noin 11 miljoonaa euroa.
Toteutettu investointi vahvistaa Fazerin Lahden leipomon asemaa maailman suurimpana ruisleipomona ja on merkittävä panostus kotimaisen ruisleivän valmistukseen sekä leiväntuotannon ympäristöystävällisyyteen. Investointi on saanut työ- ja elinkeinoministeriön kautta NextGenerationEU-rahoitusta, jonka Business Finland myönsi ruispalaleipälinjan sähköistämiseen energiatuen muodossa.
Uusi ruisleipälinja toimii vihreällä sähköllä ja vähentää huomattavasti Lahden leipomon hiilidioksidipäästöjä sekä energian kokonaiskulutusta. Lisäksi leipomon toinen leipälinja on vaihdettu sähköllä toimivaksi. Tehdyt muutokset vähentävät Lahden leipomon hiilidioksidipäästöjä noin 30 % tänä vuonna ja vaikuttavat koko Fazer-konsernin päästövähennystavoitteiden saavuttamiseen.
Fazerin leipävalikoimasta Suomessa yli puolet on täysjyväleipiä
Fazerin Lahden leipomon huhtikuussa käyttöönotetulla uudella leipälinjalla valmistetaan 25 000 Reissumies-ruispalaleipää tunnissa. Uuden leipälinjan myötä Reissumiehen tuotantokapasiteetti kasvaa merkittävästi.
”Haluamme kasvattaa tuotevalikoimaamme houkuttelevilla ja terveellisillä ruistuotteilla sekä lisätä kotimaista leiväntuotantoa. Leivomme Suomessa 100-prosenttisesti kotimaisesta viljasta”, sanoo Marko Bergholm, Fazer Leipomoiden toimitusjohtaja Suomessa.
Fazerin leipävalikoimasta Suomessa 57 % on täysjyväleipää. Tavoitteena on, että vuonna 2030 valikoimasta 65 % on täysjyväleipää.
”Meille on tärkeää edistää suomalaisten terveellistä elämäntapaa ja kannustaa uusien ravitsemussuositusten noudattamiseen valmistamalla maistuvia ja täysjyväpitoisia leipiä, jotta 90 gramman suositus täyttyisi”, Bergholm jatkaa.
Lähteet: 1) NielsenIQ HomeScan 52 vkoa päättyen 31.12.2024
Suosittelemme artikkelia

Fazer Leipomot Suomi ja Gasum aiesopimukseen yhteistyöstä e-metaanin käytöstä leipäkuljetuksissa ja tuotannossa

Fazer harkitsee tuotannollisia muutoksia varmistaakseen kilpailukykynsä kasvipohjaisten juomien liiketoiminnassa
Kumppanisisältö: Go On

Maukasta yhteistyötä henkilöstökumppanuudella

Fazer panostaa kehitystyöhön palmuöljyn poistamiseksi tuotteistaan – rakastetut klassikot näyttävät mallia

Fazerin suunnitellun makeistehdasinvestoinnin laajuus muuttuu – yhtiö selvittää pelkän suklaatuotannon uudistamista
