Herkkumaa saavutti elintarviketurvallisuusjärjestelmän korkeimman arvosanan

Herkkumaalle on myönnetty ensimmäisten joukossa arvostettu BRC-sertifikaatin korkein AA+ taso elintarviketurvallisuudessa.

Korkeimman luokan sertifikaatin vaatimusten täyttämiseksi Herkkumaassa on tehty sitkeää työtä. BRC-sertifikaatti on yleistynyt elintarvikealalla, vaikka globaalisti elintarviketurvallisuuden vaatimukset tiukkenevat vuosi vuodelta.

– Saavuttamamme tekemisen taso mahdollistaa kansainvälisen liiketoiminnan ylläpitämisen ja uusien asiakkuuksien hankinnan, Herkkumaan toimitusjohtaja Atte Rekola iloitsee.

Korkeimman tason sertifioinnin saamiseen liittyy mittavia investointeja, merkittäviä henkilöpanostuksia ja tuotantojärjestelmän päivittämisiä. AA+ on merkki loppukuluttajien turvallisuuden takaamisesta ja brändimaineen sekä asiakassuhteiden ylläpidosta. Kauppaliikkeille Herkkumaan sertifikaatti kertoo luotettavasta kumppanista.

– Kaikki lähtee tavastamme tehdä asioita huolellisesti sekä asialle omistautuneesta henkilöstöstä. Satsaamme laatuun, joten asiakkaiden ja loppukäyttäjien on helppo olla rauhallisin mielin.

Jatkuvaa työtä huippulaadun takaamiseksi

BRC-sertifikaattia varten on yrityksellä oltava luotuna ja ylläpidettynä elintarviketurvallisuus-riskien hallintajärjestelmä (HACCP).

– Me muutimme ensimmäisten joukossa laatujärjestelmämme BRC-sertifikaattia vastaavaksi. Pohjatyö alkoi jo aiemmasta FSSC22000-standardista ja ensimmäinen BRC-sertifiointi tehtiin kesällä 2020, tehtaanjohtaja Sari Paavola taustoittaa.

Herkkumaa laajensi entisestään monitorointisuunnitelmia, tulosten trendiseurantaa ja tehokkaampaa tulkintaa sekä määritteli tarvittavia toimenpiteitä.

Koko henkilöstö sitoutunut laatuun

 Onhan se huikeaa, kun saavutimme AA+ tason ennalta ilmoittamattomasta auditoinnista. Tämä lisää ammatillista itsetuntoa ja tiedämme, että olemme keskittyneet oikeihin asioihin, tehtaanjohtaja toteaa ylpeänä.

Työntekijöille standardin saavuttaminen ja sen ylläpitäminen merkitsee sitoutumista laatuun ja jatkuvaa koulutusta. Jotta parhaimman tason ja kilpailukyvyn voi ylläpitää, Herkkumaa kehittää määrätietoisesti toimintaansa ja parantaa toimintatapojaan jatkuvasti.

Elintarviketurvallisuuden BRC-sertifikaatti

Herkkumaa noudattaa BRC globaalia elintarviketurvallisuusstandardia tuotannossaan. Sertifiointi kattaa koko tehtaan tuotantoprosessit, pilkkomisen, lämpökäsittelyn, pH-säädön ja pakkaamisen koskien vihannessäilykkeitä, hilloja, majoneeseja sekä maustekastikkeita pakattuna lasi-, metalli- ja muovipakkauksiin.

BRC-sertifikaatti (entinen British Retail Consortium, nykyisin Brand Reputation through Compliance) on kehitetty hygieniaolojen varmistamiseksi elintarviketuotantoyrityksissä. BRC:n kansainväliseen standardiin perustuva elintarviketurvallisuussertifikaatti osoittaa yrityksen pätevyyden HACCP-järjestelmän, hygienian, elintarviketurvallisuuden ja laatujärjestelmien osalta. Lisäksi se kertoo sitoutumisesta kuluttajaturvallisuuteen ja sidosryhmäsuhteiden ylläpitämiseen.