Elintarvikeyritykset kiinnittävät yhä enemmän huomiota vedenkäytön vastuullisuuteen ja tehokkuuteen, vaikka puhdasta vettä on käytettävissä vielä runsaasti. Satakunnan ammattikorkeakoulun vetämässä Laatuvesi-hankkeessa…
Fazer vastaa kaurajuomien suosion kasvuun investoimalla valmistuskapasiteetin lisäämiseen. Fazerin Korian tehtaan kaurajuomien tuotantomäärät kaksinkertaistuvat, kun tuotannon laajennus otettiin käyttöön kesäkuun alussa. Lisäkapasiteettia kaurajuomavalmistukseen tuo myös Fazerin alkuvuodesta ostama Trensums Food AB Ruotsissa.
Suomi pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä. Ruoantuotantojärjestelmän uudistaminen, erityisesti uusien tuotantomenetelmien käyttöönotto edistäisi tavoitteen saavuttamista. Samalla Suomen proteiiniomavaraisuus paranisi, mikä on entistä tärkeämpää nykyisessä geopoliittisessa tilanteessa. Uusien menetelmien käyttöönotto edellyttää kuitenkin tekoja monella rintamalla, ilmenee VTT:n ja Luken selvityksestä. Avainasemassa ovat rahoitus, lainsäädäntö ja osaamisen kehittäminen.
Elintarvikealan investointibuumi näkyy niin tehdasinvestointeina kuin isoina satsauksina kestävään energiantuotantoon sekä verkkokauppaan ja digitaalisuuteen. S-ryhmän suurin uusiutuvan energian kohde on…
Maakaasun saatavuus luo epävarmuutta usealla teollisuuden alalla. Lämpöenergiantuotannon uudelleenjärjestely vähentää päästöjä ja riippuvuutta tuontienergiasta.