Olvi hyödyntää syntyvän hiilidioksidin

Olvin Iisalmen panimo siirtyy hyödyntämään toiminnassa syntyvän hiilidioksidin tuotteiden valmistuksessa. Olvi on ottanut käyttöön hiilidioksidin talteenotto- ja puhdistuslaitteiston, jolla kerätään ja puhdistetaan hiilidioksidia tuotantokäyttöön.

Porokylän Leipomo aloitti tuotannon uudessa Lieksan yksikössään – ruislimpun tuotantokapasiteetti tuplaantuu, palaleipien tuotanto alkaa vielä syksyn aikana

Porokylän Leipomo Oy on käynnistänyt tuotannon uudessa leipomoyksikössään Lieksassa. Lieksan Kerantien-yksikkö on Porokylän kolmas leipomo. Leipomokapasiteetin lisääminen oli välttämätöntä kahdesta syystä. Porokylä haluaa siivun Suomen palaleipämarkkinoista. Investoinnilla Suomen suurin ruislimppujen leipoja varmistaa myös sen, että tuotantomäärää pystytään lisäämään kasvavan kysynnän mukaan. Viimeisen 12 kuukauden aikana Porokylän elämysleipurit pyöräyttivät suomalaisiin ruokapöytiin noin 5 miljoonaa ruislimppua, joista liki puolet oli Pikkuevästä.

Herkkumaa on ensimmäinen yritys maailmassa, joka on ottanut käyttöön Elstor Oy:n kehittämän 10 MWh:n kokoluokan energiavarastointiyksikön

Herkkumaa on ensimmäinen yritys maailmassa, joka on ottanut käyttöön Elstor Oy:n kehittämän 10 MWh:n kokoluokan energiavarastointiyksikön. Tämä mahdollistaa höyryn tuottamisen ilman CO₂-päästöjä. Herkkumaa on investoinut vähentääkseen ympäristökuormaansa ja nyt he käyttävät fossiilivapaata lämpövarastoratkaisua höyryn tuotannossa. Ratkaisu on päästötön, kustannustehokas ja hiilivapaa. Innovatiivinen hanke on saanut tukea Business Finlandilta.