DS Smith, Euroopan johtava aaltopahvipakkausten valmistaja, vahvistaa tuotannollista tekemistään Pirkanmaalla avaamalla uuden tehtaan ja palkkaa siihen uutta henkilökuntaa. Uusi Logicentersiltä vuokrattava kiinteistö huomioi kestävän kehityksen, työturvallisuuden ja mahdollistaa kasvun. Alkuvaiheessa työllisyysvaikutus on noin 10 henkilöä. Toiminnan vakiintumisen myötä on mahdollisuus kasvattaa henkilömäärää.
Fazer Lifestyle Foods keskittyy vahvasti ydinliiketoimintaansa sekä kasvipohjaisen strategiansa toimeenpanemiseen ja suunnittelee muutoksia Korian tehtaansa valmistukseen. Suunnitelmien toteutuessa Korialla valmistettaisiin tulevaisuudessa vain kaurajuomia ja muita kaurapohjaisia tuotteita, minkä seurauksena meijeriliiketoiminta lakkaisi. Fazer käynnistää muutosneuvottelut, jotka koskevat 226 työntekijää. Yhtiön arvion mukaan vähennystarve koskisi enintään 95 vakituista työsuhdetta.
Alle kolmasosa yrityksistä on varautunut mahdollisiin sähkökatkoksiin. Mikäli varautumista on suunniteltu, yleisin keino on ollut tehdä suunnitelmia sähkön säästämiseksi kulutuspiikkien aikana. Tiedot käyvät ilmi EK:n yrityskyselystä, johon vastasi lähes 900 yritystä.
Jalotofua valmistava Oy Soya Ab on käynnistänyt biokaasulaitoksen tehtaansa yhteyteen Raaseporin Leksvallissa. Biokaasulaitoksen käyttö on aloitettu syyskuussa 2022 hyödyntäen ainoastaan tehtaan omia sivuvirtoja. Toimintaympäristössä tapahtuneet muutokset ja näistä johtuva korkea energian markkinahinta ovat nostaneet tämän vihreän energiahankkeen roolin yhä kriittisemmäksi yrityksen kilpailukyvyn varmistamisessa. Samalla kierrätetään sivuvirtojen ravinteet maatalouteen parantamaan kotimaisen ruoantuotannon huoltovarmuutta.
Suuret akustot ovat nopeasti muuttuneet kannattaviksi, kun sähkön hinta vaihtelee rajusti. Keskisuuri tehdas voi säästää tuntuvasti, kun se kykenee tasaamaan kulutushuippuja ja siirtämään ostoenergian painopistettä halvan sähkön tunneille.
Etelä-Savon ammattiopisto Esedulle on tänä syksynä hankittu laitteita, joiden avulla opiskelijat pystyvät jatkossa oppimaan gelaton sekä sorbetin valmistusta. Esedun leipuri-kondiittoriopiskelijoiden…
Keväällä 2022 ajettiin ensimmäiset erät tuotteita Kiantaman uudella, noin miljoona euroa maksaneella aseptisia soseita, pyreitä ja NFC-mehuja (not from concentrate)…
Investoinnit tutkimukseen, kehittämiseen ja innovaatiotoimintaan (tki) ovat kasvu-uralla Suomessa. Suomalaisyritysten suunnitelmissa on seuraavan viiden vuoden aikana kasvattaa tki-investointejaan merkittävästi ja merkittävä osa kehitystyöstä on tarkoituksena toteuttaa Suomessa. Tutkimus- ja kehitystoimet koetaan yritysten kilpailukyvyn kannalta erittäin tärkeäksi tekijäksi.