Elonen Oy Leipomon joukkue voitti leipomoalan SM-joukkuekilpailun Tampereella

Leipomoalan SM-joukkuekilpailun on voittanut jämsäläinen Elonen Oy Leipomo joukkueella Katri Mäkinen ja Jorma Uusitalo. Kilpailu käytiin Kangasalla ja Tampereella 10.-11.9.2024. Toiseksi tuli mikkeliläinen Ramin Konditoria Kahvila Oy joukkueella Suvi Iinatti ja Henri Kekäläinen. Kolmannen sijan otti tamperelaisen Linkosuon Leipomo Oy:n joukkue, jossa kilpailivat Miia Jokinen ja Tytti Tukiainen.

SM-joukkuekilpailun järjesti Suomen Leipuriliitto ry yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa. Kilpailussa valmistettiin ruokaleipää, välipalatuote sekä konditoriatuote/tuotelajitelma. Tuotteiden teemana oli ’Halloween’. Ruokaleivät ja välipalatuotteet valmistettiin tiistaina 10.9.2024 Kangasalla, Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Kangasalan yksikössä. Konditoriatuote/tuotelajitelma valmistettiin Elintarviketeollisuus 2024 -messuilla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa keskiviikkona 11.9.2024.

Kaikki kilpailutuotteet eli siis myös Kangasalla valmistetut ruokaleivät ja välipalatuotteet, arvioitiin Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa keskiviikkona 11.9.2024. Tuotteista arvioitiin maku, ulkonäkö, innovatiivisuus ja resepti. Arvioinnin tekivät kilpailun tuomarit, jotka olivat yhteistyökumppaneiden palveluksessa toimivia leipomo- ja konditoria-alan ammattilaisia. Nämä yhteistyökumppanit olivat Condite Oy, Finnbakels Oy, Leipurin Oyj, Mauste-Sallinen Oy ja Valio Aimo. Muut yhteistyökumppanit olivat Tampereen Messut Oy ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Kangasalan yksikkö. Kilpailun päätuomarina toimi leipomokonsultti Mika Parviainen, Valio Aimo.

Elonen Oy Leipomon joukkue valmisti kilpailutuotteinaan Seittileipää ja Maissipellon leipää, Vadelma-trifle proteiinivälipalan sekä R.I.P Unohdettu ruusu -kakun.

Kilpailun sääntöihin voi tutustua tarkemmin Leipuriliiton kotisivuilla osoitteessa

https://www.leipuriliitto.fi/tapahtumat/leipomoalan-sm-joukkuekilpailut